تغییرات برق اتوبوسی نخواهد بود ارایه تعرفه جدید به دولت

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تاکید کرد: پتروشیمی به نوعی کالای نفتی است و ما در حوزه صنعت رتبه نخست صادرات را داریم. بیش از ۲۰ میلیارد دلار می‌توانیم صادرات داشته باشیم که امید است با تسهیل صادرات از ظرفیت خالی کشور بهره ببریم.

به گزارش خبرنگار انرژی امروز، هوشنگ فلاحتیان در نشست خبری هفدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق درباره شرکت کنندگان آن گفت: در این نمایشگاه شرکتهایی از کشورهای اتریش، چین، فنلاند، آلمان، ایتالیا، ژاپن، آمریکا، کره جنوبی، ترکیه، اسپانیا، هلند، لهستان و سوییس به صورت مستقیم شرکت کردند و نمایندگان شرکتهایی از فرانسه، بلژیک، تایوان، اسلوانی، مالزی، چک، سوئد و امارات تیزر حضور دارند. 

وی در ادامه افزود: ایتالیا، چین، کره جنوبی و ترکیه نیز پاویون دارند. به عبارتی در هفدهمین نمایشگاه برق ۳۱۷ شرکت خارجی و ۴۵۸ شرکت داخلی حضور دارند. از سوی دیگر دو نشست تخصصی برق نیز در این نمایشگاه برگزار شد. 

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اینکه ایران جزو شش کشور در دنیا است که قادر به ساخت انواع نیروگاه هستیم، گفت: شرایط مورد نیاز فراهم شده و شرکت های ایرانی و خارجی می‌توانند تولیدات مشترک داشته باشند. در نتیجه قیمت تمام شده کاهش می یابد و شاهد افزایش صادرات نیز خواهیم بود. 

سالانه ۳ میلیارد دلار خدمات فنی و مهندسی صادر می‌کنیم

وی در ادامه افزود: هم اکنون سالانه ۳ میلیارد دلار خدمات فنی و مهندسی صادر می‌کنیم و رتبه اول را در صادرات غیرنفتی کشور داریم و بیش از ۲۰ میلیارد دلار میتوانیم صادرات داشته باشیم که امید است با تسهیل صادرات و برداشتن موانع در آینده از ظرفیت خالی کشور بهره ببریم.

فلاحتیان در پاسخ به انرژی امروز مبنی بر اینکه رتبه نخست صادرات کالا و خدمات غیرنفتی به پتروشیمی تخصیص دارد،  تاکید کرد: پتروشیمی نیز به نوعی کالای نفتی است و ما در حوزه صنعت رتبه نخست صادرات را داریم.

وزارت نفت معتقد است نیروگاههای مقیاس کوچک باید گاز را به نرخ صنعت بخرند

وی درمورد سوخت نیروگاه های مقیاس کوچک نیز گفت: برای خرید تضمینی برق از بخش خصوصی تیران ۲۷۰۰ مگاوات قرارداد بستیم. وزارت نفت معتقد است نیروگاههای مقیاس کوچک باید گاز را به نرخ صنعت بخرند اما ما معتقدیم تمام نیروگاههای برق باید یک نرخ برای سوخت نیروگاه ها بپردازند.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تصریح کرد:جلسات متعددی در شرکت ملی نفت برگزار و مقرر شد که آیین نامه اجرایی تبصره ۱۴ بودجه سال ۹۶ توسط دولت تعیین تکلیف شود.  پیش بینی میشود این مشکل ظرف یکی دو هفته حل شود.

فلاحتیان در مورد منع صدور جواز برای نیروگاه های مقیاس کوچک هم گفت: منتظر هستیم که سوخت نیروگاه ها تعیین تکلیف شود و سپس بر اساس نیاز با اولویت CHP مجوز صادر شود. اگر از حرارت نیروگاه مقیاس کوچک از حرارت استفاده نکنند راندمان ۴۶ درصد خواهد بود. اولویت در آینده در این حوزه با احداث نیروگاه های CHP  و CCHP خواهد بود.

وی با اشاره به بدهی ۷۰ میلیارد تومان وزارت نیرو برای سوخت نیروگاه‌ها گفت: برنامه ششم توسعه به دولت اجازه داده با رعایت اقشار آسیب پذیر نرخ برق اصلاح شود. بر همین اساس هم وزارت نیرو پیشنهاد خود را به سازمان برنامه داده است. اکنون هر کیلو وات برق را کمتر از ۷۰ تومان میفروشیم در حالی که در سال جاری قیمت تمام شده برق بدون ا احتساب سوخت ۱۰۰ تومان است.

به جز نیروگاه اتمی سایر نیروگاه‌های کشور ساخت مپناست

فلاحتیان با اشاره به اینکه غیر از نیروگاه اتمی که توسط روسیه در کشور احداث شده ، سایر نیروگاه ها توسط مپنا ساخته شده است؛ گفت: جز تجهیرات خیلی حیاتی که در بخش حفاظت نیروگاه‌ها استفاده می‌شود که هنوز در داخل ساخته نشده، سایر تجهیزات به کار رفته ساخت داخل هستند. 

وی همچنین با تاکید بر حمایت از صادرات از نگرانی شرکت های خارجی درباره برجام، نحوه حل اختلافات،  قوانین و … گفت: هنگام عقد قرارداد با شرکت خارجی باید اصول تجارت بین المللی را با رعایت منافع ملی در نظر گرفت. 

فلاحتیان با تاکید بر حمایت از صادرات، به نگرانی شرکت های خارجی درباره برجام، نحوه حل اختلافات،  قوانین و … اشاره کرد و گفت: هنگام عقد قرارداد با شرکت خارجی باید اصول تجارت بین المللی را با رعایت منافع ملی در نظر گرفت.۲۳

وی در ادامه افزود: هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از دولت بابت مابه التفاوت قیمت تکلیفی و قیمت تمام شده برق بدون احتساب سالهای ۸۸ و ۹۵، طلب داریم.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی درمورد ابقا در وزارت نیرو با آمدن اردکانیان گفت: از نظر ایشان خبر ندارم. 

وی در پایان درمورد تغییر مدیران برق درصورت ابقا نیز گفت: برق حوزه‌ای تخصصی است و مدیران اتوبوسی عوض نمی‌شوند. همچنین باید شایسته گزینی همواره مد نظر باشد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن