مصمم به ایجاد 6000 مگاوات ظرفیت انرژی هسته‌ای تا سال 1400 هستیم

نایب‌رییس کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: ایجاد  تنوع در سبد عرضه و تامین انرژی کشورها از استراتژی‌های بسیار مهم در زمینه توسعه سیستم پایدار در هر کشور محسوب می شود. در این راستا با توجه به بررسی‌های صورت گرفته مصمم  هستیم به ایجاد 6 هزار مگاوات ظرفیت انرژی هسته ای در سبد عرضه انرژی کشور تا سال 1400 ه.ش (2021م) می باشد.

انرژی هسته‌ای به عنوان یکی از بحث‌بر انگیزترین موضوعات دهه اخیر کشورمان،مدتی است با تصویب برجام و توافق میان ایران و کشورهای 5+1 به محوری برای گفتگو و مراودات میان ما و سایر کشورها بدل شده است. چندی پیش سمینار«همکاری‌های بین‌المللی هسته‌ای، انتظارات و مسوولیت‌ها» با هدف بررسی راه‌‌های توسعه همکاری‌های دوجانبه در عرصه فناوری هسته‌ای در بروکسل برگزار شد.

در این سمینار حسین امیری خامکانی، نایب‌رییس اول کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در هیات ایران و به‌عنوان سخنران اول آن حضور داشت. در این راستا برای آنکه اطلاعی از مواضع و اظهارات هیات عالی‌رتبه کشورمان در این سفر داشته باشیم؛ گفتگویی با رییس سه گروه دوستی پارلمانی ایران و کشورهای اروپایی داشتیم.

امیری خامکانی درباره  نقشه راهبردی انرژی هسته‌‌ای کشور با اشاره به سخنانش در این جلسه به «انرژی امروز» گفت:انرژی هسته‌ای از اصلی تری مباحث علوم و فناوری هسته‌ای است و امروزه نقش عمده‌ای در تامین انرژی کشورهای مختلف به ویژه کشورهای توسعه یافته دارد.در کل پرداختن به حوزه انرژی و منابع مختلف تهیه آن، در حال حاضر جز رویکردیهای اصلی دولت‌هاست.

استفاده بهینه از منابع انرژی موجود در هر کشور از رویکردهای اصلی دولتهاست

وی در ادامه افزود:  به عبارت بهتر اصلاح  و استفاده بهینه از منابع مختلف تهیه آن، در حال حاضر جز رویکردهای اصلی دولت‌هاست که این موارد و به طور کلی استفاده بهینه از منابع انرژی موجود در هر کشور از مسائل مهم در جهت توسعه اقتصادی و اجتماعی محسوب می شود.

نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه «انرژی‌های پاک از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است»، تاکید کرد: مشکلات بحران‌آفرین این حوزه نظیر محدودیت ذخایر فسیلی، نگرانی های زیست محیطی، ازدیاد جمعیت، رشد اقتصادی و غیره همگی مباحث جهان‌شمولی هستند که به گستردگی تمام فکر اندیشمندان را در یافتن راهکارهای مناسب در حل معضلات انرژی در جهان به خود مشغول داشته‌است.

تدوین استراتژی انرژی در راس برنامه‌های زیربنایی همه کشورها

امیری خامکانی با بیان اینکه «امروز در اغلب ممالک جهان تامین انرژی موردنیاز حال و آینده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است»، گفت: سرمایه گذاری‌ها و تحقیقات زیادی در برنامه‌های زیربنایی و اصولی در کشورها انجام می‌گیرد. تدوین استراتژی که شامل بررسی و عوامل تاثیرگذار در انرژی و تعیین راهکارهای مناسب جهت تمیزتر و کاراتر نمودن انرژی و الگوی بهینه مصرف آن می باشد، در راس برنامه های زیربنایی اکثر کشورهای جهان قراردارد. در میان حامل های انرژی به خصوص در حوزه انرژی‌های پاک، انرژی هسته‌ای  جایگاه ویژه خود را دارد.

میزان هزینه‌های اجتماعی ناشی از نیروگاه‌های هسته‌ای کمتراز نیروگاه‌های فسیلی است

وی با اشاره به اینکه «بیش از 430 نیروگاه  هسته‌ای در جهان فعال هستند»، تصریح کرد: انرژی مصرفی برخی کشورها مانند فرانسه عمدتا  از برق هسته‌ای تامین می‌شود.

امیری خامکانی در ادامه افزود: در مقایسه هزینه اجتماعی تولید برق در نیروگاه‌های فسیلی و اتمی در تازه‌ترین مطالعه ای که در این خصوص در پنج کشور اروپایی شامل بلژیک، آلمان، فرانسه، هلند و انگلستان انجام شده میزان هزینه‌های اجتماعی ناشی از نیروگاه‌های هسته‌ای در مقایسه با نیروگاه‌های فسیلی بسیار کمتر است.

نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به نتیجه این تحقیق گفت: در بعد اقتصادی هزینه‌های خارجی در کیلووات ساعت برق تولیدی در نیروگاه‌های هسته‌ای در حدود 39 0 سنت(معادل 2 31 ریال) برآورد شده است.‌

وی با اشاره به مزایا و معایب هر دو نیروگاه گفت: احداث هر کدام متناسب با مقتضیات زمانی و مکانی هر کشور خواهد بود.  انتخاب نهایی و تصمیم‌گیری در این زمینه باید با توجه به فاکتورهایی از قبیل عوامل تکولوژیکی، ارزشی، سیاسی، اقتصادی و زیست محیطی اتخاذ شود.

مصمم به ایجاد 6000 مگاوات ظرفیت انرژی هسته‌ای تا سال 1400 هستیم

امیری خامکانی تاکید کرد: ایجاد  تنوع در سبد عرضه و تامین انرژی کشورها از استراتژی‌های بسیار مهم در زمینه توسعه سیستم پایدار در هر کشور محسوب می شود. در این راستا با توجه به بررسیهای صورت گرفته مصمم  هستیم به ایجاد 6000 مگاوات ظرفیت انرژی هسته ای در سبد عرضه انرژی کشور تا سال 1400 ه.ش (2021م) می باشد.

رییس گروه دوستی پارلمانی ایران با 3 کشور اروپایی با اشاره به اهمیت دیدگاه اقتصادی و زیست محیطی، تاکید کرد: کشور ما در فرایند توسعه پایدار خود به تکنولوژی هسته‌ای چه از لحاظ تامین نیرو در عرصه انرژی و چه از نظر سایر بهره‌برداری‌های صلح‌آمیز در زمینه‌های صنعت، کشاورزی، پزشکی و تحقق خدمات، نیاز مبرم دارد.

وی در ادامه گفت: تحقق این رسالت مهم به عهده سازمان انرژی اتمی ایران گذاشته شده و بدیهی است در زمینه کاربرد انرژی هسته‌ای برای تامین قسمتی از برق مورد نیاز کشور فاکتورهای مهمی از جمله مسائل اقتصادی و زیست محیطی مطرح است.

امیری خامکانی با اشاره به آثار اقتصادی استفاده از انرژی هسته‌ای تصریح کرد: امروزه کشورهای بسیاری به ویژه کشورهای اروپایی سهم قابل توجهی از برق مورد نیاز خود را از انرژی هسته‌ای تامین می‌کند.

فقط 0 74 درصد نیروگاه‌های هسته‌ای برای آسیای میانه است

وی در ادامه افزود: آمارها نشان می‌دهد از مجموع نیروگاه‌های هسته‌ای نصب شده جهت تامین برق در جهان به ترتیب 35 درصد به اروپای غربی، 33 درصد به امریکای شمالی 16 5 درصد به خاور دور، 13 درصد به اروپای شرقی و نهایتا فقط 0 74درصد به آسیای میانه اختصاص دارد.

نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: انرژی هسته‌ای به عنوان یک گزینه مطمئن اقتصادی مطرح است. به عبارت دیگر ابعاد اقتصادی جایگزینی نیروگاه‌های هسته‌ای با توجه به تحلیل قیمت تمام شده برق در سیستم‌های مختلف نیرو قابل تامل و بررسی است.

اهداف ایران در بهره‌وری از انرژی هسته‌ای

وی با اشاره به سخنرانی خود در این جلسه گفت: ما در آنجا تاکید کردیم که دولت جمهوری اسلامی ایران قصد دارد، شبیه همه کشورهایی که از این انرژی سال‌ها استفاده می‌کند، در بحث تامین انرژی خود در چارچوب گام موثری را برای آیندگان در راستای تامین انرژی پاک و تجدیدپذیر بردارد.

امیری خامکانی در ادامه افزود: استفاده از راکتورهای اتمی جهت تولید برق یا شیرین کردن آب دریاها، استفاده از رادیوایزوتوپ‌ها در پزشکی، صنایع و کشاورزی، تولید رادیودارو برای تشخیص بیماری‌های تیروئید و درمان آنها، تهیه و تولید کیت‌های رادیوداروهای خوراکی و تزریقی برای تشخیص و درمان بیماری‌ها، دستیابی به فناوری هسته‌ای در دامپزشکی و دامپروری و دستیابی به فناوری هسته‌ای و تکنیک هسته‌ای در مدیریت منابع آب. این ها از اهداف بشر دوستانه ای هستند که در صنعت هسته‌ای خود دنبال می‌کنیم و در این مهم از ظرفیت‌های خوب انسانی تحقیقاتی و فیزیکی برخورداریم.

وی با بیان اینکه ایران در بخش انرژی از ظرفیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: کشور ما در کنار منابع غنی نفت و گاز، بیش از 300 روز آفتابی در ساال، کریدورهای باد دارد و ظرفیت تولید انرژی هسته‌ای ما را برآن داشته که سبد انرژی خود را متنوع کرده و از انرژی‌های پاک«تجدید پذیر و هسته‌ای» هم برخوردار شویم.

خواستار بررسی دوباره خط انتقال گاز صادراتی به اروپا هستیم

نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به عزم جدی کشور در تامین نیاز انرژی از جمله نفت و گاز سایر کشورها گفت: در این نشست ما اعلام کردیم که ما آمادگی داریم که خط انتقال گاز صادراتی به اروپا مجددا مورد بررسی قرار گیرد و به عبارتی در حوزه انرژی و فناوری­‌های جانبی به دور از جنجال‌های سیاسی همکاری را در پی گیریم. امیدواریم اتحادیه اروپا در این حوزه به‌ویژه در فناوری هسته‌ای فارغ از تاثیرپذیری از فضاهای سیاسی ناعادلانه با ایران همکاری کند و موانع این همکاری‌ها هر چه سریعتر برطرف شود.

نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس در پایان با اشاره به توافق برجام گفت:ما در قضیه برجام ثابت کردیم که دنبال اهداف بشردوستانه در انرژی هسته‌ای هستیم. ما در برجام نشان دادیم که اهل تعامل با جامعه جهانی و تابع قواعد و قوانین عادلانه مورد قبول جامعه جهانی هستیم که قوانینی که جهان شمول باشند و متاثر از کینه توزی ها و  سیاست‌های ناعادلانه نباشند و بالاخره ما در برجام به تعهد خود عمل کردیم و باید سایرین به ویژه اتحادیه اروپا خیلی سریع موانع همکاری‌های همه جانبه بانکی، اقتصادی و علمی و فناوری را برطرف کند. هر دو طرف باید استقلال تصمیم گیری خود را در حوزه‌های اقتصادی به نمایش گذارند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن