برای عملیاتیشدن فروش نفت به روسیه باید اقدام کنیم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: باید برای عملیاتی شدن سند نفتی-گازی اقدام کنیم که در ارتباط با روزانه 100 هزار بشکه نفت (فروش از ایران به روسیه) است.
محمود واعظی در جریان مذاکرات روز نخست (دوشنبه) هیات ایرانی در مسکو گفت: باید از همه توان و امکاناتی که وجود دارد، بهره بگیریم تا این سفر و مذاکرات پیش رو در همه بخشها اثرگذار باشد.
رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور افزود: افزون بر اسنادی که در حال تلاش برای آماده سازی آن هستیم و بیش از 10 سند میشود، امیدواریم در باره سند چشم انداز و نقشه راه میان یا بلند مدت هم به نتیجه برسیم تا در سفر پیش روی رئیس جمهوری ایران به مسکو امضا شود.
وی افزود: در ارتباط با نفت و گاز، مذاکرات مفیدی (در مسکو) انجام گرفت و قرار شد، ادامه پیگیریها در مدت مانده از سفر برای نهایی شدن قرارداد ادامه یابد.
وزیر ارتباطات همچنین ادامه داد: باید تلاش کنیم، همکاریها را گسترش دهیم. باید برای عملیاتی شدن سند نفتی-گازی اقدام کنیم که در ارتباط با روزانه 100 هزار بشکه نفت (فروش از ایران به روسیه) است.
واعظی تاکید کرد: هرچند ارزش روابط تجاری در سال گذشته میلادی نسبت به سال 2015 بین 70 تا 80 درصد رشد نشان میدهد، اما توان دو کشور بیشتر است و خوشبختانه در روابط گمرکی پیشرفتهای خوبی داشتهایم که یکی از آنها موافقت راه اندازی گذرگاه سبز گمرکی است.
رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور همچنین بر اهمیت هرچه زودتر فعال شدن کریدور سبز گمرکی، بهبود یافتن روابط بانکی، اجرای پروژههای مشترک در ایران از جمله برقی کردن خط آهن اینچه برون-گرمسار و مشارکت اقتصادی تهران و اتحادیه اوراسیا به عنوان زمینههای مهم همکاریهای دوجانبه و منطقهای ایران و روسیه تاکید کرد.
هدف از سفر دو روزه هیات ایرانی به ریاست واعظی توسعه روابط دو کشور، انجام مقدمات حضور حسن روحانی و مذاکره سران در مسکو اعلام شده است که براساس برنامه پیش بینی شده اوایل فروردین ماه انجام میشود.
واعظی دیروز در دیدارهای جداگانه با نیکلای نیکیفروف وزیر ارتباطات و رسانههای جمعی، الکساندر نوواک وزیر انرژی و همتای خود در کمیسیون مشترک و همچنین ایگور شووالف معاون اول نخست وزیر روسیه که با حضور مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی برگزار شد، دستورهای کار سفر رئیس جمهوری ایران به روسیه را بررسی کرد.
افزون بر پیشرفت همکاریهای دوجانبه، ایران و روسیه در عرصه منطقهای از جمله خاورمیانه به ویژه سوریه و مبارزه با تروریسم، سیاستهای نفتی، برنامه تصویب شده مشارکت اقتصادی تهران و اتحادیه اوراسیا و بررسی تبدیل عضویت ناظر جمهوری اسلامی در سازمان همکاری شانگهای به رسمی رویکردهای مشترک و همگراییهای گستردهای دارند.
تاکنون رئیسان جمهوری دو کشور شش بار در جریان نشستهای بین المللی خارج از دو کشور از جمله اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل دیدار کردهاند ودو مذاکره نیز در تهران و شهر اوفا پایتخت جمهوری باشقیرستان فدراسیون روسیه برگزار شده است.