ساخت ماده‌ای شگفت‌انگیز برای تولید برق خورشیدی

آینده‌ای را درنظر بگیرید که سلول‌های خورشیدی را بتوان به راحتی بر روی شیشه‌های پنجره‌های یک آسمان‌خراش اسپری کرد و قیمتش هم بسیار ارزان‌تر از پنل‌های خورشیدی سیلیکونی کنونی باشد.

به گزارش خبرنگار توسعه پایدار «انرژی امروز»، البته این رویا آنقدرها هم که به نظر می‌آید دور از انتظار نیست. محققان انرژی‌های خورشیدی بر این باورند که این یک شانس خیلی خوب است که به زودی صنعت 42 میلیارد دلاری [خورشیدی] با چیزی روبه‌رو خواهد شد به نام پروسکایت که نوعی ماده است که از حالت کریستال آن می‌توان برای جمع‌آوری نور استفاده کرد.

دانشمندان امیدوارند بتوانند پروسکایت را با یک مایع مخلوط کنند و بر روی سطوح مختلف بپاشند. در این صورت این ماده می‌تواند نقش مهمی در استفاده از تجهیزات مربوط به انرژی خورشیدی بازی کند و کارایی آن به اندازه سلول‌های سیلیکونی امروزی باشد.

این نوع آوری در سال 2018 توسط یک شرکت بریتانیایی به مرحله عمل خواهد رسید.

محققان می‌گویند هزینه این نوع تولید انرژی کم خواهد بود. سودمندی پروسکایت در سال 2006 توسط پروفسور سوتوما میاسکا در دانشگاه توین یوکوهاما کشف شد. اما ساختار آن تاکنون ناشناخته مانده بود.

سلول‌های سیلیکونی امروز در صنعت حکفرما شده‌اند و در سال 2016 کل تجارت این صنعت در دنیا به 41.9 میلیارد رسید. اما این مواد محدودیت‌هایی هم دارند. از آن جمله مقدار انرژی مصرفی زیادی است که برای تولید سیلیکون در سلول‌های خورشیدی نیاز است.

دانشمندان امیدوارند روزی بتوانند از این ماده بر روی سقف خودروها، بر روی پنجره‌ها و دیوارها استفاده نمایند.

البته دانشمندان باید بتوانند بر چالش پایدار ماندن این ماده به مدت طولانی در فضای باز غلبه کنند. علاوه بر آن روش‌های پخش این ماده بر روی سطوح هم باید بهبود یابد. چون یکنواخت کردن پوشش این ماده بر روی سطوح مشکل است. از طرفی دسترسی تجاری به آن هم از نگرانی‌های این محققان است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن