اختلاف نفتی کویت و عربستان بیشتر شد
با ادامه توقف فعالیتهای نفتی در دو میدان مشترک کویت و عربستان سعودی ادامه ناهماهنگی و تشدید اختلاف نظرمیان دو کشور برای از سرگیری عملیات استخراج نفت مشکلاتی را ایجاد کرده است.
منابع مطلع نفتی کویتی در گفتگویی مطبوعاتی اعلام کردند مدیریت نهادهای نفتی کویتی و عربستانی تصمیمات مغایر با یکدیگر در زمینه آغاز فعالیت این میادین نفتی مشترک صادر میکنند و تعطیلات رسمی روز ملی استقلال کویت موجب بروز ناهماهنگی بیشتر میان دو کشور در زمینه شروع فعالیت میادین نفتی الوفره والخفجی در منطقه مرزی گردیده است.
این در حالی است که کویت از ادامه روند توقف فعالیت میدان نفتی الخفجی ناراضی است و طی ماههای اخیر به علت توقف عملیات میلیاردها دلار به کویتیها ضرر وارد شده است.
به گفته این منابع دولتی کویتی این گونه ناهماهنگیها و توقف کار مشکلات گستردهای را نیز برای کارکنان و مهندسان این منطقه نفتی ایجاد میکند.
تولید نفت در میدان الخفجی که روزانه 280 الی 300 هزار بشکه نفت از آن استخراج میشد در ماه اکتبر سال 2014 از سوی طرف سعودی بطور یکجانبه متوقف شد اما پس از توقف 2 ساله و سرگردانی مهندسان و کارگران این میدان و به دنبال رایزنیهای دو کشور، توافق برای از سرگیری فعالیت آن انجام شده است.
دیوان محاسبات کویت با انتشار گزارشی اعلام کرد توقف فعالیت در میدان مشترک الخفجی تاکنون 4 میلیارد و 800 میلیون دلار به کویت زیان مالی وارد کرده و هزینه سنگینی را از نظر مالی برای این کشور به همراه داشته است.
میدان نفتی الوفره نیز از ماه می 2015 میلادی به دلایل موانع عملیاتی بسته شده است.
شرکت عملیات میدان الخفجی یک طرح مشترک نفتی بین شرکت نفتی دولتی آرامکو عربستان و شرکت نفتی الخلیج کویت است.
به عقیده کارشناسان، اقتصاد کشورهای حوزه خلیج فارس و در رأس آنها عربستان به نفت وابسته است و با کاهش قیمت این ماده حیاتی در ماههای اخیر، این کشورها ضرر و زیانهای فراوانی در حوزههای مختلف اقتصادی متحمل شدهاند.