موافقتنامه تغییرات اقلیم پاریس، «معامله بد» برای آمریکا

رییس سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده می‌گوید: ایالات متحده مجبور به ادامه کار با موافقتنامه‌ای است که یک «معامله بد» برای این کشور بوده است.

به گزارش رویترز، اسکات پروویت، رییس آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده به این موضوع اشاره نکرده است که ایالات متحده چطور قرار است با این موافقتانه کنار بیاید، موافقتنامه‌ای که در سال 2015 تقریبا تمام کشورهای جهان آن را امضا کردند تا مجبور شوند انتشارات گازهای گلخانه‌ای خود را متوقف کنند یا کاهش دهند؛ حتی بزرگ‌ترین انتشار دهنده گازهای گلخانه‌ای دنیا، چین، نیز این موافقتانه را قبول کرده است.

شی ‌جین‌پینگ؛ رییس جمهوری چین، که قرار است در ششم تا هفتم آوریل امسال با دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده دیدار کند، قول داده‌ است که به این توافق پایبند بماند.

پروویت در مصاحبه با فاکس‌نیوز یکشنبه، گفته است: اثبات رهبری ما در خصوص این موضوع [تغییرات اقلیم] به همراه چین و هندوستان و دیگر ملت‌ها خیلی مهم است و باید پیگیر این مباحث باشیم. اما ارمغان [موافقتنامه] پاریس برای کشور ما یک «معامله بد» بوده است.

هفته گذشته دونالد ترامپ فرمان‌اجرایی باراک اوباما، رییس جمهور پیشین ایالات متحده در خصوص سیاست‌های مرتبط با تغییرات اقلیم را لغو کرد. این سیاست‌ها مربوط به برنامه برق پاک اوباما می‌شد که قصد آن کاهش میزان کربن حاصل از تولید برق در ایالات متحده بود، و از طرفی یک فاکتور کلیدی بود برای اجرای آنچه که در موافقتنامه پاریس بر عهده گرفته بود.

فرمان اجرایی دونالد ترامپ نمی‌گوید که ایالات متحده چطور به موافقتنامه پاریس وفادار خواهد ماند اما سین اسپیسر، سخنگوی کاخ سفید، گفته بود که قبل از اجلاس گروه 20 در ماه ژوئن باید ترتیب برگزاری یک سری مذاکرات داده شود.

منابع نزدیک به کاخ سفید به رویترز گفته‌اند که مقامات دولت ترامپ در حال جمع‌آوری یک رشته دلایل برله و علیه موافقتنامه پاریس از طریق شرکت‌های سوخت‌های فسیلی هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفته است که تمام کشورها باید با زمان حرکت کنند و تعهدات خود نسبت به این موافقتنامه را دنبال کنند.

پروویت می‌گوید چین و هندوستان بدون اینکه مجبور به کاهش انتشارات خود باشند وارد این موافقتنامه شده‌اند.

در این موافقتنامه هر کشوری اهداف و استراتژی‌های ملی خود را برای کاهش انتشارات اعلام می‌کند.

وقتی از پروویت خواسته شده موضع قبلی خود در خصوص این‌که دی‌اکسید کربن حاصل از نیروگاه‌های برق سوخت فسیلی، عامل اصلی تغییرات اقلیم نیست، را روشن کند جواب داد: فعالیت‌های انسانی تا حدودی در این پدیده دخیل هستند.

پروویت تاکید کرد: سوال اصلی این است که چقدر این فعالیت‌ها دخیل هستند و چقدر این دخالت با دقت اندازه‌گیری شده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن