روزنفت، نخستین غول نفتی سرمایه گذار در نفت کردستان

به دنبال رونق گرفتن تولید نفت خام در منطقه کردستان عراق، شرکت نفت روسی روزنفت، عنوان نخستین شرکت بزرگ نفتی سرمایه گذار در صادرات نفت این منطقه نیمه خودمختار را از آن خود ساخت.

 به گزارش خبرنگار بین الملل انرژی امروز و به نقل از ایگور سچین، مدیر ارشد اجرایی روزنفت، `ما در جستجوی توسعه بازارهای جدید عرضه نفت خام در کردستان عراق هستیم`. این قرارداد به مدت 2 سال و تا 2019 منعقد شده است.

طبق اظهارات سچین، بخشی از نفت خام تولید شده در این منطقه به تاسیسات پالایشگاهی روزنفت در داخل روسیه انتقال داده شده و بخشی نیز به آلمان منتقل خواهد شد. در عین حال روزنفت در نظر دارد حضور خود در بخش بالادستی کردستان را نیز افزایش دهد. به گفته آشتی هورامی، وزیر منابع طبیعی کردستان، این قرارداد فرصت مغتنمی برای همکاری و مشارکت بین روزنفت و کردستان فراهم ساخته است.

صادرات مستقل نفت خام منطقه کردستان از حدود 3 سال قبل و به دنبال ادعای مقامات این منطقه مبنی بر تعلق نگرفتن بخشی از درآمد فروش نفت خام دولت مرکزی به این منطقه و نیاز مبرم برای تامین مالی مبارزه علیه نیروهای داعش آغاز شد. بودجه، کنترل میادین نفتی و سهم درآمدهای نفتی از موضوعات اصلی اختلاف دولت منطقه کردستان با دولت مرکزی عراق است. دولت عراق هر سال 17 درصد بودجه کل این کشور را به منطقه کردستان اختصاص می دهد. اما مقامات محلی، این رقم را ناکافی می دانند. از این رو، دولت محلی منطقه کردستان عراق از واریز درآمدهای نفتی این منطقه به خزانه مرکزی عراق خودداری می کند. دولت عراق نیز در واکنش به سیاست های نفتی منطقه کردستان، از پرداخت کامل سهم 17 درصدی بودجه این منطقه امتناع می ورزد.

اما با کاهش قیمت نفت و کاهش درآمدها، مقامات کردستان مجبور به قرض گرفتن مبالغی بالغ بر 3 میلیارد دلار از شرکت هایی همچون Vitol، Petraco، Glencore و کشور همسایه، ترکیه شده و بازپرداخت آنها را به آینده و از محل فروش نفت خام موکول نمودند.

در ابتدا، دولت مرکزی بغداد مدعی شد علیه خریداران نفت کردستان اقامه دعوی خواهد کرد، زیرا خود را تنها صادرکننده قانونی نفت خام شمال و جنوب عراق می­دانست، اما بعد از گذشت مدتی، از موضع تدافعی خود عقب نشینی نمود و با شرکت های فعال در این منطقه، از در دوستی درآمد. زیرا بهرحال کردستان، جزئی از کشور عراق محسوب می شود و دارابودن منابع غنی هیدروکربوری از جمله میدان نفتی شیخان که طبق گزارش رویترز به عنوان یکی از بزرگ ترین میادین نفتی کشف شده جهان در خشکی ظرف 20 سال گذشته با ذخایری بالغ بر 14 میلیارد بشکه توصیف می شود، موقعیت ژئوپلتیک ویژه ای به آن بخشیده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن