واگذاری 40 میلیارد دلاری دارایی‌ غول‌های نفتی

شرکت‌های مهم نفتی غرب مانند شِورون، توتال، اکسون موبیل و انی اعلام کردند که بییش از 40 میلیارد دلار از دارایی‌های خود را در کشورهایی مانند میانمار، بنگلادش، مالزی، چین و نیوزیلند به فروش می‌رسانند.

به گزارش رویترز، شرکت‌های نفتی چند ملیتی شِورون و شل به رغم اینکه بیشترین اوراق بهادار را در آسیا دارند؛ اما قرار است آنها اوراق بهادار خود در پنج کشور یاد شده را واگذار کنند.

تحلیلگران مراکز تحقیقاتی انرژی مانند وود مکنزی  روز شنبه پیش‌بینی کردند همزمان با ثبات قیمت‌های نفت واینکه شرکت‌های عمده غربی تولید کننده نفت در پی فروش سهام خود در منطقه هستند، ادغام شرکت‌های نفتی در آسیا و فعالیت برای کسب سهم بیشتر در بازار نفت و گاز این منطقه در سال جاری به ویژه برای شرکت‌های منطقه‌ای افزایش می‌یابد.

شرکت انگلیسی- هلندی رویال داچ شل در اواخر ژانویه سال جاری اعلام کرد که درصدد است تا سهام خود را در یک میدان نفتی مهم تایلند به شرکتی کویتی به ارزش 900 میلیون دلار بفروشد.

تارنمای ژاپنی نیکی با انتشار گزارشی در این زمینه اعلام کرد شرکت تحقیقاتی وود مکنزی که در زمینه انرژی در لندن فعال است در گزارش اخیر خود گفته که جایگزین احتمالی شرکت‌های نفتی غرب در آسیا عمدتا شرکت‌های نفتی دولتی چینی، بخش خصوصی و شرکت‌های منطقه ای خواهند بود. البته شرکت‌های چینی ظاهرات بیشتر به دنبال گاز در منطقه هستند.

طبق این گزارش در سال 2016 ارزش قراردادهای نفت و گاز منعقد شده در منطقه آسیا- اقیانوس آرام شش میلیارد دلار بوده که پیش بینی می‌شود تقاضای نفت در این مطقه تا سال 2030 حداقل دو برابر شود. در واقع سال گذشته 20 قرار داد نفت و گاز در این منطقه منعقد شد که ارزش آن از 2012 تاکنون کمترین بوده و البته سهم کوچکی از کل بازار 130 میلیارد دلاری انرژی فسیلی جهان در سال گذشته میلادی بوده است.

وندانا هری موسس شرکت تحقیقاتی  وندا اینسایت در حوزه انرژی که در سنگاپور مستقر است نیز در این زمینه گفت که برآوردها حاکی از آن است که تحرک برای کسب سهم بیشتری از بازار نفت آسیا در سال 2017 رشد قابل توجهی پیدا خواهد کرد، به ویژه اینکه جریان تولید و ادغام شرکت‌های فعال نفت و گاز منطقه در پاسخ به کاهش تولید اعضای سازمان اوپک رشد پیدا کرده است.

این متخصص بازار نفت تاکید کرد که برآورد شده بهای هر بشکه نفت در سال جاری بین 50 تا 60 دلار ثابت بماند و در سال آینده به 60 تا 65 دلار افزایش یابد.

به گزارش مرکز تحقیقات انرژی وود مکنزی، علاوه بر شرکت‌های نفتی شِورون و شل، دیگر شرکت‌های بزرگ نفتی مانند اکسون موبیل، توتال و انی نیز روند واگذاری تملکات نفتی خود را در این منطقه ادامه دهند.

گوردون کوان، متخصص بازار انرژی در شرکت هنگ کنگی نومورا، نیز در این زمینه گفت: اگرچه آمار حاکی از آن است که شرکت انگلیسی – هلندی شل دارایی‌های بسیار زیادی در منطقه آسیا- اقیانوس آرام در سال 2016 پس ادغام همکاری اش با شرکت انگلیسی بی جی به ارزش 70 میلیارد دلارداشته اما احتمالا امسال با شرکت‌های چینی  سینوک و سینوپک برای واگذاری بخشی از تملکات گازی خود درمنطقه گفتگو کند.

طبق گزارش وود مکنزی تقاضای آسیا برای گاز طبیعی مایع شده یا LNG تا سال 2025 با 43 درصد افزایش به 270 میلیون تن خواهد رسید که این رقم در سال گذشته میلادی 190 میلیون تن بوده است و چین یکی از بزرگترین متقاضیان گاز منطقه است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن