کاش خسارت نفتی ریزگردها خرج خوزستان شده بود

نماینده مردم دزفول با بیان اینکه دولت به دنبال جبران خسارات ناشی از گردو خاک است نه از بین بردن ریزگردها گفت: تلاش‌ها و برنامه‌های دولت ظرف این دو ماه خوب است اما در نهایت صورت مساله را پاک می‌کند نه اینکه مساله را حل کنند.

عباس پاپی زاده، نماینده مردم دزفول در گفتگو با خبرنگار پارلمانی انرژی امروز، به بررسی دستاوردهای سفر رییس جمهوری به خوزستان پرداخت و گفت: بالاخره دولت به صورت اجباری درگیر عوارض این ریزگردها شده‌است، پیشتر قطعی برق بود اما مسئولان چشم‌پوشس می‌کردند و از کنار آن می‌گذشتند.

وی در ادامه افزود: واقعیت این است که طبیعت و ریزگردها آنقدر این بی مهری را به رخ کشیدند که به مرحله‌ای رسیدیم که مجبور به واکنش شدیم. مسئولان دولتی و رییس جمهوری با سفر اخیری که به استان داشتند، نشان دادند که پذیرفته‌اند باید به موضوع ریزگردها ورود پیدا کنند.

اگر مبلغ خسارت نفتی قطع برق استان را پیشتر برای استان هزینه می‌کردند، مشکلات حل شده‌بود

 پاپی‌زاده با اشاره به تلاش استاندار و نمایندگان مجلس تاکید کرد: پیگیری‌‌های صورت گرفته موجب شد برخی وزرا و رییس جمهوری به استان بیایند و اگرچه بیش از آلودگی هوا ناشی از گرد و غبار،نگرانی بر سر قطعی آب و برق در مناطق بود اما بالاخره جلوگیری از بروز این خسارات هم بهتر از رویه سابق است.

وی با اشاره به خساراتی که به شبکه برق خوزستان وارد شد، گفت: در چنین شرایط دولتی اعتباراتی برای شستشوی مقره ها و تعویض آن از سرامیکی به سیلیکونی در این منطقه در نظر گرفت. البته موضوع شست و شو به دلیل ماندگاری گرد و خاک هوا موقتی است و بارها و بارها تکرار می‌شود. در این بین ایستگاه‌های فشار قوی ما را از AIS به GIS تبدیل می‌کنند.همه این موارد خوب است اما در نهایت صورت مساله را پاک می‌کند نه اینکه مساله را حل کنند.

نماینده مردم دزفول با اشاره به دیگر آسیب‌های قطعی برق در این استان گفت: از دست دادن 800 هزار بشکه خسارت مالی بسیاری به کشور است. اگر همین مبلغ را برای استان خرج کرده بودند الان 22 استان درگیر نبودند.

خسارت به زیرساخت‌های برق استان بیش از 500 میلیارد بود

وی در ادامه افزود: خسارت به زیرساخت‌های برق استان بیش از 500 میلیارد است و خسارت به سلامتی مردم وارد شده بیش از آن است. متاسفانه این خسارات ادامه دارد. البته وزارت کشاورزی به موضوع ورود کرده است و موسسه جهاد نصر را موظف کرد که برخی تالاب‌ها خشک شده را با پخش سیلاب احیا کند. بر مبنای تست انجام شده هم به این نتیجه رسیدیم یکبار آبیاری موجب پوشش سبز در منطقه می‌شود.

با پخش سیلاب هور شریفه اهواز احیا می‌شود

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه آنجا بانک بذر قوی دارد، تصریح کرد: در گذشته پوشش سبز بسیاری در این منطقه بود و دام بسیاری هم از آن بهره می‌بردند با پخش سیلاب توسط جهاد نصر هور شریفه در جنوب اهواز احیا می‌شود.

وی در ادامه افزود: بوته کاری و مالچ پاشی‌هم از دیگر برنامه‌هاست. البته بهترین کار بازگرداندن طبیعت به شکل سابق آن است. یعنی دست اندازی وزارت نیرو را به حق‌آبه محیط زیست کم کنیم. اگر انتقال آب از دز و کارون متوقف شود مشکلات برای همیشه حل خواهد شد.

مالچ پاشی عوارض بسیار دارد

نماینده مردم دزفول با اشاره به عوارض جدی مالچ پاشی گفت: مالچ در هر کجا مصرف شود  دمای آن را تا 2 برابر افزایش می‌دهد وباعث افزایش تعریق و تعرق می‌شود ضمن اینکه قیمت آن بالاست و ظرف مدت چند سال استهلاک پیدا می کند و با عبور از آن تخریب می شود و در اثر تخریب آلودگی آن به محیط زیست وارد می‌شود. باید به دنبال روش‌های سازگار با طبیعت برویم.

پاپی زاده در ادامه به علل مشکلات پیش آمده و پیش بینی‌اش از آینده پرداخت و گفت:خوزستان به عنوان اولین قربانی ریزگرد در کشور 13سالی است که داد و فریاد بسیاری می‌کند. طی این چند سال هم به دلیل کم‌کاری، غفلت و عبور آرام دستگاه‌های اجرایی و ناظر در کشور مانند وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست، روز به روز بر حجم فاجعه افزوده می‌شود.

وی در ادامه افزود:آنچه 10 سال پیش قابل کنترل بود و 5 سال پیش می ‌شد برای رفع آن کاری انجام داد الان به مرحله غیرقابل کنترلی رسیده‌است. در حال حاضر مرزهای خوزستان را در نوردیده و استان‌هایی مانند کرمانشاه و ایلام را هم درگیر کرده‌است. تعداد استان‌های درگیر به 22 رسیده است. حتی در برخی روزهای سال تهران و قم هم درگیر می‌شود.

در چند سال آینده همه کشور درگیر ریزگردها می‌شوند

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی با اشاره به اینکه این ریزگردها به استان‌های شمالی هم می‌رسد، تصریح کرد: در برخی ایام غلظت آنچنان زیاد بوده‌است که در تهران به آستانه بسیار ناسالم می‌رسد که متاسفانه منشا آن در اخبار گفته نمی‌شود. پس این ریزگردها خسارات جدی به کل کشور وارد می‌کند.

پاپی‌زاده با اشاره به اینکه با این روال طی سال‌های آتی همه کشور درگیر می‌شوند، تاکید کرد: ما در حال حاضر ختی در مرحله تثبیت هم نیستیم چه رسد به اینکه بخواهیم کنترل و کاهش دهیم. همه این موارد ناشی از مدیریت غلط منابع آبی کشور است. از 610 بخش آبی کشور بیش از نیمی از آن در شرایط بحرانی است که ما حتی اجازه برداشت از آن را نداریم که این به معنی آن است که آبی وجود ندارد.

وی در ادامه افزود: ‌استان‌هایی همانند همدان، آذربایجان، خراسان شمالی، یزد دچار تنش بی‌آبی هستند و راه حلی برای جبران آن نیست. استان خوزستان هم در شرایطی قرار گرفته است که اگر امروز تصمیم درست نگیریم، فردا به نقطه غیر قابل بازگشت می‌رسیم.

گزارش سازمان ملل این معضل را پیش‌بینی کرده‌بود

نماینده مردم دزفول در ادامه با اشاره به گزارش برنامه محیط زیست سازمان ملل(یونپ) در سال 2002 گفت: در آن زمان به مسئولان کشور اعلام شده بود که به زودی براساس سیاست­های غلطی که در ایران در حال پیگیری است یکی از بزرگترین فجایع مهندسی شده بشر در طول تاریخ به وقوع خواهد افتاد و زمان آن را پیش از 10 سال آینده پیش بینی کرده بود. همان چیزی که این روزها ما شاهد آن هستیم.

وی با اشاره به اینکه دولت‌ ایران این گزارش را جدی نگرفت و بایگانی کرد، گفت: الان به اطلاعات کارشناسی این گزارش دست پیدا می‌کنیم اما الان خیلی دیر است. تنها فرصت باقی مانده برای ایران حفظ تالاب‌های موجود است  که فعلا باقی مانده‌است که با از دست دادن آن به مرحله غیر قابل بازگشت می‌رسیم.

در آینده نزدیک 20 درصد مردم استان مهاجرت می کنند

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه مهاجرت از این استان روزبه روز بیشتر می‌شود، تاکید کرد: با ادامه این شرایط بر اساس پیش‌بینی‌ها در چند سال آینده 20 درصد مردم استان مهاجرت می‌کنند که این میزان برابر 1 میلیون نفر است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن