تکذیب شکایت CNPC چین از ایران
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) در مورد صحبتهای مطرح شده در زمینه شکایت شرکت چینی CNPC از شرکت ملی نفت ایران،، گفت: این موضوع صحت ندارد و هیچ شکایتی صورت نگرفته است؛ ایران درصدد است که از تکنولوژیهای روز و برتر استفاده کند که این حق ماست.
به گزارش خبرنگار نفت انرژی امروز، نورالدین شهنازیزاده در ادامه نشست خبری امروز خود با اشاره به تولید روزانه 40 هزار بشکه نفت از میدان مشترک آذر، گفت: حفر چاهها در این میدان طبق برنامه پیش رفته است. برای توسعه میدان نفتی آزادگان، مناقصه برگزار میشود و کار به صورت یکپارچه تحویل پیمانکار خواهد شد.
وی افزود: هماکنون پنج پروژه آزادگان جنوبی و شمالی، یاران جنوبی و شمالی و یادآوران در دست اجرا است و عمدتا نوع قراردادها بیع متقابل است اما میادین مانند آزادگان جنوبی نوع قرارداد بیع متقابل نیست؛ ابتدا مقرر بود یک شرکت ژاپنی مشارکت داشته باشد، سپس یک شرکت اروپایی مطرح شد؛ بعد از آن کار توسط یک شرکت چینی پیگیری و سپس متوقف شد. بنابراین، فاز نخست آزادگان جنوبی از محل منابع داخلی تامین اعتبار شده است.
خاموشی یکی پس از دیگری مشعلهای خوزستان
مدیرعامل شرکت متن همچنین با اشاره به طرح آماک و مشکلات زیست محیطی در زمینه گازهای اسیدی، گفت: در قالب طرحی آماک، گازهای همراه نفت سازند بنگستان شامل میدان نفتی آب تیمور، منصوری، مارون ۳، اهواز ۱، ۲ و ۳ و کوپال در حال جمعآوری است و تا پایان سال، فلرهای زیرمجموعه این شرکت، خاموش میشوند، هماکنون تنها یک فلر با ظرفیت 18 هزار فوت مکعب گاز روشن باقی مانده است.
شهنازیزاده با تاکید بر جمعآوری روزانه ۲۴۱ میلیون فوت مکعب گاز همراه نفت از هفت میدان، گفت: از سال 1388 خاموش سازی فلرها آغاز شده است و طرح آماک با سرمایه ای درحدود 520 میلیون دلار اجرا شده و به پایان میرسد. 18 میلیون فوت مکعب از این گازها واقعا اسیدی بوده و شامل 30 درصد هیدروژن سولفوره و 70 درصد دیاکسید کربن میشود؛ این گاز که تا به امروز میسوخته، جمعآوری شده و با خط لوله 12 اینچی به طول 96 کیلومتر به پتروشیمی رازی در ماهشهر منتقل میشود؛ از هر 300 هزار تن میتوان 180 تن گوگرد تولید کرد.
بهره برداری اولیه و کال از میدان آذر از پنج روز دیگر تا اوایل سال 97
وی همچنین با اشاره به بهرهبرداری از میدان نفتی آذر با اشاره به اینکه از 19 حلقه چاه مورد نظر، 9 حلقه چاه حفر شده و 4 حلقه در دست اجرا است، گفت: این پروژه به صورت بیع متقابل به واسطه صندوق بازنشستگی نفت اجرا میشود.
مدیرعامل شرکت متن با تاکید بر اینکه سرمایه مورد نیاز پروژه میدان آذر نیاز به 234 میلیون یورو به علاوه 205 میلیارد تومان سرمایه دارد که ریالی آن از طریق منابع داخلی تامین میشود، اظهار کرد: در این میدان هدفگذاری شده که روزانه 65 هزار بشکه نفت تولید شود.
شهنازیزاده تصریح کرد: در نیمه اسفندماه سال جاری تولید روزانه 15 هزار بشکه نفت آغاز میشود، در اردیبهشتماه سال آتی، ظرفیت تولید روزانه 15 هزار بشکه دیگر افزایش میابد و مابقی ظرفیت درنظر گرفته شده تا اوایل سال 97 اجرایی خواهد شد؛ همچنین با احداث خط لوله ۱۳۰ کیلومتری، نفت تولید شده در این میدان به واحد قدیمی بهرهبرداری دهلران، برای صادرات منتقل میشود.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به تولید روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز، گفت: بر اساس برنامهریزی، خط لوله ۹۳ کیلومتری به بندر گرزه هرمزگان و ساخت یک پالایشگاه برای شیرینسازی و جداسازی گاز در فاز دوم توسعه میدان گازی کیش صورت میگیرد.