دلیلی ندارد «اوپک نفتی 2» نقطه مقابل اوپک باشد

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: «اوپک نفتی 2» می‌تواند شکل گیرد، وزنی قابل قبول هم داشته‌باشند؛ اما هم‌راستا با اوپک باشد با این تفاوت که در مواقعی که اوپک متاثر از قدرت‌های بزرگ تصمیم گیری می‌کند، در این اجتماع نفوذ این قدرت ها به ویژه امریکا در میان نباشد.

اسدالله قره‌خانی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی انرژی امروز درباره تشکیل اوپک نفتی 2 که پیش از این، از سوی رییس کمیسیون انرژی مطرح شده بود؛ گفت: کشورها معمولا در رابطه با مسائل مختلف از جمله نظامی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و حتی هم مرز بودن و سایر قرابت‌هایی که با هم دارند تلاش می‌کنند به صورت قانونمند و هدفمند روابطی را فی مابین خود تعریف کنند. درباره ایران، روسیه و برخی همسایگان قرابت نفتی و گازی می‌تواند عامل چنین نزدیکی شود.

نماینده مردم علی آباد کتول در ادامه با اشاره به اینکه «هم ایران و هم روسیه از ظرفیت بالای نفتی و گازی برخوردار هستند»، تاکید کرد: این کشورها هم بازار نفتی بزرگی را در دسترس دارند و هم تامین کننده نیاز جهانی هستند بنابراین می توانند در کنار یکدیگر قرار گیرند به ویژه در حوزه تبادل اطلاعات در زمینه‌های مختلف از جمله تولید فراورده‌های نفتی و گازی و پتروشیمی و حتی فروش نفت خام است.

وی با بیان اینکه «در چنین شرایطی می‌توان سرمایه‌گذاری‌های هدفمندی داشته باشیم»، تاکید کرد: در چنین شرایطی نیاز نیست در همه جا سرمایه گذاری کنیم بلکه می توان آن را محدود کرد و در نهایت وحدت رویه در نحوه عرضه تولیدات ایجاد کرد. همانند رویه امریکا که بر اساس توان اقتصادی سیاستگذاری می کند و حتی کشورها را تهدید می‌کند.

قره خانی با بیان اینکه «نفت می تواند توان بالقوه و پتانسیل قوی برای چنین مراوداتی است»، تاکید کرد: ما جزئیات و اهداف اوپک نفتی 2 که مطرح شده است، تاکنون مطالعه نکرده‌ایم؛ اما همانطور که می دانید اوپک اعم از کشورهای امریکای جنوبی، آفریقایی، خاورمیانه و اگر روسیه را اروپایی بنامیم، پس از همه نقاط جهان در آن حضور دارند. بر همین اساس شکل‌گیری اجتماع کوچکتری از کشورهای هم‌مرز دور از ذهن و توان نیست. اما دلیلی ندارد که حتما این اجتماع در نطقه مقابل با اوپک باشد.

وی در ادامه افزود: این اجتماع می‌تواند شکل گیرد، وزنی قابل قبول هم داشته‌باشند اما هم راستا با اوپک باشد با این تفاوت که در مواقعی که اوپک متاثر از قدرت‌های بزرگ تصمیم گیری می‌کند، در این اجتماع نفوذ این قدرت ها به ویژه امریکا در میان نباشد. بر مبنای روند فعلی معمولا تصمیماتش اجباری است نه اجماعی و حداکثری.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: ما بر مبنای شرایط فعلی ناگزیریم همان رویه ای را که عربستان و برخی دیگر از کشورها متاثر از دستورات قدرت‌های بزرگ در پیش می‌گیرند، پیروی کنیم و از آن متضرر شویم.

قره خانی در پایان تاکید کرد: ما می‌توانیم سیستم دیگری را در نظر بگیریم که بر مبنای آن اینگونه متضرر نشویم؛ اما این نیازی نیست نقطه مقابل اوپک باشد. 

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن