تشکیل کمیتهای برای تامین منابع مالی پالایشگاه آبادان
رییس کمیسیون انرژی مجلس گفت: کمیتهای در کمیسیون انرژی تشکیل میشود که در حوزه تأمین منابع مالی و تقویت توافقات اقدامات لازم را انجام دهد.
اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بعد از ظهر امروز (سه شنبه 2 آبان ماه) از پالایشگاه آبادان بازدید کردند.
فریدون حسنوند در نشست با مسئولان پالایشگاه آبادان گفت: پالایشگاه آبادان در نقطه صفر مرزی واقع شده آیا انتخاب این نقطه بدون کار کارشناسی صورت گرفته است؟ خیر. چرا که منابع نفتی و منابع آبی در کنار این پالایشگاه وجود داشته و به همین سبب پالایشگاه در این نقطه احداث شده است.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در زمان احداث پالایشگاه مسئولان به دنبال این بودند که امنیت، اقتدار و اقتصاد از دل پالایشگاه آبادان برای کل کشور بیرون آید افزود؛ پیش از وقوع انقلاب اسلامی آبادان صدای و سیمای مستقل داشت و در حوزه گمرک، شیلات، اداره کل و در حوزه امنیتی اداره کل ساواک در این منطقه مستقر شده بودچرا که مقرر شده بود امنیت از لب مرز به پای استان ها تزریق شود.
حسنوند با بیان اینکه اگر آبادان و خرمشهر نبود امروز نامی از ایران باقی نمی ماند، ادامه داد: امنیت، اقتدار و اقتصاد و ایجاد فرصتهای شغلی پشتوانه نظام در سالهای مستمر آتی در کشور است و همه ما بر یک موج سوار شدهایم و هدف همگیمان سربلندی ایران اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه تأمین امنیت هزینه دارد و هزینه آن فقط این نبوده که از سوریه و عراق دفاع کنیم، ادامه داد: در کنار دفاع از حرم شریفین امامین و دفاع از حرم حضرت زینب (س) باید در داخل کشور سرمایهگذاریهای لازم انجام شود لذا در قانون برنامه ششم توسعه تکالیفی برای دولت به منظور جذب سرمایهگذاری خارج تصویب شده است.
نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه نمایندگان مجلس خود را تافته جدا بافته از مردم نمیبینند، ادامه داد: 14 استان کشور نفت و گاز دارند که از روز نخست تشکیل کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه در کمیسیون انرژی تصمیم گرفته شد که سهم استانهای دارای منابع هیدروکربوری از 2 درصد به 3 درصد افزایش یابد، همچنین از هر پیمان و قرارداد 3 درصد به حوزه اجتماعی استانهای برخوردار از منابع نفتی تخصیص یابد.
وی با بیان اینکه برای ایجاد اشتغال باید به توانمندی منطقهای توجه کرد، ادامه داد: نگاه کمیسیون انرژی بر این است که مناطق مختلف در حوزه پیمانکاری رشد یابند و از پیمانکاران بومی در هر منطقهای استفاده شود.
نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در دوره تحریمها و کمبود منابع و همچنین مچگیریها و سیاسیبازیهای داخلی جذب 2.5 میلیارد سرمایهگذاری خارجی کار دشواری است، اظهار داشت: منافع ملی بر منافع منطقهای ارجح است و اکنون نوبت وزارت نفت است که در حوزههای مختلف بتواند جذب سرمایهگذار کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با تأکید بر اینکه هر شهر باید یک پالایشگاه داشته باشد، افزود: اکنون که هنوز در زمان تحریمها هستیم، نمی توان در هر شهر یک پالایشگاه احداث کرد اما باید از ظرفیت پالایشگاههای کشور به درستی استفاده کرد چرا که اگر دو روز بنزین به ما داده نشود کشور به هم بریزد.
حسنوند با بیان اینکه کمیتهای در کمیسیون انرژی تشکیل میشود که در حوزه تأمین منابع مالی و تقویت توافقات اقدامات لازم را انجام دهد، یادآور شد: اگر شورای اقتصاد سختگیریهایی دارد با رایزنی این کمیته سعی میشود این موانع مرتفع شود البته اگر قوانین مزاحمی در این بخش وجود داشته باشد سعی میشود که این قوانین حذف شود.
نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از مسائلی که رئیس مجلس شورای اسلامی به روسای کمیسیونهای تخصصی مجلس ابلاغ کرده این است که قوانین زائد در حوزه تخصصی هر یک از کمیسیونها اعلام شود تا این قوانین حذف شود.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کارگروهی متشکل از مسئولان پالایشگاه آبادان، شرکت مهندسی و شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران یارد خرمشهر، شرکت پالایش و پخش و کمیسیون انرژی تشکیل می شود تا راهکارهای مالی ، حقوقی و فنی را مد نظر قرار دهند و اقدامات لازم برای رفع توسعه این بخشها را پیگیری کنند، تصریح کرد: در بودجه سال97 موضوع فاز 2 و فاز 4 پالایشگاه آبادان و توسعه پالایشگاه خوزستان به دولت تکلیف میشود.
علی بختیار، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در این نشست با بیان اینکه سرمایهگذاری خارجی به عنوان اولویت در برنامه ششم توسعه دیده شده است، گفت: بر این اساس باید سالانه بین 10 تا 15 میلیارد دلار سرمایه جذب شود تا به رشد 8 درصدی دست یافت لذا به این منظور باید ساز و کار سخت شورای اقتصاد تسهیل شود تا سرمایهگذاران خارجی بتوانند در داخل سرمایهگذاری کنند چرا که خود تحریمیهای داخلی یکی از مشکلات امروز کشور است.