چین اولین راکتور وستینگهاوس دنیا را میسازد
یک مقام پیشین صنعت هستهای ملی چین اعلام کرد، پکن نیاز دارد که ساخت رآکتورهای هستهای برنامهریزی شده را پیش از موعد شروع کرده و پروژههای جدید را به سرعت مورد تصویب قرار دهد تا به اهداف مورد نظر در سال 2020 دست یابد.
سان کین، رییس پیشین شرکت ملی هسته ای چین اعلام کرد، این شرکت در نظر دارد تقریبا در نوامبر امسال (چهار سال دیرتر از زمان برنامه ریزی شده) ساخت اولین رآکتور AP 1000 وستینگ هاوس در جهان را آغاز کند.
وی ادامه داد: آغاز ساخت این رآکتور میتواند روحیه صنعت هستهای چین را ارتقا دهد.
در حال حاضر در چین 35 راکتور هستهای در حال فعالیت است که سه درصد از برق کلی چین را تامین می کنند. هم چنین این کشور برای اجرای بخشی از هدف تعیین شده اش مبنی بر تامین 58 گیگابایت برق کشور از انرژی هسته ای در برنامه عملیاتی 2020، در حال ساخت 31 واحد دیگر است.
با این حال، در پی وقوع حادثه فوکوشیما در ژاپن در سال 2011 برخی از قدرت های هسته ای جهان مانند فرانسه تصمیم خود را برای خروج تدریجی از این صنعت را اعلام کردند. هم چنین ژاپن و آمریکا نیز در برنامه های هسته ای خود تجدید نظر کردند، بر همین اساس چین در دهه آینده با سرعت بخشیدن به برنامه های ساخت راکتورهای جدید می تواند یکی از کشورهای پیشتاز در این مسیر باشد.
اما تاخیرهای اعمال شده در آغاز ساخت رآکتورهای نسل سوم مانند رآکتور AP 1000 وستینگ هاوس و رآکتور EPR، چین را در مسیر توسعه صنعت هسته ای عقب نگه داشته است.
همچنین پکن تصویب برخی از پروژه های جدید هسته ای را بعد از فاجعه فوکوشیما به تعویق انداخته است.
سان اضافه کرد: پکن نیاز دارد که 6 تا 8 رآکتور جدید را سالانه بین سال های 2018 تا 2020 تصویب کند تا بتواند این عقب ماندگی را در مسیر توسعه هسته ای و دستیابی به اهداف تعیین شده در برنامه 2020 را جبران کند. همچنین کندی در این مسیر می تواند ظرفیت تولید تجهیزات هسته ای توسعه یافته توسط پکن را هدر دهد.