اولویت تفاهمنامه جایکا آلودگی نفتی نیست
امروز تفاهمنامه همکاری اجرای طرح جامع مدیریت محیط زیست دریایی بین ایران و سازمان بین المللی جایکا امضا میشود.
پروین فرشچی، معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست کشور، در گفتگو با «انرژی امروز» گفت: این تفاهم نامه بین معاونت دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست ایران و سازمان بین المللی جایکا به امضا خواهد رسید. در حقیقت این تفاهمنامه کمکهای فنی سازمان بینالمللی ژاپنی به ایران خواهد بود و هدف از آن ارایه برنامههای مدیریت محیط زیست در ایران و با تمرکز بر استان هرمزگان است.
به گفته فرشچی، این برنامه علاوه بر اینکه میتواند نقشه راه توسعه در این استان را تعیین کند خواهد توانست بر اساس داشتههای محیط زیستی ما، برنامههایی برای توسعه محیط زیستی این استان را هم ارایه کند.
معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست کشور تاکید کرد: فاز اول امضای این سند همکاری فعلا برای استان هرمزگان است اما بعد از آن بهتدریج برای دیگر استانها هم اینگونه تفاهمنامهها تکرار خواهد شد.
معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست درخصوص تاثیرات امضای چین اسنادی در حفاظت از محیط زیست در کشورمان هم با تاکید بر اینکه «برای حفاظت از بخش ساحلی ایران، چه از نظر آلودگی و چه از نظر تنوع گونهای، در ابتدا بایستی شناخت کافی و لازم از منطقه به وجود آید»، گفت: این تفاهمنامه قرار است چنین کاری برای ما انجام دهد. فعلا در این تفاهمنامه قرار نیست کاری برای آلودگی نفتی یا شیمیایی انجام شود.
به اعتقاد فرشچی، هدف اولیه و اصلی این تفاهمنامه بررسی کامل منطقه و شناخت کامل محیط زیستی این منطقه است. پس از اینکه این شناخت به وجود آمد جایکا برنامه مدیریتی را برای سواحل استان هرمزگان تعریف خواهد کرد که این برنامه میگوید ما چه کار باید انجام دهیم. درواقع نقشه راه مدیریت سواحل استان را تعریف میکند.
فرشچی در پایان اعلام کرد: در مرحله بعد، بعد از اینکه این نقشه راه تعیین شد، وارد فاز بعدی خواهیم شد که تمرکز بر روی مسایل اجرایی خواهد بود. در این مرحله به بحث تنوع گونهها، حفظ محیط زیست، بحث آلودگی دریایی و مباحث دیگر خواهیم پرداخت.
به گزارش انرژی امروز، جایکا نام یک سازمان دولتی مستقل بینالمللی در کشور ژاپن است که در زمینه توسعه به دولت ژاپن و همچنین کشورهای درحال توسعه کمک میکند.
جایکا سعی دارد که از طریق روشهای «توسعه شمول» به مبارزه با مشکلات بپردازد. منظور از روش «توسعه شمول» این است که در آن افرادی که با مشکلات مواجه هستند تشویق به درک مسله میشوند و ضمن لذت بردن از این فعالیت، در برطرف کردن مشکلات مشارکت میکنند. نقش اصلی جایکا پشتیبانی از این شیوه توسعه پویا است.
منظور از توسعه پویا، ایجاد روحیه خودسازی به صورت میان مدت یا طولانی مدت در کشورهای در حال توسعه به منظور کاهش فقر و توسعه اقتصادی است.
جایکا به منظور تامین اهداف خود، استراتژیهای مختلفی را پیش میگیرد که کمکهای مجتمع، کمکهای نامحسوس و بهبود ارتباطات توسعهای از آن جمله هستند.