چرا دلواپسان از نامه زنگنه بر آشفتند؟

چرا باید دلواپسان از نامه دیروز زنگنه به مقام معظم رهبری ناراحت باشند تا جاییکه عنوان کنند این تشکر برای چه بود؟ و صراحت اشاره رهبری به موفقیت نفت را زیر سوال ببرند؟ ماجرا کمی پیچیده و سوال برانگیز است.

کانال تلگرامی «از نفت چه خبر؟»، با طرح این پرسش نوشت: در واقع این یک خط تحلیلی است که سایت و رسانه های نفتی دلواپس دنبال می کنند که زنگنه را فاقد ارتباط مناسب با رهبری نظام برشمردند و حتی او را وزیری در حرکت بر خلاف نظرات  ایشان به تصویر بکشند. در ماجرای ملی حفاری دقیقا این تحلیل شان خود را نشان داد. در واقع خصوصی سازی شرکت ملی حفاری روندی است که در دولت قبل و وزارت آقای نوذری شروع شد.

اتفاقا در این برهه بیژن زنگنه هیچ تمایلی برای این کار از خود نشان نداده است و کمترین همکاری را با سازمان خصوصی در خصوصی شدن این موضوع نشان داد، اما چون حیدر بهمنی برای بقای به هر طریق خود متوسل به سرداران و نیروهای خارج از نفت شده بود و نامه نگاری هایی شده بود که نگرانی هایی را موجب شده بود، روند خصوصی سازی برای یک سال قرار شده متوقف شود، اما با هدایت دفتر بهمنی ( برای بقا) و وبلاگ شخصی آقای خادمی این طور وانمود شد که زنگنه در مقابل نظرات رهبری در خصوصی سازی ملی حفاری است.

این تحلیل های کاسب کارانه یک وقت در حوزه کسب وکار و منافع اقتصادی است یک وقت هم در حوزه سیاست. مثل این تحلیل که تشکر زنگنه از رهبری برای چه بود؟ مگر رهبری از ایشان تقدیر کرده؟ به این جمله رهبری انقلاب بهتر است کمی دقیق تر نگاه کنیم.

مقام معظم رهبری در سخنرانی نوروزی خودشان گفته اند که :« برخی شاخص های اقتصادی کشور خوب و برخی منفی هستند. در حالی‌که شاخص تورم کاهش نشان می‌دهد اما شاخص بیکاری افزایش یافته است و در حالی‌که شاخص ها رشد اقتصادی را مثبت نشان می‌دهند، اما رشد سرمایه گذاری منفی است. در بخش نفت پیشرفت داشتیم در بخش هایی همچون معدن و مسکن، پس رفت.»

در واقع اشاره مستقیم به پیشرفت های نفت اگر دلالت بر تمجید ایشان از عملکرد وزارت نفت نیست پس چیست؟ این موضوع در حالی است که ایشان اتفاقا نقد های خودشان را در همین جمله نیز به عملکرد دولت بیان میکنند و با یک نگاه تفکیکی در واقع هم خوبی دولت را میگویند و هم ضعف ها را. اما دلواپس ها رسما به ندیده عادت کرده اند و این صراحت بیان را نادیده می‌گرند و جالب تر آنکه میپرسند رهبری کجا تعریف کرده بود که زنگنه نامه نوشت؟

بیراه نیست یاد حرف رستم قاسمی بیافتیم که با صراحت کلام می‌گفت بابک زنجانی فساد نبود بلکه ریسک بود. حتما هم ریسکی که به دامن این مدیر انقلابی افتاده و هزینه‌هایش را ایشان داده است! ایشان یا خبر ندارند یا خبر نمی‌خواند که دستگاه قضایی برای بابک زنجانی حکم اعدام صادر کرده است. این حکم برای قتل نفس یا قاچاق مواد مخدر نبوده بلکه برای همان کارهایی بود که تعبیر وزیر دلواپس به ریسک بود.

اینجا هم دلواپس ها صراحت کلام رهبری را نادیده میگرند و به شنزار میزنند. اما چرا؟ دقیقا چون تشکر زنگنه از رهبری نشان داد که او برای اجرای قراردادهای نفتی با تمجید رهبری راسخ تر از قبل شده است. به خاطر همین هم هست که ماجرای قراردادهای نفتی را که هم ستاداقتصاد مقاومتی تایید کرد، هم مورد بررسی دقیق مجلس واقع شد و هم رضایت رهبری در نهایت جلب شد، دوباره پیش میکشند وهمان حرفهای قدیمی را میزنند. زنگنه در واقع ابراز امیدواری کرده است که صنعت نفت با حمایت‎های رهبر انقلاب در مسیر اجرای قراردادهای جدید نفتی گام بردارد؛ امیدی که بعید است عبث باشد و حمایت رهبری در این مسیر، مهر پایانی خواهد بود بر همه غرض ورزی ها برای ناکام گذاشتن قراردادهای جدید نفتی.

از طرفی هم به این اشاره میکنند که وزارت نفت در جذب سرمایه های خارجی ناموفق بوده است. این یک بام و سی هوا را هر عقل وارسته ای می ماند که چطور حلاجی کند. موقع بررسی قراردادهای نفتی صحبت و در واقع بیشتر داد و بیداد این آقایان این بود که نفت میخواهد نفت را دربست به خارجی ها بدهد و توتال گرایی راه بیاندازد و توان داخلی را نادیده بگیرد، پس باید در ویرایش قراردادها به خارجی ها سخت تر گرفت و عملا با این نقد های بیشتر سیاسی تا فنی و حقوقی وقت کشور و نفت را یک سال ونیم گرفتند، حالا از در این وارد میشوند که چرا نفت در جذب سرمایه های خارجی ناموفق بوده است.

ما هم به وزارت نفت و شرکت نفت این انتقاد را داریم اما این انتقاد کارآفرینان و اهالی توسعه گرای نفت است نه دلواپس ها. پس بهتر است آقایان به هویت خود در آیینه کمی بیشتر نگاه کنند و حرفهایی نزنند که صدای مرغ از قابلمه روی اجاق هم در بیاد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن