مته ژاپنی‌ها به گوشت زمین می‌رسد

یک پروژه تحقیقاتی ژاپنی قرار است نمایش تازه‌ای از تکنولوژی و توان ژاپن را به چشم زمین فرو کند.

به گزارش سی ان ان، این پروژه که یادآور داستان علمی‌تخیلی ژول‌ورن در سفر به مرکز زمین است، تصمیم دارد با استفاده از یک کشتی حفاری بی‌نظیر، بیش از 11 کیلومتر از سطح به زیر رفته و زیر لایه اوقیانوسی، برای نخستین‌بار وارد پوسته زمین شود.

کره زمین از 5 لایه مختلف تشکیل شده که هرچه در سطح و حتی تا عمق چاه‌های نفت تاکنون تجربه کرده‌ایم، مربوط به پوسته بیرونی آن بوده است. پس از این لایه، جبه بیرونی، جبه، هسته بیرونی و هسته مرکزی زمین قرار دارند که تاکنون دست‌نیافتی بوده‌اند. ژول‌ورن نزدیک به یک قرن قبل، در یک داستان علمی-تخیلی تصور کرد که یک گروه پژوهشی از دهانه آتشفشانی در ایسلند به مرکز زمین سفر می‌کنند و در آنجا با موجودات خارق‌العاده گذشته روبرو می‌شوند.

نام کشتی حفاری این پروژه Chikyu  است که اکنون در آب‌های هاوایی مشغول بررسی نخستین نقطه احتمالی حفاری شده است. این بررسی دو هفته ادامه خواهد داشت و سپس نقطه‌ای در آب‌های ساحل کوستاریکا و آب‌های مکزیک نیز بررسی می‌شوند. هر سه‌نقطه در آب‌های اوقیانوسی و روی صفحه اوقیانوسی زمین قرار دارند و علت این امر این است که صفحات اوقیانوسی پوسته زمین، چند برابر نازک‌تر از صفحه قاره‌آی در خشکی است و دستیابی به جبه بالایی، از این نقطه آسان و محتمل‌تر است.

یکی از سرمایه‌گذاران این پورژه 572 میلیون دلاری، دولت ژاپن است که امیدوار است با این حفاری بتواند درک بهتری از حرکت لایه‌های تکتونیکی زمین و پدیده زلزله و سونامی به‌دست بیاورد. از جمله اهداف این پروژه، بررسی مرز میان پوسه و جبه بالایی‌ست که درک ما از تشکیل سیاره زمین را ارتقا خواهد داد.

همچنین ژاپنی‌ها در عمق زیر زمین به دنبال وجود زندگی میکروبی نیز خواهند گشت که در صورت وجود چنین نوعی از حیات، مسئله جستجوی سیارات دیگر از جمله مریخ برای یافتن حیات فرازمینی جدی‌تر خواهد شد. مته این پروژه قرار است حداکثر تا سال 2030 میلادی به جبه بالایی زمین رسیده و در آنجا یک کیلومتر پیشروی کند و تازه‌های شگفت‌انگیزی را به دنیای حفاری و زمین‌شناسی بیافزاید.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن