تنها 20درصد تاسیسات دریایی فعال است یارد را رها کرده‌اند!

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت:هفته آینده کمیسیون انرژی وضعیت تاسیسات دریایی خرمشهر رادر دستور کار قرار می دهد و تصمیماتی می گیرد که آن را در قالب برنامه به وزیر نفت و دولت می کند تا در بودجه 97 به این تاسیسات عظیم توجه ویژه داشته باشیم.

قاسم ساعدی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی انرژی امروز درباره بازدید از تاسیسات دریایی خرمشهر گفت: روز گذشته (2 آبان) کمیسیون انرژی مجلس و برخی از مسئولان وزارت نفت از تاسیسات دریایی خرمشهر بازدید کردیم و پس از برگزاری جلسات و شنیدن مشکلات این تاسیسات از زبان مدیران راهی آبادان شدیم و از پالایشگاه نفت و پتروشیمی آبادان نیز بازدید انجام دادیم.

تنها 20 درصد تاسیسات دریایی خرمشهر فعال باقی مانده است

وی در ادامه افزود: تاسیسات دریایی یکی از پروژه های عظیم و زیر بنایی کشور است که در برخی بخش ها با کشور عربستان همکاری می کند و شریک هستند که شاهد پیشرفتهای خوبی در آن هستیم. بسیاری از سایتهای فنی آن فعال شده است؛ اما متاسفانه از حدود دو سال پیش بخش عمده ای از فعالیتهای آن به تعطیلی کشیده شده است و به جرات می توان گفت که آنچه در حال حاضر فعال است چیزی حدود 20 درصد این تاسیسات دریایی است.

تاسیسات دریایی خرمشهر میتوانست 5 هزار نفر را شاغل کند

نماینده دشت آزادگان در مجلس با بیان اینکه «تاسیسات دریایی خرمشهر یکی از مهمترین و زیربنایی ترین پروژه های حوزه نفت است»، تاکید کرد: وقتی 80 درصد این تاسیسات غیر فعال است، نمی توانیم از اثرگذاری آن سخن بگوییم؛ اما اگر این پروژه تکمیل و توسعه پیدا می کرد، حداقل تاثیر آن در اقتصاد کشور ما اشتغال 5 هزار نیروی انسانی در آن بود.

وی در ادامه افزود: پیش از تعطیلی تاسیسات دریایی در سال 94 جمعیت افراد شاغل آن حدود 2300 یا 2400 نفر بودند و حالا 600 الی 700 نفر مشغول به کار هستند. من به عنوان یک شهروند ایرانی و به عنوان یک نماینده مردم وقتی با این پروژه عظیم و آن امکانات و پیشرفتهای فنی که در آن جا شکل گرفته است، روبرو می شوم و میبینم این امکانات رها شده است بسیار تاسف می خورم.

مشکل اساسی تاسیسات دریایی عدم تخصیص اعتبارات به آن است

ساعدی با بیان اینکه مدیران این تاسیسات از وضعیت و مشکلات آن سخن گفتند، تاکید کرد: بیشترین مشکلات مدیران تاسیسات دریایی در بخش مالی بود. متاسفانه دولت نتوانسته است آن تعهدات مالی خود را به پیمانکار طرف قرارداد پرداختی انجام دهد. آن چیزی که در اختیار دولت است نقدینگی است که متاسفانه در قبال این تاسیسات بر حسب قرارداد یا تقویم اجرایی قابل توجیه نبوده است.

وی در ادامه افزود: به عبارتی دولت طی این مدت نتوانسته است چیزی قابل توجهی پرداخت کند. در نتیجه طرف قرارداد کار را رها کرده است. پیمانکاران و شرکت هایی که وارد کار می شوند نیاز به نقدینگی دارند و چون کارشان فنی و با ابزارآلات و نیروهای انسانی است که برای انجام کار هم باید حق‌الزحمه‌ها را بپردازند و هم باید ابزارآلات بخرند و در کنار آن باید مواد اولیه را نیز تامین کنند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: تا حدی به کمک بانک ها و بر اساس نوع فعالیت پیمانکاران میتوانند وضعیت را مدیریت کنند اما از حد خود بگذرد همین اتفاقی را که از دو سال پیش برای این تاسیسات افتاده است و موجب تعطیلی آن شده است، شاهد خواهیم بود.

وی در ادامه افزود: عدم تامین اعتبارات مشکل اساسی تاسیسات دریایی خرمشهر است که باید فکری به حال آن کنیم.

مصوبات درباره تاسیسات دریایی هفته دیگر در دستورکار کمیسیون انرژی قرار می گیرد

این عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به تمرکز فعالیتهای اقتصادی بر بنگاه های کوچک گفت: ما به جای چنین تمرکزی  باید به زیر ساخت هایی مانند تاسیسات دریایی بپردازیم چنانچه اینها منشا اقتدار و اقتصاد ملی خواهند بود.

وی در ادامه افزود: چنانچه کمیسیون انرژی مجلس پس از بازدید از تاسیسات دریایی خرمشهر جلسه ای با حضور مسئولان خرمشهر، مردم خرمشهر، آقای رحمانی، مدیرعامل تاسیسات دریایی کشور، آقای بابایی، معاون وزیر نفت  و مدیران این تاسیسات برگذار شد و مجموعه ای مصوبات در این منطقه داشتیم که هفته آینده در دستور کار کمیسیون انرژی قرار می گیرد.

در تلاشیم که دولت در بودجه 97 به تاسیسات دریایی خرمشهر توجه ویژه داشته باشد

ساعدی با بیان اینکه بعد از تحلیل و بررسی ها تصمیمات کارشناسی در این زمینه خواهیم داشت، تاکید کرد: پس از آن، تصمیمات را در قالب برنامه به وزیر محترم نفت و دولت ابلاغ خواهیم کرد که حداقل در بودجه 97 به این تاسیسات عظیم توجه ویژه داشته باشیم.

وی در پایان گفت: امیدواریم که بنا بر بودجه بندی سال 97، این تاسیسات عظیم لحاظ شود و  از رکود و تعطیلی خارج شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن