نمایندگان با تبصره هدفمندی در بودجه 96 موافقت کردند

 پس از بحث‌ها و اظهار نظر موافقان و مخالفان تبصره 14 لایحه بودجه 96 که مربوط به هدفمندی یارانه ها در این سال بود، نمایندگان با 136 رأی موافق، 47 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 195 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند که براساس آن سقف درآمدهای دولت از اجرای طرح هدفمندی مشخص شد.

بر این اساس با توجه به اینکه در اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها مصوب15 10 1388 به دولت اجازه داده می‌شود در سال 1396 از محل درآمدهای حاصل از اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع قانون مذکور تا مبلغ 480 هزار میلیارد ریال و ردیفهای یارانه‌ای این قانون برداشت کند، سقف درآمدهای دولت از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها را ۴۸ هزار میلیارد تومان تعیین شد.

حاجی‌بابایی:کل درآمد دولت از محل هدفمندی ها باید وارد خزانه شود

در این بین حمیدرضا  حاجی‌بابایی، نماینده مردم همدان در مجلس به عنوان مخالف اظهار نظر کرد و گفت:نمایندگان حق دارند درآمد دولت از محل هدفمندی ها را در بودجه مصوب کنند.

وی درادامه افزود: دولت اعلام کرده 31 هزار میلیارد تومان به مردم می دهیم که طبق گزارش دیوان محاسبات این رقم 36 هزار میلیارد تومان است و با رقم اعلامی دولت 5 هزار میلیارد تومان تفاوت دارد. گزارش مرکز پژوهش ها در این زمینه نیز 87 هزار میلیارد تومان بود که نماینده دولت آن را رد نکرد و گفت برای شرکت های دولتی است.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه در ازای افزایش قیمت گاز، آب و برق پولی دریافت می شود، عنوان کرد: حرف این است که پولی که دارید 26 هزار میلیارد تومان آن فقط برای بنزین است پس چگونه می گویید 36 هزار میلیارد تومان درآمد دارید.

وی افزود: دیوان محاسبات اعلام کرده بدون 14 هزار میلیارد تومان خالص صادرات و بدون 2 2 میلیارد تومان هزینه آب امسال درآمد دولت 70 هزار میلیارد تومان است که مرکز پژوهش ها آن را 87 هزار میلیارد تومان اعلام کرده که البته دوستان می‌گویند برای پخش و پالایش و شرکت های دولتی است که آن را قبول داریم اما حق نمایندگان است که این پول در بودجه مصوب شود و اگر اکنون در خزانه دولت است لطفا اسناد آن را در مجلس توزیع کنید چرا که این پول وارد خزانه نشده است.

لاریجانی: هزینه شرکت‌های آب و برق و گاز باید درنظر گرفته می‌شد

البته در پاسخ به این مخالفت علی لاریجانی، رییس مجلس عنوان کرد: جداول تفاوتی با هم دارند، خود مجلس اعلام کرد شرکت‌های گاز، آب و برق که منابعی برای دولت می فرستند خودشان هزینه هایی دارند که مجلس اینگونه تفسیر کرد که هزینه خود را برداشته و مابقی را به عنوان درآمد اعلام کنید و مرکز پژوهش ها نیز همین نظر را داشته است.

یوسف نژاد: رقم‌ها درست است

در ادامه علی اصغر یوسف نژاد، نماینده مردم ساری در موافقت با تبصره هدفمند کردن یارانه ها در بودجه سال ۹۶ به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت:

عضو هیات رئیسه مجلس گفت: آقای حاجی بابایی اگر اظهاراتشان را به درآمدهای شرکت ها مستند می کنند باید بگویم که هم اکنون 370 شرکت وجود دارد که درآمدهای آن ها به خزانه برمی گردد و در این عرصه باید درآمدهای خالص محاسبه شود.مجموع درآمد حاصل از هدفمند کردن یارانه ها حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان است و برای محاسبه این مسئله باید از مجموع درآمدهای این حوزه، هزینه ها کم شود.

آقای حاجی‌بابایی چرا در مجلس هشتم نظراتتان را بیان نکردید

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از طرفی دیگر براساس قانون، مابه التفاوت قیمت حامل های انرژی باید به خزانه واریز شود نه اینکه درآمدهای حاصل از این حوزه به خزانه واریز گردد. آقای حاجی بابایی شما در دوره هشتم بودید چرا در آن موقع درباره این مصوبات صحبت نکردید شما به جای استناد به گزارش دیوان محاسبات که درآمد حاصل از هدفمندی را که 36 هزار میلیارد تومان اعلام کرده، به درآمدهای ناخالص استناد می کنید این درحالی است که از این درآمدها باید هزینه ها کم شود. همچنین شرکت های دولتی دارای ساختار و ارکان متفاوتی هستند و هزاران گرفتاری دارند.

تاجگردون: مردم فکر می‌کردند درآمد یارانه‌ها دوبرابر میزان اعلام شده‌است

پس از آن غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 96 به توضیح تبصره 14 این بودجه پرداخت و گفت: 5 سال پیش که رئیس کمیسیون تلفیق آقای نادران بود و رئیس جمهور شخص دیگری بود می گفتند درآمدهای ناشی از اجرای هدفمندی آنقدر است که ما می توانیم 100 تا 250 هزار تومان به مردم بدهیم.

نماینده مردم گچساران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مردم تصور می کردند درآمد دولت از محل یارانه ها 80 هزار میلیارد تومان است اما 40 هزار میلیارد تومان آن اعلام می شود لذا دنبال حق خود بودند در صورتی که هنوز هم نتوانسته ایم بدهی بانک مرکزی از سال اول اجرای هدفمندی را تسویه کنیم.

وی با بیان اینکه در آن چند سال شفاف سازی نکردیم و شرکت ها چپاول شدند، تصریح کرد: مردم از ما گاز، آب و برق می خواهند اما گفته شد 3 هزار میلیارد تومان برای قیر راه روستایی کنار بگذاریم که از محل درآمد هدفمندی ها بود.

مقاومت مجلس برای ثابت ماندن درآمد دولت از یارانه ها برای جلوگیری از افزایش قیمت آب، برق و گاز بود

تاجگردون ادامه داد: خزانه زنبیلی نیست که همه پول ها آن جا برود بلکه خزانه مجموعه ای است که پول ها به آنجا رفته و بازمی گردد؛ شرکت پالایش، بودجه دارد اما آن ها باید پول آب، برق و گاز و حق و حقوق کارمندان خود را بدهند.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه در پایان خاطرنشان کرد: 5 تا 6 سال است که مجلس روی مبلغ 48 هزار میلیارد تومان مقاومت کرده و نگذاشته ایم که بالا برود چرا که به تبع آن قیمت آب، برق و گاز نیز افزایش می یافت لذا مردم را نباید در تقابل اعداد واهی بگذاریم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن