امکان صادرات گاز ایران به اروپا از مسیر سوریه

تحقق رویای شیرین توسعه صادرات گاز از طریق آب‌های مدیترانه و دردست‌گیری بازار اروپا، می‌تواند مزایایی فراتر از بعد اقتصادی برای کشورمان داشته باشد.

سیدحمید حسینی، عضو هیات‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی، در گفتگو با خبرنگار انرژی امروز،  در این‌باره با تاکید بر اینکه «در پی توسعه فازهای پارس جنوبی، ایران پتانسیل زیادی برای صادرات گاز دارد»، اظهار کرد: باوجود اقتصادی نبودن صادرات گاز، به لحاظ استراتژیک حضور در بازارهای اروپا برای ما بسیار موثر است.

وی با اشاره به اینکه «هم‌اکنون ایران برای صادرات گاز به اروپا تصمیم نگرفته است»، گفت: ممکن است با آزادسازی مناطق سوریه و عراق بتوانیم به جای انتخاب مسیر ترکیه، از طریق کشورهای مذکور به سمت اروپا برویم؛ بدین صورت به فاصله کمی به دریای مدیترانه راه می‌یابیم و گاز را به کشورهای اروپایی صادر می‌کنیم.

عضو هیات‌مدیره صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی درپاسخ به این پرسش که «آیا برای صادرات گاز به اروپا برنامه‌ریزی شده است؟»، گفت: در سفر اخیری که نخست‌وزیر سوریه به ایران داشت، در مذاکرات مقدار زیادی فضا و امکانات را در بنادر برای ساخت مخازن و اجرای خط لوله به ایران اختصاص دادند که این مساله می تواند خیلی استراتژیک باشد.

حسینی افزود: با این وجود کمتر درباره موضوع مورد بحث مانور داده شد؛ اما پرداختن به آن، نشان‌دهنده این است که ایران نگاهی به صادرات از این حوزه دارد؛ درواقع به جای این که نگاهمان همواره به خلیج فارس باشد، نیم نگاهی هم به دریای مدیترانه و اروپا داریم.

به گزارش انرژی امروز، 41 سال است که ایران سودای صادرات گاز به اروپا را در سر دارد و در این مدت یکی از موانع مهم همواره، میزان تولید گاز بوده چراکه سرعت مصرف داخلی گاز بیشتر از تولید آن بوده است اما با توسعه فازهای پارس جنوبی، این سد بزرگ درحال شکستن است. از سوی دیگر اکراین و سایر کشورها در اروپا نیز علاقه‌مند به متنوع‌سازی منابع تامین گاز و انرژی است.

پروژه خط سراسری انتقال گاز دوم با هدف صادرات به اروپا در سال 1976 اجرا شد اما پیروزی انقلاب، جنگ تحمیلی و سپس اعمال تحریم‌ها علیه ایران، هیچ‌گاه فرصت افزایش تولید گاز بر اساس ظرفیت ذخایر را نداد. از سوی دیگر نیز مسایل سیاسی اجازه توسعه و صادرات گاز توسط ایران را نمی داد اما شرایط در سال‌های اخیر فرق کرده و باید ببینیم، این رویا که 40 دهه قدمت دارد به واقعیت می‌پیوندد یا خیر.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن