آب جزو انفال است؛ اما اشخاص پروانه بهره‌برداری دارند

جلب مشارکت هرچه بیش‌تر مردم برای کاهش مصرف و مقابله با بحران آب موضوعی است که در دستور کار دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و ابفای وزارت نیرو در سال آینده است. 

هدایت فهمی، معاون مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و ابفای وزارت نیرو، می‌گوید: می‌کوشیم در سال آینده مقوله آب را به بخش غیردولتی و خصوصی واگذار کنیم که این خود مستلزم‌ سازکار قانونی است.

آب در قوانین کشور جزو انفال و مشترکات در اختیار حکومت است. از سوی دیگر، به افراد حقابه یا پروانه بهره‌برداری اعطا می‌شود و این‌ها با هم همخوانی ندارد و باید به‌ سازکار درستی برسد.

 وی در ادامه می‌گوید: نیاز بخش آب به سرمایه‌گذاری‌های سنگین، مانند سدسازی و… که مالکیت‌پذیر نیستند، تاخیر در بازپرداخت هزینه‌ها، دخالت سیاسی در سرمایه‌گذاری، توسعه‌نیافتگی بازار سرمایه و تضمین امنیت اندک برای بخش خصوصی، سایر معضلات این بخش را تشکیل می‌دهد.

طرح‌هایی در دست است که باید مطالعات بیش‌تری بر روی آن‌ها صورت گیرد که برخی از آن‌ها به جریان انداختن «آب بهداشتی» داخل شیرها، استفاده از آب بطری و سایر شیوه‌ها برای مصرف آب شرب است. 

فهمی در ادامه می‌گوید: در بیش‌تر کشورهای جهان برای بخش کشاورزی یارانه‌هایی در نظر گرفته می‌شود؛ اما در ایران که بخش کشاورزی ضعیف است هیچ شیوه‌نامه‌ای برای استفاده بهینه از آب تعریف نشده است.

 یکی از راهکارهای تعریف شده در برنامه پنجم توسعه برای مدیریت آب که در برنامه ششم نیز به آن اشاره شده، خرید تضمینی آب و پساب از بخش خصوصی است؛ هرچند تاکنون استقبال مناسبی از آن نشده است.

وی در ادامه می‌گوید: امید داریم بتوانیم در سال آینده مشکلاتی که امسال با آن روبه‌رو بودیم را کاهش دهیم و از میزان آبی که در دوره بارندگی در سدها جمع شد استفاده بهینه کنیم. تلاش داریم تا در صورت امکان در سال آینده آب‌شیرین‌کن‌ها را برای تامین بخشی از آب مردم در جنوب کشور فعال کنیم که این مستلزم تامین برنامه و بودجه در این بخش است. 

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن