نصب نیروگاههای تجدیدپذیر از برنامه عقب است
رییس موسسه اموزش عالی علمی کاربردی صنعت آب و برق با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه قرار بود وزارت نیرو ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر را به ۵ هزار مگاوات برساند، گفت: ظرفیت نصب شده نیروگاههای تجدیدپذیر تاکنون ۵۰۰ تا ۶۰۰ مگاوات است.
داود توکلی در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق با اشاره به اینکه صنعت اب و برق یک صنعت زیربنایی است، گفت: در تمام جوامع و دولتها صنعت اب و برق، انرژی و مخابرات جزء صنایع زیرساخت محسوب میشود بنابراین خانواده صنعت اب و برق یک خانواده گسترده است.
وی با بیان اینکه تعداد شرکتهای بهنام برق، اب و ابفا حدود ۲۴۰ شرکت است، گفت: نیروی انسانی که مستقیم در این شرکتها مشغول به کار هستند حدود ۸۰ هزار نفر است، اما خدماتی که صنعتی آب و برق ارائه میکند نشان میدهد که این صنعت فرصتهای شغلی بیشتری دارد چرا که بخش مهمی از این خدمات را پیمانکاران ارائه میکنند.
توکلی اضافه کرد: اگر بخش پیمانکاران و سازندگان تجهیزات را نیز اضافه کنیم حدود ۱۵۰ هزار نفر در صنعت اب و برق مشغول به کار هستند بنابراین تامین نیروی انسانی برای این بخش در ردههای مختلف و شغلی نشان میدهد که باید از مهندسان، تکنسینها و مدیران حرفهای و تعلیم دیده در این بخش استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه «آن چیزی که آموزشهای مهارتی و بین بخشی را تعریف میکند متاسفانه در سیستم اموزشی کشور مغفول مانده است»، گفت: لازم است مجموعه اختصاصی اموزشی در کنار صنعت زیربنایی وجود داشته باشد که هم اموزشهای بدو خدمت برای تاثیر اموختهها با نیازهای صنعت و هم ارائه اموزشهای حین خدمت که اموزش تکمیلی و سیستمهای به روز باشد را ارائه کند.
رئیس مؤسسه اموزش عالی صنعت اب و برق افزود: برخی از رشتههای تحصیلی بین رشتهای دانشگاهها که متاسفانه مغفول میماند دانشگاه جامع علمی کاربردی در کشور ایجاد شد که همین اقدامات را انجام دهد بنابراین وزارت نیرو با اتکا به شهید عباسپور در سال ۵۹ اقدام به ایجاد ستاد سازندگی اموزش کرد و بعد از ۲۱ سال در سال ۸۰ این ستاد به مؤسسه اموزش علمی کاربردی صنعت اب و برق تغییر یافت.
توکلی با بیان اینکه این مؤسسه با در اختیار داشتن ۷ مجتمع و مؤسسه در شهرهای تهران، تبریز، اصفهان، مشهد، کرمانشاه، شیراز و اهواز به صورت مستقیم اقدام به اموزشهای لازم میکند، گفت: ۹۵ درصد فارغالتحصیلان بلافاصله وارد صنعت اب و برق شده و این امار نشان میدهد که این بخش بالاترین جذب در رابطه با اشتغالزایی و تربیت نیروی انسانی دارد.
وی با بیان اینکه در تابستان امسال افزایش پیک مصرف نشان داد که باید به سمت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر حرکت کنیم در پاسخ به این سوال فارس که در حال حاضر ظرفیت انرژیهای تجدید پذیر در کشور چند مگاوات است، گفت: براساس برنامه ششم مقرر شده در وزارت نیرو ۵ هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر در کشور نصب کند، اما وزارت نیرو تاکنون موفق شده ۵۰۰ تا ۶۰۰ مگاوات انرژی تجدید پذیر نصب کند که تا پایان سال جاری این عدد به ۱۰۰۰ مگاوات خواهد رسید.
وی تاکید کرد: پس در نصب نیروگاههای تجدیدپذیر عقب هستیم چرا که ایران جزء کشورهایی است که در استفاده از سوختهای فسیلی رتبههای اول یا دوم را دارد بنابراین سرمایهگذاری و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر با معضلاتی روبرو هستیم.