انتقال یا عدم انتقال آب چاره کار ما نیست
وزیر نیروی پیشنهادی در جلسه بررسی عملکرد و برنامه ها و رای اعتمادش گفت: نه انتقال آب و نه عدم انتقال آب راه چاره ما نیست این امر نیاز به بررسی دقیق دارد. دغدغه هایی در برخی استان هاست که مبنی بر همین عرضه است ما باید همه جانبه به موضوع بپردازیم
به گزارش خبرنگار پارلمانی انرژی امروز، رضا اردکانیان در جلسه بررسی عملکرد و برنامه های خود به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو به ایراد سخنرانی پرداخت. وی در بخشی از سخنانش در دفاع از برنامه های خود اعلام کرد که به دنبال تدوین و تصویب سند جامع آب کشور است.
وی در این سخنرانی گفت: انتخاب من به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو توسط رئیس جمهور ضروری ترین سطر رزومه اینجانب را رقم زده و امیدوارم با جلب اعتماد حداکثری نمایندگان که به تعبیری بیانگر اعتماد ملت ایران است بتوانم بزرگترین افتخار و در عین حال سنگین تر مسئولیت به دست آورم.
وی نقد نمایندگان مجلس را امری سازنده در اقدامات بعد از این خود دانست و افزود: قبلا می خواستم از اهمیت آب و برق به عنوان عرصه هایی که به طور مستقیم با امنیت و آسایش مردم مرتبط است صحبت کنم ضمن اینکه می خواستم از ضرورت اصلاح اقداماتی که مدیریت منابع زیست محیطی و پرداختن به مدیریت مصرف و تقاضا صحبت کنم. قصد داشتم از چاره جویی ها برای الگوی مصرف در هر دو بخش آب و انرژی از افزایش بهره وری و ضرورت رعایت ملاحظات زیست محیطی و جامعه نگری مدیریت منابع آب و ضرورت مدیریت در مقیاس حوزه آبریز و اینگونه موارد مهم سخن بگویم.
اردکانیان با یادآوری برگزاری جلسات متعدد خود با نمایندگان مجلس در هفته گذشته که به منظور تشریح برنامه هایش برگزار شده بود، ادامه داد: بنده به عنوان کارشناس بین المللی در یک دهه گذشته برنامه آب و محیط زیست بیش از 46 کشور دنیا که عمدتا در حال توسعه یا توسعه یافته بوده اند بررسی کرده ام ضمن اینکه با مدیران، سیاستمداران و مجریان به بحث و بررسی این مباحث پرداختم همچنین در جلسات پارلمانی مسائل آب و محیط زیست به بحث گذاشته ام.
وزیر پیشنهادی نیرو تاکید کرد: هم اکنون باید به این مهم اذعان کنم که مجلس شورای اسلامی ما امروز به عنوان یک ظرفیت قابل ملاحظه در شناخت مسائل و تبیین راهکارها و ارائه طریق مشارکت پذیری یک ارزش قابل تحسین است.
وی در تشریح برنامه های خود برای اداره وزارت نیرو یادآور شد: بنده در بدو تدوین برنامه های خود ابتدا از چالش های موجود در حوزه آب و پسآب، برق و انرژی تجزیه پذیر در سرفصل منابع انسانی، تامین منابع مالی و مدیریت آن لیستی تهیه کردم که از آن آگاه هستید و بی تردید یکی از مواردی است که جامعه را در تنگنا قرار داده است.
اردکانیان اظهار کرد: اما آنچه به عنوان فرصت ها و ظرفیت ها قابل ذکر بوده استفاده از ظرفیت عظیم منابع انسانی است به همین دلیل من نه تنها به هیچ عنوان ناامید نیستم بلکه کاملا امیدوار و خوشبین هستم چرا که به این مهم باور دارم که همچون اقدام پدرانمان در سه هزار سال که توانستند از اقلیم خشک و نیمه خشک با طبیعت به سازگاری برسند و با عرضه شگفت انگیزترین پدیده آن زمان که تا امروز نیز به عنوان پایدارترین شیوه استفاده از منابع زیرزمینی دنیا تحت عنوان قنات مطرح است و مشکلات خود را برطرف ساختند قطعا ما نیز می توانیم با ارائه راهکارهای سازنده در این حوزه در منطقه نمونه باشیم.
وزیر پیشنهادی نیرو استفاده از آگاهی، شناخت و آمادگی نمایندگان را نقطه ای امیدبخش دانست و عنوان کرد: در برنامه ای که به مجلس تقدیم کردم به طور خاص به موضوع آب پرداخته شده و به این مهم اشاره کردم که در دنیای امروزی لفظ فاضلاب در حال ترک حوزه ادبیات است به این معنا که از آن تحت عنوان آب با رنگی متفاوت یاد می کنند بنابراین همانطور که چندی پیش در شرح وظایف وزارت نیرو به دفع سالم فاضلاب اشاره کردیم امروز نیز باید به فاضلاب به عنوان منبعی جدید به عنوان یک واقعیت بپردازیم.
اردکانیان افزود: می بایست ساختار مدیریت آب کشور را متناسب با اصول و ضرورت های مدیریت توأمان عرضه و تقاضا طراحی کنیم. اطلاع دارید که بیش از یک دهه قبل در حالی که دست اندرکار احداث سدها بودیم در عین حال این ضرورت که باید هر چه سریعتر به مسئله مدیریت تقاضا بپردازیم مدنظر قرار داشت.
وزیر پیشنهادی نیرو تاکید کرد: هیات وزیران در سال 83 استراتژی های توسعه ای بلند مدت منابع آبی ایران را تدوین و تصویب کرد این مجموعه در قالب برنامه چهارم توسعه به تصویب مجلس وقت رسید اما به هر تقدیر با تغییر اولویت ها هنوز متأسفانه بخش هایی از آن نیازمند اقدام و عملیات اجرایی است. ما در این برنامه تقدیمی تدوین و ارائه گزارش ملی آب را مبتنی بر داده های قابل اعتماد، آسیب شناسی وضعیت فعلی، چشم انداز آینده و راهکارهای تعدیل مشکلات ارائه خواهیم داد.
وی ادامه داد: سند جامع آب کشور را با مشارکت همه ذینفعان تدوین و به تصویب خواهیم رساند. طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آبی زیرزمینی و کاهش برداشت از این منابع به میزان 8 میلیارد متر مکعب را در دستورکار قرار دادیم. همچنین استقرار نظام حسابداری ملی آب، اصلاح نظام اقتصاد آب کشور و افزایش بخش غیر دولتی در اجرای طرح های تأمین و توسعه تأسیسات فاضلاب جزء کارها و برنامه های پیشنهادی اینجانب است.طرح احیا و کاهش برداشت به میزان 8 میلیارد متر مکعب یکی از برنامه هایی است که به شدت پیگیر آن هستیم. ما در این راستا با توجه به وضعیت اقتصاد کشور درباره سدهای در حال ساخت و سدهایی که قرار است ساخته شود علاوه بر بحث های فنی و تخصصی باید ارزیابی های زیست محیطی نیز انجام گیرد.
وی در ادامه افزود: ما به دنبال استفاده سالم از پساب برای کشاورزی هستیم و با همکاری کارشناسان حوزه آب و فاضلاب کشور شروع به ظرفیت سازی میکنیم.
وزیر نیروی پیشنهادی به برنامه ریزی برای استفاده از آب های ژرف و آب شیرین کن ها اشاره کرد و گفت: با صرف عدم انتقال آب ما در مبدا از مشکلات رها نمیشویم چنانچه یکی از مشکلات بزرگ ما تلفات آب است که برای آن هم برنامه هایی در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه افزود: ما باید استفاده از کودهای شیمیایی غیر استاندارد را از مدار خارج کنیم تا با آلودگی آبهای کمتری روبرو شویم ضمن اینکه ما باید آب را درست و صحیح مصرف کنیم.
وزیر نیروی پیشنهادی تاکید کرد: نه انتقال آب و نه عدم انتقال آب راه چاره ما نیست این امر نیاز به بررسی دقیق دارد. دغدغه هایی در برخی استان هاست که مبنی بر همین عرضه است ما باید همه جانبه به موضوع بپردازیم و مشکل را در خود استانها حل کنیم . رفتن به خوزستان با توجه به پیشنهاد آقای کاتب، در دستور کار و اولویت های سفر ما قرار میگیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه به موارد سدهای آسیب رسان از جمله گتوند رسیدگی میکنیم، تاکید کرد: این موضوع به اتکای ظرفیت های ذی صلاح انجام می گیرد.