آذر در آستانه بهره‎برداری رسمی

طرح تولید زودهنگام میدان مشترک آذر در حالی فردا  (24 اسفندماه) به بهره برداری می رسد که از زمان آزمایش موفقیت آمیز چاه و تایید توجیه اقتصادی توسعه این میدان، حدود 10 سال می گذرد.

این طرح در قالب یک بیع متقابل اکتشافی به شرکت نورث هیدرو نروژ واگذار و این شرکت از طرف شرکت ملی نفت ایران این مسئولیت را بر عهده گرفت اما پس از تست موفق چاه شماره 2 آذر و با وجود پیشرفت مذاکرات، این شرکت به واسطه تحریم ها حاضر نشد پای قرارداد توسعه میدان را امضا کند.

از اردیبهشت ماه سال 88 هم مذاکره با پتروناس مالزی برای توسعه میدان آذر آغاز شد و حتی جزئیات قراردادی با این شرکت که بنا بود با همکاری گازپروم روسیه، میدان را توسعه دهد نهایی شد؛ اما در نهایت این کنسرسیوم هم به دلیل محدودیت‌های بین المللی ایران پای کار نیامد و اینگونه بود که توسعه این میدان مشترک با استفاده از منابع و توان داخلی در دستور کار قرار گرفت و ۱۹ مهر ۱۳۹۰ قرارداد توسعه میدان آذر با پیمانکاران ایرانی امضا شد؛ اما شرکت سپهر انرژی هم از سرمایه‌گذاری در این میدان انصراف داد و صندوق سرمایه‌گذاری بازنشستگان کارکنان صنعت نفت جایگزین آن شد؛ به این ترتیب در آخرین روزهای سال ۱۳۹۰، درست پنج سال پیش، قرارداد با صندوق سرمایه گذاری بازنشستگان نفت موثر شد.

حالا اگرچه توسعه میدان آذر با تولید 15 هزار بشکه در روز به ثمر می‌نشیند، اما جا دارد سلامی کنیم به آنان که مکررا تبعات منفی تحریم را نفی می کنند و در مقابل از بی خاصیت بودن برجام می گویند. آنها همانهایی هستند که این روزها از بابت تاخیر در توسعه فرزاد به شدت ابراز نگرانی می کنند. البته نگرانی شان بجاست. تاخیر در توسعه میدان های مشترک قاعدتا جایز نیست اما مشترک، مشترک است؛ حال چه آذر چه فرزاد…

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن