آسیا در صدر افزایش ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر

براساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر (IRENA)، ظرفیت‌های جدید انرژی خورشیدی در سال 2016 از انرژی‌های بادی پیش افتاد.

به گزارش انرژی امروز ، IRENA در گزارشی اعلام کرده که در سال گذشته برای اولین بار از سال 2013، رشد انرژی‌های خورشیدی از انرژی‌های بادی پیش افتاده است.

بر این اساس، ظرفیت‌های جدید نصب شده انرژی‌های خورشیدی در سال 2016 برابر با 71 گیگاوات بود درحالی که انرژی‌های بادی به ظرفیت 51 گیگاوات رسید.

ظرفیت تولید جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر در سال 2016 رشدی برابر با 161 گیگاوات داشت،‌ و در نتیجه یکی از بهترین سال‌ها در افزایش ظرفیت این انرژی‌ها و رساندن آن به 2006 گیگاوات بود.

آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر معتقد است که دنیا در حال گذار انرژی است و شاهد سال دیگری در ثبت رکورد افزایش ظرفیت تجدیدپذیرها هستیم. رشد انرژی‌های تجدیدپذیر بر این نکته تاکید دارد که باید تجارت انرژی‌های تجدیدپذیر قوی‌تر شود، تجارتی که مزایای چندجانبه اقتصادی اجتماعی آن در زمینه رشد اقتصادی کاملا مشخص است و باعث ایجاد شغل‌های جدید و بهبود رفاه مردم و محیط زیست خواهد شد.

برپایه گزارش IRENA، در سال 2016 قاره آسیا 58 درصد ظرفیت تجدیدپذیرهای خود را بالا برده و به 812 گیگاوات و به عبارتی 41 درصد کل ظرفیت جهانی رسانده است. از طرفی آسیا به عنوان منطقه‌ای با سریع‌ترین رشد در این زمینه بوده و 13.1 درصد ظرفیت تجدیدپذیرهای خود را افزایش داده است.

آفریقا نیز 4.1 گیگاوات ظرفیت جدید در سال 2016 داشته و نسبت به سال 2015 این ظرفیت دو برابر شده است.

در گزارش IRENA برای اولین بار داده‌های تجدیدپذیرهای منفصل از شبکه هم ارایه شده است که به 2800 مگاوات در انتهای سال رسیده است و تقریبا 300 میلیون نفر در دنیا از این خدمات بهره‌مند شده‌اند.

تقریبا 40 درصد برق منفصل از شبکه توسط انرژی خورشیدی و 10 درصد آن از برق آبی تامین شده است. بخش اعظم 50 درصد بقیه هم از بیوانرژی تامین شده است.

اطلاعات تفضیلی

برق‌آبی: در سال 2016 حدود نیمی از ظرفیت برق‌آبی در برزیل و چین (به طور کلی 14.6 گیگاوات) به بهره‌برداری رسیده است. دیگر کشور با ظرفیت‌های بالاتر از یگ گیگاوات شامل کانادا، اکوادور، اتیوپی و هندوستان بودند.

انرژی بادی: تقریبا سه چهارم ظرفیت‌های جدید انرژی بادی در سال گذشته فقط در چهار کشور راه‌اندازی شده است: چین (19 گیگاوات)، ‌ایالات متحده (9 گیگاوات)، آلمان (5 گیگاوات) و هندوستان (4 گیگاوات). برزیل هم در سال 2016 رشد بسیار خوبی داشته و ظرفیت خود را 2 گیگاوات افزایش داده است.

بیوانرژی: بخش اعظمی از بیوانرژی تولیدی در سال گذشته با 5.9 گیگاوات در آسیا بوده و آسیا با داشتن ظرفیت جهانی بیوانرژی 32 درصدی در مقایسه با 34 درصد اروپا، اصلی‌ترین تعقیب کننده قاره اروپاست. اروپا با 1.3 گیگاوات و آمریکای جنوبی با 0.9 گیگاوات، ‌دو ناحیه دیگر مهم در گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر هستند.

انرژی خورشید: بیشترین رشد در بخش انرژی‌های خورشیدی مربوط به قاره کهن بوده و آسیا توانست با 50 گیگاوات رشد ظرفیت خود را به 139 گیگاوات برساند. تقریبا نیمی از ظرفیت نصب شده تجدیدپذیرهای خورشیدی مربوط به کشور چین با 34 گیگاوات بود. دیگر کشورها به ترتیب ایالات متحده با 11 گیگاوات رشد، ژاپن با 8 گیگاوات رشد و هندوستان با 4 گیگاوات رشد هستند. ظرفیت توسعه یافته اروپا 5 گیگاوات بود و به 104 گیگاوات رسید و در بین کشورهای اروپایی هم آلمان و بریتانیا بیشترین رشد را در این بخش داشتند.

انرژی‌های زمین‌گرمایی: در سال 2016 ظرفیت انرژی زمین گرمایی تا 780 مگاوات افزایش یافت و در این میان کنیا با 485 مگاوات، ترکیه با 150 مگاوات، اندونزی با 95 مگاوات و ایتالیا با 55 مگاوات در صدر قرار گرفته‌اند.   

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن