تاکید بر قراردادهای جدید نفتی در نامه زنگنه

تاکید بر اجرای قراردادهای جدید نفتی را به جرات می‎توان محور و مهمترین بخش نامه وزیر نفت به رهبر معظم انقلاب دانست؛ نامه‎ای که نشان داد وزارت نفت عزم خود را برای اجرایی کردن این قراردادها جزم کرده است و در قبال کارشکنی‎ها کوتاه نمی‎آید.

هانیه موحد در یادداشتی در شبکه اطلاع‌رسانی نفت و انرژی ایران (شانا)، وابسته به وزارت نفت، با اشاره به این مطلب نوشت:

زنگنه در بخشی از این نامه تصریح کرده است: «در اجرای سیاست‎های اقتصاد مقاومتی در سال پیشِ‌رو، تلاش مجدانه برای عقد قراردادهای جدید نفتی (برای توسعه میدان‎های نفتی و گازی با اولویت میدان‎های مشترک)، از مهم‎ترین اولویت‎های صنعت نفت خواهد بود که با اتکال به خداوند قادر متعال و استظهار به عنایات و حمایت‎های حضرتعالی، (با حداکثر اتکای به مشارکت شرکت‎های داخلی اکتشاف و تولید، پیمانکاران، صنایع و سازندگان داخلی و تقویت این ظرفیت‎ها و نیز ادامه همکاری راهبردی با دانشگاه‎ها و مراکز پژوهشی معتبر داخلی با هدف ارتقا و انتقال فناوری ملی)، امید است در این مسیر گام‌هایی مستحکم بر دارد». این جملات بیانگر نکاتی است:

١. اجرای قراردادهای جدید نفتی با هدف تداوم روند توسعه میدان‎های نفت و گاز به ویژه میدان‎های مشترک، از مهمترین اولویت‎های کنونی صنعت نفت است؛ پس باید منتظر اجرای این قراردادها باشیم زیرا عملکرد وزارت نفت در دولت یازدهم و عمل به وعده‎ها در بازگشت صنعت نفت کشور به بازار جهانی، افزایش تولید و صادرات نفت به میزان قبل از تحریم و احیای نقش ایران در اوپک، همچنین حمایت از ساخت داخل و تعامل با جامعه علمی کشور نشان داده است این مجموعه از کنار اولویت‎های خود به راحتی عبور نمی‎کند.

٢. زنگنه ابراز امیدواری کرده است که صنعت نفت با حمایت‎های رهبر انقلاب در مسیر اجرای قراردادهای جدید نفتی گام بردارد؛ امیدی که بی‎تردید از تاکیدات مستمر مقام معظم رهبری بر ضرورت تقویت بنیه اقتصادی کشور و لزوم جذب سرمایه نشات می‎گیرد. کیست که نداند افزایش ظرفیت تولید نفت، چه وزنه تاثیرگذاری در مناسبات اقتصادی و سیاسی است؟! و بالتبع پیش‎بینی سود و منفعت قراردادهایی که طبق برآورد، اجرای آنها به افزایش روزانه یک میلیون بشکه‎ای ظرفیت تولید نفت کشور می‎انجامد، کار سختی به نظر نمی‎رسد. اقتصاد ایرانِ پس از ١۴٠٠، به چنین برگ برنده‎ای نیاز مبرم دارد.     

٣. زنگنه در این نامه به اتکای حداکثری به مشارکت شرکت‎های داخلی در حوزه‎های مختلف و تقویت ظرفیت‎های درون کشور از یک سو و ادامه همکاری راهبردی با دانشگاه‎ها و مراکز پژوهشی داخلی در سایه امضای قراردادهای جدید نفتی اشاره کرده است؛ اشاره‎ای هوشمندانه که با تاکید بر بهره‎گیری از توان داخل و اقتصاد دانش‎بنیان، موید همسویی مدل جدید قراردادهای نفتی با سیاست‎های اقتصاد مقاومتی است.

۴. بارها درباره درآمدزایی و سود سرشار حاصل از افزایش ضریب بازیافت نفت و به‎طور طبیعی میزان تاثیرگذاری آن بر تولید ناخالص داخلی کشور صحبت شده است؛ موضوعی که از اصلی‎ترین اهداف اجرای قراردادهای جدید نفتی است و اهمیت و ضرورت نیل به دستاوردهایی از جمله افزایش ظرفیت تولید و اشتغالزایی با بهره‎مندی از ظرفیت‎های مهندسی و علمی داخل کشور، آن هم در سالی که به نام «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» مزین شده است، ایجاب می‎کند کشور با هر رویکرد و سازوکاری که در پیش دارد، از اجرای این قراردادها غفلت نورزد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن