خرده فروشی، علاقمندی جدید بریتیش پترولیوم

 علیرغم افزایش تولید نفت و تمرکز بر مدرن سازی عملیات اجرایی پروژه ها، کمبود نقدینگی باعث شده بریتیش پترولیوم استراتژی واگذاری تعداد بیشتری از پالایشگاه های فعال خود را در پیش گرفته تا بتواند بالغ بر 3 میلیارد دلار (2.42 میلیارد پوند) درآمد کسب کند.

به گزارش خبرنگار بین الملل انرژی امروز و به نقل از توفان ارجین بیگلیچ، مدیر بخش پالایش بریتیش پترولیوم، حتی اگر قرار باشد طی 5 سال آینده و با آغاز فعالیت میادین جدید، تولیدات شرکت افزایش یابد باز هم سرمایه گذاری در حوزه پالایش اولویت اصلی نخواهد بود.

از سال ها پیش، پالایش نفت خام و استحصال سوخت هایی نظیر بنزین، گازوئیل و سوخت هواپیما یکی از مشکلات این صنعت به شمار می آمده و فعالان کهنه کار این عرصه از یک سو با سود اندک و نوسانات بازار و از سوی دیگر با رقابت فزاینده از جانب پالایشگاه های مدرن چین، هند و خاورمیانه دست به گریبان بودند. در حال حاضر نیز افزایش خودروهای الکتریکی و کاهش مصرف، وسایل گرمایشی بهینه سوز و استانداردهای سختگیرانه بسیاری از کشورها در مورد نوع سوخت مصرفی در بخش حمل و نقل مشکلات بسیاری برای ادامه فعالیت شان به وجود آورده است.

اما علیرغم 12 سال کاهش سود پی در پی فعالیت در حوزه پالایش، تلاش برای مدرن سازی زیرساخت های پایین دستی شرکت موجب کسب بالغ بر 5.6 میلیارد دلار در سال گذشته گردید که 25 درصد نسبت به سال 2014 افزایش داشت.به گفته بیلگیچ، شرکتش برنامه ریزی کرده تا 2021، بالغ بر 3 میلیارد دلا از فعالیت در این حوزه به دست آورد.

عواید کمتر

به اعتقاد برخی از تحلیل گران انرژی، فعالیت در حوزه پالایش می تواند تجارتی سودمند برای شرکت های بزرگ نفتی محسوب شده و جبران کننده بخش عمده ای از زیان های مالی ناشی از دو سال بحران قیمت نفت که از 2014 آغاز شد، باشد. اما طبق اظهارات مدیر بخش پایین دستی بریتیش پترولیوم، براساس پیش بینی های انجام گرفته مبنی بر کاهش رشد تقاضا طی 20 سال آینده ، میزان تولید شرکت از 112 میلیون بشکه در روزبه تقریبا 96 میلیون بشکه رسیده و  سیاست گذاری های جدید شرکت نیز براین اساس صورت گرفته است. `مازاد ظرفیت و کاهش رشد تقاضا پالایشگاه های بیشتری را در اروپا به تعطیلی سوق داده و در آمریکا نیز، فعالان این عرصه تولیدات خود را به بازارهای در حال رشد آسیایی صادر خواهند کرد`.

سال گذشته، بریتیش پترولیوم و روس نفت سرمایه گذاری مشترک احداث پالایشگاهی درآلمان را فسخ نمودند. در آمریکا نیز، این شرکت میلیاردها دلار صرف مدرن سازی پالایشگاه Whiting در نزدیکی شیکاگو که در سال 1889 توسط شرکت نفت جان راکفلر احداث شده بود، نمود.

این روزها بریتیش پترولیوم تنها غول نفتی نیست که استراتژی انطباق با بازارهای در حال توسعه و سروسامان دادن به فعالیت های خود در اقصی نقاط جهان را درپیش گرفته است. دیگر رقبای این شرکت از جمله توتال و شل نیز طی ماه های اخیر بخش عمده ای از دارایی های خود را به فروش رسانده یا فعالیت های خود را متوقف ساخته اند.

به گفته بیلگیچ، با وجود افزایش بهره وری انرژی، شل و Vitol انتظار دارند تقاضای بنزین و گازوئیل بین 2020 و 2030 به اوج خود رسیده و افزایش تقاضا برای پلاستیک در آسیا، همچنان بازار فعالیت های پتروشیمی را در رونق نگهدارد. 

در انگلستان، بریتیش پترولیوم فعالیت خود با بازارهای خرده فروشی Marks &amp. Spencer را توسعه داده است، علاوه بر آن در آلمان نیز با شرکت REWE همکاری نزدیکی دارد. اواخر سال گذشته نیز این شرکت قراردادی 1.3 میلیارد دلاری با شرکت استرالیایی Woolworths برای توسعه زنجیره جایگاه عرضه سوخت منعقد ساخت و در صورت موفقیت این قرارداد، درنظر دارد در بازارهای چین، مکزیک، اندونزی و هند نیز این برنامه را اجرایی نماید.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن