بودجه 96 وابستگی به درآمدهای نفتی را کم نمی‌کند

نماینده مردم تهران با اشاره به وضعیت تبصره هایی که به موضوع مالیات و ارزش افزوده برای جایگزینی درآمدهای نفتی مطرح شده است، اشاره کرد و گفت: تبصره‌های این ماده واحده قابلیت چنین جایگزیی را ندارند البته حتی اگر هم داشته باشد فقط روی کاغذ می‌آید و بعید است به مرحله اجرا در آید و بتواند اثرگذاری خاصی بر وابستگی ما به درآمد نفتی داشت باشد.

محمود صادقی، نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در گفتگو با خبرنگار پارلمانی انرژی امروز درباره میزان وابستگی لایحه بودجه به نفت گفت: برنامه ششم توسعه بر مبنای سیاست‌های ابلاغی تکلیفی کرده بود که درصد وابستگی به نفت کم شود.

وی در ادامه افزود: در اساسنامه صندوق توسعه آمده است که از درآمدهای نفتی 20 درصد به این صندوق واریز شود. در لایحه بودجه هم این رقم در نظر گرفته شده اما در کمیسیون تلفیق این میزان به 30 درصد رسید و تصویب آن نویدبخش کاهش وابستگی به نفت در بودجه 96 بود.

این عضو حقوقدان کمیسیون آموزش و تحقیقات با اشاره به اینکه «از لحاظ کلیات این وابستگی باید کم شود»، تصریح کرد: اما متاسفانه شاهد آن هستیم که در تبصره‌ها خلاف این مطرح است و به تصویب می‌رسد. یکی از موضوعات مطرح‌شده در این بین، نحوه استفاده از ذخایر صندوق توسعه ملی است که نمایندگان به آن اعتراض بسیار کردند.

وی در ادامه تشریح کرد: این نوع برداشت‌ها به شکلی متعارض با سیاست‌های مطرح‌شده در برنامه ششم است زیرا در آن بر قطع وابستگی به درآمدهای نفتی مطرح است. علاوه بر آن متعارض با اصلاح کمیسیون تلفیق هم هست. به عبارتی از طرفی می‌بینیم تزریق درآمدی به صندوق 30 درصد می‌شود و از طرفی 100 میلیون دلار به صداوسیما می‌دهیم. صداوسیمایی که توجیه هزینه‌ای ندارد و چه نقشی می‌تواند در حفظ ذخایر بین نسلی دارد؟

صادقی با اشاره به اینکه «ما در موارد استثنایی می‌توانیم از صندوق توسعه برداشت کنیم»، تصریح کرد: ما در تصمیماتمان به این موضوع بی توجه بودیم که باید از ذخایر این صندوق برای سرمایه‌گذاری در بخش هایی که به توسعه و حفظ منابع کمک می‌کند. به عبارتی در بخش‌هایی که نسل آینده هم از ثمرات آن بهره ببرد.

وی در ادامه افزود: استفاده ارگان‌هایی مانند صداوسیما از منابع نفتی توجیهی ندارد، اما همچنان در بودجه به آن رقم قابل‌توجهی اختصاص داده شد.

صادقی در پایان با اشاره به وضعیت تبصره‌هایی که به موضوع مالیات و ارزش افزوده برای جایگزینی درآمدهای نفتی مطرح شده است، اشار کرد و گفت: تبصرهای این ماده واحده قابلیت چنین جایگزیی را ندارند البته حتی اگر هم داشته باشد فقط روی کاغذ می‌آید و بعید است به مرحله اجرا درآید و بتواند اثرگذاری خاصی بر وابستگی ما به درآمد نفتی داشته باشد.

روز گذشته بند (الف) تبصره یک لایح بودجه به تصویب رسید، در این بند آمده است؛ سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز، سی درصد(۳۰%) تعیین می‌شود و مبالغ مذکور به صورت ماهانه واریز و از ماه یازدهم سال محاسبه و تسویه می‌شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن