ایران برای سوآپ نفت از آذربایجان به آب‌های جنوبی آمادگی دارد

رییس جمهور با بیان اینکه روابط تهران – باکو دوستانه، برادرانه و راهبردی است، گفت: ایران برای سوآپ نفت و فرآورده‌های نفتی از آذربایجان به آب‌های جنوب آمادگی دارد.

حسن روحانی در نشست مشترک خبری با الهام علی اف خاطر نشان کرد: حجم تجارت 10 ماهه سال جاری بین تهران و باکو نشانگر آن است که دو کشور در مسیر تلاش برای توسعه و تحکیم هر چه بیشتر روابط همه جانبه قرار دارند.

رییس‌ جمهوری با اشاره به نقش مهم ایران و آذربایجان در زمینه ترانزیت جنوب – شمال بر اهمیت اتصال راه‌آهن آستارا – آستارا تأکید کرد و گفت: آذربایجان در زمینه راه‌آهن رشت به آستارا مشارکت خواهد کرد و دو کشور با مشارکت یکدیگر مسیر مهم ترانزیتی رشت به آستارا را آغاز می کنند.

روحانی با اشاره به آمادگی دو کشور برای همکاری در زمینه انرژی، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران برای سوآپ نفت و فرآورده‌های نفتی از آذربایجان به آب‌های جنوب آمادگی دارد و امیدواریم شاهد فعالیت‌های بیشتر دو کشور در این زمینه باشیم.

رییس‌ جمهوری خاطر نشان کرد: دو کشور در رابطه با سرمایه‌گذاری مشترک در جمهوری آذربایجان و در رابطه با ساخت خودرو و دارو توافقات خوبی داشته اند و امیدواریم به زودی طرح‌های مشترک دو کشور آغاز شود.

روحانی با اشاره به همکاری دو کشور در رابطه با دریاچه خزر، اظهار داشت: عدم آلودگی دریاچه خزر و مسایل زیست محیطی این دریاچه برای دو کشور اهمیت زیادی دارد و بخشی از مباحث امروز به این موضوع اختصاص داشت و تلاش داریم کنوانسیون‌هایی را که 5 کشور ساحلی دریاچه خزر داشته‌اند، اجرایی کنیم تا شاهد اقدامات مهمی در این زمینه باشیم.

رییس‌ جمهوری با بیان اینکه در زمینه دریاچه خزر دو مسأله مهم دیگر نیز مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت، خاطر نشان کرد: یکی از موضوعات توافق انجام شده در زمینه رژیم حقوقی دریاچه خزر و اجماع 5 کشور ساحلی در این رابطه بود که معتقدیم در این زمینه همفکری تهران و باکو اهمیت خاصی دارد و در جریان مذاکرات خود بر ادامه کار تا رسیدن به توافق نهایی تأکید کردیم.

ادامه مذاکرات نفتی میان دو کشور

وی با بیان اینکه بهره‌برداری از منابع نفتی یکی دیگر از مباحث مهم در زمینه دریاچه خزر است، تاکید کرد: مذاکراتی در این زمینه انجام گرفته بود و امروز هم آن را ادامه دادیم و مقرر شد وزرای نفت دو کشور این موضوع را تا رسیدن به نتیجه نهایی ادامه دهند.

رییس‌ جمهوری با اشاره به اهمیت مذاکرات سه‌جانبه بین «ایران، آذربایجان روسیه»، «ایران، آذربایجان و ترکیه» و «ایران، آذربایجان و گرجستان» گفت: در دو زمینه اول مذاکرات و اقدامات خوبی حتی در سطح سران انجام شده و باید ادامه یابد و امروز درباره مذاکرات سه‌جانبه ایران، آذربایجان گرجستان نیز با یکدیگر مذاکره کردیم.

وی در ادامه به مذاکرات انجام شده در مسایل منطقه‌ای، اشاره کرد و گفت: ایران و آذربایجان نظرات بسیار نزدیکی درباره مسایل منطقه‌ای دارند و هر دو کشور تروریسم را نشأت گرفته از تفکر وهابیت و سلفی‌گری و خطر بزرگی برای منطقه می‌دانیم و معتقدیم که ایده و تفکر تروریسم باید در این منطقه برای همیشه خشکانده شود.

روحانی همچنین با تأکید بر اینکه دو کشور درباره مسایل سوریه و عراق دارای نظرات مشترک و نزدیکی هستند، تاکید کرد: در مذاکرات انجام شده، اظهار امیدواری شد که همکاری ایران، روسیه و ترکیه در زمینه سوریه و مسیری که از آستانه آغاز شده، به نتیجه نهایی برسد و هر دو کشور، راه‌حل نهایی برای سوریه را مسایل سیاسی می‌دانیم.

رییس قوه مقننه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است که تمامیت ارضی کشورها باید محترم شمرده شود و مشکلات منطقه بایستی از طریق سیاسی و گفتگو حل و فصل گردد و از این رو امیدواریم مسأله قره‌باغ نیز از طریق گفتگو به نتیجه نهایی برسد.

 افزایش 70 درصدی حجم تبادلات تجاری  دو کشور 

الهام علی‌اف رییس‌ جمهوری آذربایجان نیز در این نشست خبری با بیان اینکه روابط تهران – باکو بر تاریخ، فرهنگ و دیانت مشترک دو ملت استوار است، اظهار داشت: جمهوری آذربایجان به دنبال برقراری روابط عمیق و پایدار با جمهوری اسلامی ایران است و امروز روابط سیاسی دو کشور در سطح بسیار عالی جریان دارد و در تمامی سازمان‌های بین‌المللی از یکدیگر حمایت می‌کنیم.

رییس‌ جمهوری آذربایجان تصریح کرد: جمهوری آذربایجان برای گسترش روابط با ایران اهمیت زیادی قایل است.

وی همچنین با قدردانی از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران بخاطر تلاش برای حل بحران قره‌باغ، اظهار داشت: تلاش‌های ایران متکی بر احترام به تمامیت ارضی، عدالت و انصاف است و ما آن را قدر می‌دانیم.

علی اف تأکید کرد: آذربایجان معتقد است که باید به تمامیت ارضی کشورها احترام گذاشته شود.

رییس‌ جمهوری آذربایجان در ادامه با اشاره به افزایش 70 درصدی حجم تبادلات تجاری  دو کشور طی سال گذشته، اظهار داشت: این موضوع حاصل اجرای توافقات امضاء شده بین دو کشور است و امروز تمام اسناد امضاء شده بین تهران و باکو، اجرایی شده و یا در مسیر اجرایی شدن قرار دارد و از جمهوری اسلامی ایران بخاطر شروع سرمایه‌گذاری در آذربایجان سپاسگزار هستیم.

علی اف با اشاره به اهمیت کریدور شمال – جنوب و اتصال راه‌آهن دو کشور، گفت: این اقدام بسیار تاریخی و مهم است و نه تنها به نفع دو کشور بلکه می‌تواند تأثیر بسیار زیادی برای کشورهای منطقه داشته باشد.

رییس‌ جمهوری آذربایجان خاطر نشان کرد: روابط ایران و آذربایجان نه تنها برای مردم دو کشور بلکه برای ملت‌های منطقه مهم است و روابط نزدیک تهران – باکو هدیه‌ای برای کشورهای منطقه محسوب می‌شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن