نیاز پالایشگاههای ایران به ۱۱ میلیارد دلار سرمایه خارجی
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: برای اصلاح ۹ پالایشگاه نیاز به ۱۴ میلیارد دلار سرمایه داریم که ۳ میلیارد دلار آن محقق شده و برای تامین ۱۱ میلیارد دلار دیگر باید از سرمایه خارجی بهره ببریم.
به گزارش خبرنگار پالایش و پتروشیمی «انرژی امروز»، عباس کاظمی صبح امروز در کنفرانس ملی اقتصاد مقاومتی که از سوی سازمان مطالعات و بین الملل وزارت امور خارجه برگزار شد؛ گفت: در ۱۰ ماهه امسال روزانه به طور متوسط ۴۵۰ هزار بشکه میعانات صادر کردیم که در تاریخ ۱۰۵ ساله صنعت نفت بیسابقه است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران از برنامههای این شرکت برای سال آینده خبر داد و گفت: در تابستان ماهانه ۶۰۰ هزار بشکه میعانات صادر کردیم و سال آتی مقدار صادرات را روزانه به ۸۰۰ هزار بشکه میرسانیم که این امر به یمن برجام شکل گرفت.
عباس کاظمی با تاکید بر اینکه «با ریسکهای بسیار امنیت انرژی را برقرار کردیم»، گفت: ما در زمان برجام ریسک نکردیم، قمار کردیم.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش گفت: برای اصلاح ۹ پالایشگاه نیاز به ۱۴ میلیارد دلار سرمایه داریم که ۳ میلیارد دلار آن محقق شده و برای تامین مابقی باید از سرمایه خارجی بهره ببریم.
او با بیان اینکه «اکنون نیمی از بنزین مورد استفاده در کشور یورو۴ است»، اظهار کرد: توسعه گاز در شهرهای بزرگ و عرضه بنزین با کیفیت باعث بهبود هوا شده و ما الان در دود به سر نمیبریم.
کاظمی با تاکید بر سرمایه گذاری بیشتر در حمل و نقل ریلی و برقی گفت: اکنون در تمام شهرها و در نیروگاهها گاز توزیع میشود و اگر بخشی از سرمایهها به سمت حمل و نقل ریلی و برقی هدایت شود، مواد کربنی کاهش پیدا میکند.
کاظمی با اشاره به کاهش قیمت مازوت و رسیدن آن به ۲۵ درصد کمتر از نفت خام گفت: از اوایل دهه ۸۰ قرار شد پالایشگاه ها به روز شوند اما این کار در دولت نهم و دهم انجام نشد.
او افزود: پروژه های سرمایهای ما در زمان تحریم متوقف شد اما اکنون پروژه ۳ میلیاردی توسعه پالایشگاه آبادان آغاز شده است.
کاظمی با انتقاد از عملکرد صداوسیما در انعکاس پیشرفت های شرکت ملی پالایش و پخش گفت: ما در سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان مالیات دادیم که ۴ برابر بودجه صدا و سیماست اما این رسانه صحبتی از پیشرفت ما نمیکند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران اظهار کرد: ما نیاز به ۱۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری برای کاهش تولید مازوت در پالایشگاه ها از ۲۶ درصد به کمتر از ۷ درصد داریم.