هشدار چندباره دانشمندان نسبت به گرم شدن کره زمین

بار دیگر دانشمندان بر نیاز به اقدام فوری برای مقابله با تغییرات اقلیم هشدار دادند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که گرم شدن زمین در حال تبدیل شدن به یک چالش بسیار بزرگ است و کنترل آن از دست خارج می‌شود.

به گزارش «انرژی امروز» به نقل از ایندیپندنت، دانشمندان بعد از انجام مطالعاتی که با استفاده از مدل‌های بسیار به روز کامپیوتری صورت گرفته بود اعلام کردند بشر باید قبل از سال 2040، انتشارات خالص گازهای گلخانه‌ای خود را به صفر برساند تا مطمئن باشد در انتهای این قرن روند گرم شدن کره زمین بیش از 1.5 درجه سانتی‌گراد نخواهد بود.

این بررسی‌ها نشان می‌دهد تلاش‌ها برای جلوگیری از افزایش دمای جهانی کره زمین تا حد خطرناک باید برپایه تکنولوژی‌های «انتشارات منفی» باشد که در حال این تکنولوژی‌ها حاضر رشد چندانی ندارند.

براساس پیمان پاریس در خصوص تغییرات اقلیم، کشورهای دنیا متعهد شده‌اند که اجازه ندهند گرمای کره زمین بیش از دو درجه سانتی‌گراد افزایش یابد اما از طرفی تلاش‌های خود را انجام دهند تا در حد امکان این افزایش دما کمتر از 1.5 درجه سانتی‌گراد باشد که براساس شواهد بسیار اثرات خطرناک این افزایش دما خیلی زودتر گریبان بشر را خواهد گرفت.

نتایج این مطالعه جدید در ژورنال Nature Communication منتشر شده است و از یکی از جدیدترین مدل‌های کامپیوتری FeliX بهره می‌برد و در آن فاکتورهای اقتصادی و اجتماعی نیز در کنارفاکتورهای زیست محیطی در نظر گرفته شده‌اند.

این مطالعه نشان داده است که برای اطمینان از این‌که تا سال 2100 دمای کره زمین بیش از 1.5 درجه افزایش نخواهد یافت، سیستم‌های ترکیبی انرژی و کاربری زمین بایستی در کنار هم قبل از سال 2040 انتشارات انسان‌ساخت را به صفر برسانند.

این امر الزاما به این معنی نیست که بشر باید تا 20 سال آینده احتراق سوخت‌های فسیلی را به صفر برساند، بلکه جاذب‌های طبیعی کربن مثل جنگل‌ها و استفاده از تکنولوژی‌های جذب و ذخیره‌سازی کربن باید در بین اقداماتشان قرار گیرد.

بنابراین اگر به میزان لازم کربن از اتمسفر حذف شود می‌توان تا حدی هم انتشارات را مجاز دانست.

در این تحقیق آمده است که تا سال 2100 سهم سوخت‌های فسیلی در بازار انرژی دنیا بایستی به کمتر از یک چهارم انرژی اولیه برسد. از طرفی کربن‌زدایی کامل احتمالا به استفاده ترکیبی از تکنولوژی‌های جذب کربن و استفاده از بیوسوخت‌ها وابسته خواهد بود.

درختان و دیگر گیاهان کربن را جذب می‌کنند و با احتراق آن‌ها در نیروگاه‌های تولید برق مجهز به تکنولوژی‌های جذب و ذخیره‌سازی کربن،‌ یک مکانیسم عظیم برای جذب CO2 از اتمسفر شکل می‌گیرد.

هر چند هنوز هم شک و تردیدهایی نسبت به تاثیر مهم چنین مکانیسمی در جذب کربن وجود دارد.

در این تحقیق آمده است که اگر تکنولوژی‌های جذب و ذخیره‌سازی کربن، به همراه استفاده از بیوانرژی غیرممکن، غیراقتصادی یا غیرقابل قبول باشد، در این صورت تکنولوژی‌های انتشار منفی جایگزین مثل جذب مستقیم از هوا باید در دستور کار قرار گیرد. و در صورتی که به این تکنولوژی‌ها هم دسترسی نباشد، بایستی تا سال 2100 سوخت‌های فسیلی کاملا کنار گذاشته شوند.

محققان این تحقیق امیدوارند سیاستمداران حاصل کار آن‌ها را در سیاست‌های خود مدنظر داشته باشند.

ذوب یخ‌های قطبی، مرگ مرجان‌های دریایی، کاهش جمعیت حیات‌وحش، افزایش سطح آب‌های دریاها و آب و هوایی نامتعادل به دلیل افزایش دمای کره زمین بدتر وبدتر می‌شوند.

دانشمندان می‌دانند راه چاره چیست و تکنولوژی تولید انرژی‌های پاک را نیز دارند. از طرفی می‌دانند که توقف و برعکس کردن جنگل‌زدایی تاثیر بسیار مهمی بر جذب کربن از اتمسفر دارد.

حال چه چیز لازم است تا امضا کنندگان موافقتنامه پاریس قانع شوند که باید دست به کاری بزنند؟

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن