توافق محیط زیست و بنادر برای جانمایی بازیافت کشتیها
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از توافق با سازمان بنادر و دریانوردی برای جانمایی بازیافت کشتیها خبر داد.
پروین فرشچی در حاشیه بازدید از بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات با اشاره به اینکه این معاونت با 12 کشور همسایه در زمینه همکاریهای محیط زیستی در ارتباط است، گفت: معاونت دریایی سازمان مرجع ملی 3 کنوانسیون بزرگ کویت، تهران، و پروتکل لندن است، بنابراین اجرای آنها و ایجاد هماهنگی بین نهادهای مربوط به این کنوانسیونها را بر عهده دارد.
فرشچی با بیان اینکه برای کاهش زباله دریایی نیز با کشورهای دیگر در حال همکاری هستیم، اظهار کرد: زباله دریایی یکی از معضلات بزرگ محیط زیست دریایی شده است که در جهان برنامههای بسیاری برای جمع آوری آنها و پیشگیری از چنین پدیدهای اجرایی میشود.
وی با اشاره به اینکه دیگر چیزی به عنوان اوراق سازی کشتی مطرح نیست، افزود: اکنون مقوله بازیافت کشتیها مطرح میشود به این معنی که حتی اگر کشتیها اوراق شوند، بتوانند به مواد قابل مصرف تبدیل شوند.
فرشچی، خاطرنشان کرد: خوشبختانه توانستیم در مقطعی دولت را از خریداری کشتیهای فرسوده عراقی و آوردن آنها به ایران برای اوراقسازی منصرف کنیم زیرا ما نمیخواهیم حیات خلوت کشورهای عربی در این زمینه محسوب شویم.
فرشچی گفت: در سواحل دریای خزر و خلیج فارس صدها مغروقه داریم که در بستر دریا رها شدهاند بنابراین باید بتوانیم آنها را خارج و بازیافت کنیم.
وی با بیان اینکه دریای خزر به هیج وجه ظرفیت احداث صنعت اوراق کشتی (بازیافت) را ندارد، گفت: خلیج فارس هم نمیتواند مکانی برای بازیافت کشتی باشد، زیرا آلودگیهای متعددی از طریق صنایع مختلف، با منشا متنوع وارد این پهنه آبی میشود، بنابراین تنها ساحلی که باقی میماند سواحل دریای عمان است.
معاون محیط دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، تاکید کرد: با مطالعهای که انجام دادیم و همکاریهای سازمان بنادر و دریانوردی ذیل کارگروه سواحل، شمال شرقیترین بخش دریای عمان را برای احداث بازیافت کشتیها جانمایی کردیم، تا اگر زمانی به دلیل امنیت ملی مجبور به بازیافت کشتیها باشیم این عملیات به صورت متمرکز فقط در همین نقطه انجام شود.
وی یادآور شد: برای چنین اقدامی ضروری است بازیافتها مطابق با تکنولوژی روز دنیا و بر اساس کنوانسیون هنگ کنگ باشد.
فرشچی در ادامه به یکی از دستاوردهای معاونت متبوع خود در 4 سال گذشته اشاره کرد و گفت: همکاری و هماهنگی با 18 ارگان مختلف دریایی در زمینه پایش و ارزیابی محیط زیستی و جلوگیری از آلودگی دریایی به منظور دستیابی به توسعه پایدار سواحل یکی از دستاوردهای مهم این معاونت به شمار میرود.
وی افزود: در همین همکاریها باید بتوانیم مشاغل مربوط به دریا که بیش از 100 حرفه هستند را شناسایی و معرفی کنیم.
فرشچی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست در سال 92 با بالاگرفتن زمزمه توسعه سواحل مکران به دنبال مطالعه و پهنهبندی این سواحل رفت و خوشبختانه اکنون نقشه راه توسعه این سواحل با پهنهبندیهای مختلف برای صنایع متنوع تدوین شده است که برای اجرای برنامههای توسعهای قابل استفاده خواهد بود.