روسها برای ساخت نیروگاه اتمی مصر، وام میدهند
ایندیپندنت چاپ مصر نوشت: مصر بحثهای اجتماعی بر سر اولین نیروگاه اتمی خود در دابا را آغاز کرده است.
به گزارش «انرژی امروز» به نقل از ایندیپندنت چاپ مصر، مصریها در حال بررسی پیآمدهای زیست محیطی پروژه احداث این نیروگاه اتمی هستند. روز شنبه مسوولان نیروگاه برق اتمی مصر بحثهایی اجتماعی بر سر اولین نیروگاه اتمی این کشور در دابای استان ماترو را آغاز کردند.
یکی از مسوولان مصری گفته است که این نیروگاه هیچ نوع گاز آلاینده یا دیگر گازهای گلخانهای را تولید نکرده و نیز از نظر ایمنی در بالاترین سطح جهانی ایمنی قرار دارد که یک نیروگاه اتمی تولید کننده برق میتواند داشته باشد.
از سویی مسوولان مصری میگویند این نیروگاه مزایای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بسیاری برای مصر خواهد داشت و خواهد توانست در زمان ساخت 10 هزار شغل جدید به مدت هشت سال برای جوانان این استان تولید کند و پس از بهرهبرداری هم حداقل چهار هزار شغل به وجود میآورد.
مسوولان استان ماترو شرکت در این مباحث را آزاد اعلام کردند.
مسکو و قاهره در نوامبر سال 2015 توافقنامهای را امضا کردند که براساس آن روسیه یک نیروگاه برق اتمی در مصر احداث میکند و از سویی روسها وامی هم در اختیار مصر قرار خواهند داد تا بتواند هزینههای ساخت این نیروگاه را تامین کند.
روساتم، شرکت اتمی روسیه گفته است که این نیروگاه به عنوان اولین نیروگاه اتمی مصرف در دابا در شمال کشور ساخته خواهد شد و انتظار میرود تا سال 2020 تکمیل شود.
روسیه برای ساخت این نیروگاه مبلغ 25 میلیون دلار به مصر وام خواهد داد تا در ساخت و بهرهبرداری از نیروگاه اتمی سرمایهگذاری شود. مصر، سالانه سودی برابر با سه درصد به روسیه پرداخت خواهد کرد. زمان بازپرداخت وام هم از 15 اکتبر 2029 آغاز خواهد شد.
عبدالفتاح السیسی، رییس جمهور مصر، گفته است که این وام باید در عرض 35 سال بازپرداخت شود. این وام 85 درصد هزینه ساخت، سرویس و تجهیزات این نیروگاه را تامین میکند. و مصر بقیه 15 درصد آن را تامین خواهد کرد.
نیروگاه اتمی مصر در دابا، در محلی در شمال کشور مصر ساخته میشود که از سال 1980 مخصوص احداث نیروگاه برق اتمی درنظر گرفته شده است.
این نیروگاه در سال 2022 به اتمام خواهد رسید و اولین راکتور از چهار راکتور آن از سال 2024 برق تولید خواهد کرد.
قاهره برنامههای ساخت نیروگاه اتمی خود را بعد از حادثه چرنوبیل در سال 1986 متوقف کرد و در سال 2006، حسنی مبارک، رییس جمهور سابق، اعلام کرد که این کشور قصد احیای این طرح را دارد. اما عمر ریاست جمهوری مبارک به آن قد نداد و در سال 2011 سرنگون شد.