آمار تکان‌دهنده از مرگ‌ومیر زودرس

بعضی‌ها فکر می‌کنند که جهانی‌سازی خلاصه‌ای از تمام آن‌چیزی است که در دنیا به غلط اتفاق می‌افتد؛ مثلا شرکت‌های چند ملیتی می‌توانند دستمزدها را کاهش دهند، ستمگرانه با کارگران رفتار شود و یا حتی چالش‌هایی که در زمینه دموکراسی مطرح می‌شود را به جهانی‌سازی ربط می‌دهند.

به گزارش «انرژی امروز» به نقل از ایندیپندنت، اما یک تیم بین‌المللی از دانشمندان جنایتی دیگر را منتسب به جهانی‌سازی می‌دانند و آن مرگ زود هنگام بیش از 750 هزار نفر در دنیاست.

این دانشمندان دریافتند که 411 هزار و 100 نفر در سال 2007 به دلیل استنشاق ذرات ریز مشهور به PM2.5 جان خود را از دست داده‌اند، ذراتی که توسط باد از نقطه‌ای به نقطه‌ای دیگر می‌روند.

از طرفی این دانشمندان باور دارند که این ذرات PM2.5 حاصل از تولید محصولات و خدمات در مناطق دیگر دنیا هستند که و پس از تولید به منطقه دیگری از جهان حمل می‌شوند و در آن منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرند و باعث مرگ 762 هزار و 400 مرگ زودرسی می‌شوند که می‌توانست اتفاق نیفتد.

مقاله‌ای در خصوص این تحقیق در مجله نیچیر چاپ شده که می‌گوید «سالانه میلیون‌ها نفر به دلیل تماس با آلودگی هوا در خارج از منازل خود جان خود را از دست می‌دهند».

براساس نوشته این مقاله، مطالعاتی در خصوص ارتباط مرگ‌های زودرس با آلودگی هوای حاصل از منابع محلی انجام شده، اما کیفیت هوای یک محل می‌تواند تحت تاثیر آلودگی‌های منتقله از منابع آلاینده‌ای باشد که در فاصله دورتری نسبت به این محل قرار دارند.

تجارت‌های بین‌المللی در جهانی‌سازی انتشارات و آلودگی‌ها در نتیجه تولید محصولات و انتشارات مربوط به این تولیدات در یک ناحیه و مصرف آن در ناحیه‌ای دیگر موثر است.

  دانشمندانی که بر روی این موضوع تحقیق می‌کنند می‌گویند نتایجی که به دست آمده نشان می‌دهد که اثرات فرامرزی بهداشتی آلودگی‌های PM2.5 مربوط به تجارت‌های بین‌المللی بسیار بیشتر از انتقال آلودگی اتمسفری در مسافت‌های بسیار طولانی است.

این محققان بر این باورند که تمایل به کشاندن «صنایع آلوده» به بخشی از جهان که مقررات زیست محیطی در آن بخش کمتر مورد توجه است، سیاست‌مداران را مجبور می‌کند که بین جذب سرمایه‌گذاری داخلی و داشتن هوای پاک برای تنفس دست به انتخاب بزنند.

اگر قیمت یک محصول وارداتی کم است به این دلیل است که کنترل‌های مربوط به آلودگی هوا در این ناحیه تولید کننده محصول کمتر اهمیت داشته است و بنابراین سودی که عاید مصرف‌کنندگان می‌شود به قیمت از دست رفتن یک زندگی در یک جای دیگر تمام می‌شود.

حدود 22 درصد از 3.45 میلیون مرگ مربوط به آلودگی حاصل از تمام منابع PM2.5، به تجارت جهانی این محصولات مربوط می‌شود.  

چین یکی از بزرگ‌ترین بهره‌مندان جهانی‌سازی است، ‌اقتصاد این کشور در دهه‌های اخیر مثل یک بمب منفجر شده است و بخشی از این رشد اقتصادی مربوط به دستمزدهای کمی است که پرداخته می‌شود.

از طرفی این اقتصاد روبه‌رشد با افزایش شوک‌آور آلودگی هوا مواجه بوده‌ است که نگرانی‌های بسیاری به‌وجود آورده است و باعث شده است که دولت پکن به شدت به دنبال انرژی‌های تجدیدپذیر باشد.

محققان می‌گویند «بهبود تکنولوژی‌های کنترل آلودگی هوا در چین، هندوستان و دیگر مناطق آسیا مزایای بهداشتی بسیاری برای این مناطق و دیگر نقاط مختلف کره زمین دارد و خواست جهانی این است که شرکت‌های بین‌المللی از تلاش‌های مربوط به کاهش آلودگی هوا در این مناطق حمایت کنند و انتشارت حاصل از تجارت بین‌المللی را کاهش دهند».

آلودگی‌های مربوط به PM2.5  با منشا چین یک عامل کمک‌کننده به رخ‌داد بیش از سه هزار و 100 مورد مرگ و میر زودرس در غرب اروپا و ایالات متحده است.

تولید محصولات و خدمات برای بازارهای غرب اروپا و ایالات متحده به بیش از 108 هزار و 600 مرگ زودرس در چین منجر می‌شود.

یکی از این محققان، پروفسور «دابو گان» است که اقتصاددان تغییرات اقلیم در دانشگاه East Anglia است و می‌گوید این مطالعه نشان داده است که مرگ‌ومیر زودرس مربوط به آلودگی هوا یک موضوعی فرامنطقه‌ای است و نتایج ما گسترگی این مشکل جهانی را نشان داده است.

تجارت بین‌المللی موضوع آلودگی هوا را از طریق فعالیت‌های مربوط به تولید و مصرف محصولات، جهانی کرده است.

در اقتصاد جهانیِ ما، محصولات و خدماتی که در یک ناحیه مصرف می‌شوند مستلزم تولید حجم زیادی آلودگی هوا و مرگ‌های مربوط به آن در ناحیه‌ای دیگر خواهد بود.  

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن