وابستگی اروپا به سوخت فسیلی کم شده است
آژانس محیط زیست اروپا EEA اعلام کرده است که انرژیهای باد و خورشید توانسته است وابستگی اروپا را به سوختهای فسیلی کاهش دهد اما سرعت رشد ظرفیت انرژیهای پاک هنوز به اندازه کافی زیاد نیست.
به گزارش «انرژی امروز» موج افزایش استفاده از انرژیهای تجدید پذیر بادی و خورشیدی به کشوهای اروپایی کمک کرده است تا در سال 2015 مصرف سوختهای فسیلی خود و در نتیجه انتشار گازهای گلخانهای را تا 10 درصد کاهش دهند.
مصرف انرژیهای تجدیدپذیر اروپا در این سال 16.7 درصد افزایش یافت که بیشتر از 15 درصدِ سال 2013 بود و 77 درصد ظرفیت جدید برق این قاره را به خود اختصاص داد.
اما هنوز هم ظرفیتهای در حال راهاندازی سوختهای فسیلی مانع پیشرفت بیشتر انرژیهای تجدیدپذیر است.
از طرفی انرژیهای تجدیدپذیر در تمام اروپا به طور یکنواخت پخش نشدهاند، در کشورهای اسکاندیناوی این انرژیها گسترش 30 درصدی دارند اما در کشوری مثل مالت فقط 5 درصد انرژی مصرفی از انرژیهای پاک است.
به اعتقاد آژانس محیط زیست اروپا، انرژیهای پاک اروپا در حال گسترش هست اما نه به اندازهای که بتواند به کاهش گرمایش جهانی به کمتر از 2 درجه سانتیگراد کمک کند.
در گزارش EEA آمده است که اتحادیه اروپا به طور گسترده به دنبال اهداف کاهش 20 درصدی انتشارات خود هست و قصد دارد تا سال 2020 سهم خود از انرژیهای تجدیدپذیر را به 20 درصد برساند.
اما چالش بزرگترِ کاهش انتشارات به دستکم 80 درصد، نیاز به این دارد که گسترش انرژیهای تجدیدپذیر بعد از سال 2030 شتاب گیرد و در این صورت کنار گذاشتن موتورهای احتراق داخلی و استفاده از نفت باید در تصمیمات انرژی به خوبی گنجانده شود.
صنایع خورشیدی اروپا برآن است که 50 گیگاوات انرژی خورشیدی تولید کند اما آنها معتقدند اگرچه این 50 گیگاوات شروع خوبی است اما برای رسیدن به تعهدات اقلیمی خود در موافقتنامه پاریس به چیزی بیش از این نیاز است و بایستی گسترش تجدیدپذیرها و کاهش صرف سوختهای فسیلی شتاب گیرد.
بر طبق گزارشی که SolarPower Europe منتشر کرده است در این دهه، انرژیهای تجدیدپذیر توانستند معادل 100 میلیون تن نفت برق تولید کنند اما در 10 سال آینده باید معادل 20 میلیون تن نفت عمل کنند.
این گزارش میگوید که افزایش رشد انرژیهای تجدیدپذیر با کاهش مصرف سوختهای فسیلی همزمان بوده است. اروپا به دنبال جانشین سازی سوختهای فسیلی است و در این راه هم وابستگی خود به سوختهای فسیلی را کم میکند و هم تولید گازهای گلخانهای حاصل از آن را.