ساخت ناوگان شناور انرژی هسته‌ای توسط چین تا 2020

چین در نظر دارد تا 2020، ناوگانی از نیروگاه های شناور هسته ای برای فراهم آوردن انرژی موردنیاز جزایر دوردست ایجاد نماید.

به گزارش خبرنگار بین الملل انرژی امروز، این برنامه ها، بخشی از اهداف برنامه پنج ساله توسعه چین در مورد توسعه ظرفیت تولید انرژی هسته ای که در مارس 2016 منتشر شد را تشکیل می دهند.

طبق برآوردهای انجام گرفته، تولید انرژی پاک، گرما و آب برای جزایر دوردست و دکل های نفتی بالغ بر 373 میلیون دلار هزینه دربر خواهد داشت. این نیروگاه ها می توانند آب آشامیدنی را نیز از طریق تکنولوژی نمک زدایی آب دریا برای سکنه جزایر دورافتاده فراهم کنند.

به گفته وانگ ایرن، یکی از مدیران وزارت علوم چین،  تکنولوژی به کار گرفته شده در تاسیس نیروگاه های شناور هسته ای، به چین قدرت مضاعف موردنیاز برای به پیش راندن اهداف خود را اعطا خواهد کرد. علاوه بر آن، آژانس انرژی اتمی چین نیز گروه ویژه ای را برای تحقیق در مورد راه کارهای جدید تکنولوژی در این زمینه درنظر گرفته است.

در حال حاضر، 36 نیروگاه هسته ای در چین مشغول فعالیت هستند و 21 نیروگاه دیگر نیز در دست احداث قرار دارند.

در سال 2015 نیز دولت چین مجوز پروژه ساخت یک رآکتور هسته ای را به گروه انرژی هسته ای چین (CGN) تصویب نمود.این گروه در نوامبر گذشته ساخت نخستین کشتی این ناوگان را با هدف فراهم ساختن برق، گرما و نمک زدایی آب برای جزایر دوردست چین آغاز نمود.

تصمیم دولت چین مبنی بر استقرار ناوگان هسته ای در مارس گذشته، باعث بروز نگرانی های گسترده ای در سطح منطقه به ویژه کشورهای آسیای جنوب شرقی از جمله ویتنام، اندونزی و فیلیپین شده است، زیرا به اعتقاد آنها چین به آسانی می تواند بر بخش عظیمی از دریای چین حکمرانی کند.

به گزارش موسسه تحقیقاتی CSIC 719، که از 2 سال قبل و به منظور توسعه تاسیسات هسته ای دریایی تاسیس شد، ناوگان جدید طیف وسیعی از مصرف کنندگان عمومی و صنعتی را شامل می شود. علاوه بر آن سوخت رسانی به اکتشافات نفتی فراساحلی نیز بخشی دیگر از وظایف این ناوگان درنظر گرفته شده است.

اما به گزارش نشریه Times of India، برخی از تحلیلگران زیست محیطی نگرانی خود را درباره احتمال ذوب هسته ای که ناشی از اشتباهات محاسباتی است ابراز کرده و با اشاره به وقوع رخدادهای شدید آب و هوایی و تایفون های سهمگین در این منطقه، هشدار داده اند در صورت بروز چین حوادثی، نتایج تاسف باری به وقوع خواهد پیوست.

طی دهه های اخیر، سیطره چین بر دریای چین با انتقادهای بسیاری از سوی دیگر کشورهای منطقه مواجه شده است، به ویژه نگرانی آنها در مورد ادعای مالکیت چین بر بخشی از این منطقه است که حاوی ذخایر ذیقیمت گاز طبیعی می باشد. این نگرانی ها و منازعات طی سال های اخیر و با اقدامات تحریک آمیز چین مبنی بر ساخت جزایر مصنوعی و استقرار چند هواپیمای مسافربری در آنها، به شدت بالا گرفته است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن