یکی ازبزرگترین کمپرسورهای آلمانی بازسازی شد
رییس نگهداری و تعمیرات مجتمع پتروشیمی کارون ار تعمیر کمپرسور هوای واحد اسید نیتریک این شرکت به دست متخصصان ایرانی خبر داد.
به گزارش انرژی امروز، حسین مرادی اظهار کرد: کمپرسور هوای واحد اسید نیتریک در ساعت ۲۳:۵۴ مورخه ۲۲ ۱۱ ۹۵ از سرویس خارج و باعث توقف تولید مجتمع شد. در اولین فرصت پس از shut down واحد، عملیات باز کردن و عیب یابی کمپرسور شروع شد.
وی افزود: با توجه به Trendهای کمپرسور و بررسیهای فنی در جلسه اختلال تصمیم به باز شدن استیج سوم کمپرسور گرفته شد ؛ که این کار طی دو روز انجام شد. پس از باز شدن کمپرسور مشاهده شد که ایمپلر مرحله سوم آسیب دیده و Shroud ساکشن پروانه استیج 3 از بقیه پروانه جدا شده است.
رئیس نگهداری و تعمیرات مجتمع پتروشیمی کارون تصریح کرد: با توجه به نبود قطعات یدکی برای کمپرسور، تعمیر پروانه از سوی کارشناسان و صاحب نظران این حوزه تقریبا امری کاملا غیر ممکن مطرح شد. همچنین برای مهندسی معکوس و ساخت پروانه حداقل 6 ماه کاری زمان مورد نیاز اعلام شد.
مرادی ادامه داد: پس از بررسیهای کارشناسان مربوطه در نهایت تصمیم به تعمیر پروانه آسیب دیده گرفته شد که این موضوع نیز امری کاملا سخت و زمان بر بود چرا که تجربه مشابهی برای تعمیر پروانهای با این نوع خرابی در سطح کشور یافت نشد.
وی با اشاره به مکاتبه و ارتباط با سازنده اصلی ( اطلس کوپکو ) و مردود شدن بحث پروانه و مقوله تعمیر کمپرسور از نظر فنی، تصریح کرد: زمان تحویل پروانه نو و سایر قطعات تعویضی مورد نیاز مرحله سوم کمپرسور حداقل نه ماه کاری از سوی سازنده اصلی اعلام شد.با توجه به شرایط یاد شده در نهایت باوجود مردود بودن تعمیر پروانه ازدیدگاه متخصصان داخلی و خارجی این حوزه، واحد نگهداری و تعمیرات با توکل بر خداوند متعال پس از بررسیهای فنی با پذیرش مسئولیت و ریسکهای بالای عملیاتی موجود تصمیم به تعمیر پروانه گرفت.
رئیس نگهداری و تعمیرات مجتمع پتروشیمی کارون گفت: در این راستا به طور مستقیم و غیر مستقیم کارگروهی متشکل از هفت تیم مجرب فنی از هفت شرکت مختلف تحت نظارت و هماهنگی اینجانب درگیر موضوع شدند. شرکتهای پرتو صنعت پاژ،OTCE ، بریزکاران، پترو توربین صنعت، شاهین تنظیم صنعت، پترو نوآوران پایش و خوارزمی بندر امام هر کدام عهده دار قسمتی از کار در این کارگروه شدند.
وی ادامه داد: به لطف خداوند و تلاش شبانه روزی کارگروه تشکیل شده، کمپرسور پس از طی مراحل سخت و طاقت فرسا، تعمیر و جمع آوری شد و سرانجام در تاریخ 28 12 95 در مدار سرویس قرار گرفت و تحویل واحد بهره برداری شد. در حال حاضر کمپرسور در شرایط نرمال در سرویس است. باید به این نکته اشاره نمود در صورتی که با همت نیروهای داخل کشور این کار انجام نمی شد علاوه بر خسارتهای مالی بسیار سنگین ناشی از کاهش ظرفیت تولید مجتمع، ماهیانه حدود سی میلیارد ریال هزینه تامین حداقل مقدار اسید مورد نیاز تولید به شرکت خسارت وارد میشد، بسیار حایز اهمیت است که در عملیات تعمیر کمپرسور تنها سه میلیارد ریال معادل سیصد میلیون تومان هزینه شد.