افزایش ذخایر روی آب، از دست دادن بازارهای بین‌المللی است

یک کارشناس نفت گفت: با توجه به اینکه ابر‌مخازن ما در نیمه دوم عمر تولید خود هستند، باید بیشتر روی نگهداشت تولید با به‌کارگیری دانش بین‌المللی و افزایش ضریب بازیافت کار کنیم و افزایش تولید با بهره‌برداری از مخازن جدید مشترک حاصل شود.

سعید ساویز در گفتگو با خبرنگار نفت و گاز «انرژی امروز» درباره به پایان رسیدن ذخایر نفت روی دریاها در ایران گفت: به دلیل تحریم ها میزان زیادی نفت روی آب ذخیره کرده بودیم که چیزی جدا از حجم تولیدی روزانه ماست، اکنون اگر به افزایش تولید با احتساب نفت روی آب رسیدیم یعنی از برجام تاکنون ما توانسته‌ایم با قدرت به بازارهای بین‌المللی باز گردیم.

او در ادامه افزود: احتمالا  میزان تولید ما در اوپک بدون احتساب نفت روی آب بوده است، یعنی تا امروز بیش از عدد اعلام شده سهمیه ما در اوپک نفت فروخته‌ایم.

ساویز با بیان اینکه «با روش‌های مختلف می‌توان حجم نفت تولیدی را افزایش داد» گفت: با توجه به اینکه ابر‌مخازن ما در نیمه دوم عمر تولید خود هستند، باید بیشتر روی نگهداشت تولید با به‌کارگیری دانش بین‌المللی و افزایش ضریب بازیافت کار کنیم و تنها افزایش تولید با بهره‌برداری از مخازن جدید مشترک حاصل شود.

او در پاسخ به این سوال که «آیا افزایش تولید مهم‌ترین چالش صنعت نفت کشور در آینده نه چندان دور خواهد بود؟»، گفت: بله دقیقا همینطور است، به همین دلیل هم بود که تعامل خوبی در مدل جدید قراردادها بین وزارت و شرکت ملی مناطق نفتخیز که ٨٠٪‏ نفت کشور را تولید می‌کند برقرار شد.

ساویز تاکید کرد: رمز پیروزی در کوران اقتصاد بین‌الملل اتحاد در داخل است؛ به همین دلیل روش‌های مطالعاتی و ازدیاد برداشت به شدت در دستور کار قرار گرفته است.

او با تاکید بر اینکه «به پایان رسیدن منابع ذخیره شده نفتی بر روی دریا مطلب نگران‌کننده‌ای نیست، بلکه افزایش ذخایر روی آب نگران کننده است و به مفهوم از دست دادن بازارهای بین المللی است» گفت: اگر مخازن غرب کارون و لایه نفتی و میادین مشترک را به سرعت توسعه دهیم، می‌توانیم سهم بزرگ‌تری در سبد انرژی سوخت‌های فسیلی جهان داشته باشیم.

این کارشناس نفت اظهار کرد: تمام‌شدن نفت‌های ذخیره‌شده روی دریا می‌تواند نشانه‌ای از بهبود فروش نفت ایران در بازراهای جهانی باشد و این امر صددر صد این امر از برکات برجام بوده است.

به گزارش «انرژی امروز»، خبرگزاری رویترز چند روز قبل گزارش داد: «ایران همه نفتی را که طی سال‌های تحریم روی دریا ذخیره کرده بود به فروش رسانده است» . همچنین منابع آگاه در بخش کشتیرانی و نفتی گفتند، ایران همه نفتی را که طی سال‌های تحریم روی دریا ذخیره کرده بود به فروش رسانده و اکنون تهران برای بالا نگه داشتن میزان صادرات خود با مشکل مواجه است، زیرا برای افزایش تولید خود با محدودیت‌هایی مواجه است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن