سقف منابع و مصارف هدفمندی یارانه ها مشخص شد

نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با تعیین سقف منابع و مصارف هدفمندی یارانه ها در تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۹۶ موافقت کردند.

به گزارش انرژی امروز، نمایندگان در صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه سال 96 با تبصره 14ماده واحده این لایحه موافقت کردند.

قاضی پور: اجرای فعلی قانون هدفمندی به ضرر اشتغال و تولید است

پیش از آن، نادر قاضی پور در مخالفت به این تبصره به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: قانون هدفمندی به ظاهر برای مردم و در باطن به نفع افراد خاص است.

وی در ادامه افزود: ما مخالف روند کنونی دراجرای قانون هدفمندی هستیم؛زیرا این قانون در شرایط کنونی ناقص و غیرعملیاتی است و عملاً این قانون به نام مردم بوده ولی در باطن به نفع افراد خاص بوده و درچند سال اخیر به طور کامل اجرایی نشده است.

نماینده مردم ارومیه درمجلس شورای اسلامی ادامه داد:متاسفانه از زمان اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها تاکنون کمکی به صنعت ایران از محل اجرای این مصوبه صورت نگرفته و سهم اشتغال نیز درنظرگرفته نشده و در سال 95 براساس آمارها تعداد کارگران بیکار ثبت شده 98 هزار نفر بوده است.

قاضی پور افزود:از طرفی دیگر نمایندگان و مقامات دولتی توضیحات متضادی را در رابطه با قانون هدفمندی مطرح می کنند به طوری که مثلا آقای حاجی بابایی می گوید که حدود 50 هزارمیلیارد تومان از درآمدهای هدفمندی در این قانون مفقود است؛از این رو نمایندگان کمیسیون و نماینده دولت باید در رابطه بامنابع و هزینه کرد اعتبارات در این حوزه توضیح دهد.

نوبخت: شبهات مطروحه درباره درآمدها و نحوه هزینه‌کرد هدفمندی نادرست است

در پاسخ به اظهارات او، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت با بیان اینکه سهم سازمان هدفمندی یارانه ها از درآمدهای این حوزه ۳۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است،گفت:شبهات مطروحه درباره درآمدها و نحوه هزینه‌کرد هدفمندی نادرست است.

وی درادامه افزود: امروز دکترلاریجانی رئیس مجلس به درستی درخصوص عدم القای شبهه و ایجاد تشویش در اذهان عمومی صحبت کرده‌اند؛حال دولت نیز پیرو مباحث هفته گذشته در رابطه با منابع و درآمدهای هدفمندی مستنداتی را ارائه تهیه کرده که این مستندات را دراختیار هیأت رئیسه مجلس قرار می‌دهد.

قاضی پور در رابطه با میزان درآمدهای سازمان هدفمندی یارانه‌ها از محل اجرای قانون هدفمندی،افزود:براساس گزارش دیوان محاسبات سهم این سازمان 36 هزار و 400 میلیارد تومان است و اعدادی مانند 76 هزار میلیارد تومان و 80 هزار میلیارد تومان ارتباطی با سهم سازمان هدفمندی از محل درآمدهای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها ندارد.

تمام ارقام و اعداد و درآمدهای هدفمندی به خزانه واریز می شود

نوبخت تصریح کرد:یکی دیگر از موضوعاتی که اخیراً مطرح شد این بود که تمام درآمدهای حاصل از قانون هدفمندی به خزانه واریز نمی‌شود و به جز اعتبار 36 هزار و 400 میلیارد تومانی سهم سازمان هدفمندی یارانه‌ها، بقیه ارقام به خزانه نمی رود؛حال براساس گزارش رسمی خزانه تمام ارقام و اعداد و درآمدهای هدفمندی به خزانه واریز می شود.

سخنگوی دولت ادامه داد:یکی دیگر از شبهات مطروحه این بود که نحوه درآمدها و هزینه‌کرد منابع هدفمندی در بودجه‌های سالانه دیده نشده و تنها اعتبار 36 هزار میلیاردی در قانون بودجه ذکر شده است؛ این درحالی است که مجموع کل بودجه کشور نشان می‌دهد که همه اعداد و ارقام اعم از میزان فروش فرآورده‌های نفتی، گاز، آب و برق در بودجه سال 95 منعکس شده و نمایندگان آن را تصویب کردند البته این بودجه،بودجه عمومی نیست و بودجه کل کشور بوده که شامل شرکت‌ها هم است.

3 هزار میلیارد تومان از هدفمندی یارانه‌ها برای تأمین قیر

وی گفت: براساس قانون هدفمندی درآمدهای این حوزه در بخش پرداخت یارانه نقدی،بهداشت و درمان، تأمین اجتماعی، تولید و اصلاح مصرف انرژی هزینه می‌شود حال کمیسیون تلفیق بودجه در جدولی پیشنهاد کرده که از اعتبارات کل حوزه هدفمندی 37 هزار و 500 میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی، 4 هزار و 800 میلیارد تومان برای حوزه سلامت ، صد میلیارد تومان برای اجرای طرح واکسن فلج اطفال،صد میلیارد تومان برای فوریت‌های اجتماعی شهرهای زیر 50 هزار نفر،هزار میلیارد تومان برای حوزه اشتغال و مسکن ، 3 هزار میلیارد تومان برای تأمین قیر و یک هزار و 500 میلیارد تومان برای بهسازی خطوط انتقال، اختصاص یابد که به نظر ما این پیشنهاد معقول است.

در نهایت، این تبصره با 154 رأی موافق، 25 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع 199 نماینده حاضر در جلسه به تصویب رسید.

گفتنی است؛در تبصره 14 این لایحه آمده است: در اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها مصوب15 10 1388 به دولت اجازه داده می‌شود در سال 1396 از محل درآمدهای حاصل از اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع قانون مذکور تا مبلغ 480هزار میلیارد ریال و ردیفهای یارانه‌ای این قانون با استفاده از انواع روشهای پرداخت نقدی و غیرنقدی نسبت به حمایت از خانوارهای هدف و نیازمند و ارائه خدمات حمایتی و کمک به بخش تولید و اشتغال به شرح زیر است:    

1-      پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها شامل ماده(94) قانون برنامه ششم توسعه موضوع افزایش حداقل مستمری خانوارهای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی متناسب با سطح محرومیت بر مبنای متوسط بیست درصد(20%) حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار(375 هزار میلیارد ریال)

2-      ماده(46) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) موضوع کاهش سهم هزینه های مستقیم سلامت مردم، ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی و درمانی، کمک به تأمین هزینه‌های تحمل‌ناپذیر درمان، پوشش دارو، درمان بیماران خاص وصعب العلاج(48 هزار میلیارد ریال)

3-      حمایت از تولید، اشتغال، مسکن، حمل و نقل عمومی، صادرات غیرنفتی و طرح‌های بهینه‌سازی و ارتقاء بهره وری مصرف انرژی ، تقویت منابع صندوق کارآفرینی امید(100 هزار میلیارد ریال)

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن