وزیر نیرو اعلام کرد: 60 درصد افزایش در بارش‌های آبی سال جاری

وزیر نیرو تاکید کرد در 10 سال گذشته به طور مطلق امکان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی‌ها در صنایع مرتبط با وزارت نیرو وجود نداشت اما امروز از کشورهای مختلف درخواست‌هایی برای همکاری در ساخت نیروگاه‌ها و شبکه‌های فاضلاب داریم.

حمید چیت‌چیان در نشست خبری در جمع خبرنگاران، در پاسخ به پرسشی درباره دستاوردهای لغو تحریم‌ها برای وزارت نیرو افزود: لغو تحریم‌ها، امکان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در صنعت آب و برق کشور را که در یک دهه گذنشته به طور مطلق امکان‌پذیر نبود، فراهم کرده و تامین مالی پروژه‌ها با انتخاب وزارت نیرو میسر شده است.

او گفت: برطرف شدن تحریم‌ها و اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، عرصه تازه‌ای برای فعالیت‌های صنعت آب و برق کشور فراهم کرده است.

بر پایه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که بیست و سوم تیرماه بین جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 (انگلیس، فرانسه، امریکا، روسیه و چین به همراه آلمان) با حضور اتحادیه اروپا نهایی شد، باید در ازای کاهش برخی فعالیت‌های اتمی تهران، تحریم‌های هسته‌ای علیه این کشور لغو شود.

وزیر نیرو تصریح کرد: فاینانس و تامین مالی اجرای پروژه‌ها در سال‌های گذشته فقط از طریق چینی‌ها انجام می‌شد اما امروز با اجرای برجام درخواست‌های متعددی در این زمینه از اروپا، روسیه، کره جنوبی، چین، ژاپن، انگلستان، فرانسه و ایتالیا داریم و وزارت نیرو کشورها و شرکت‌هایی که بهترین شرایط را داشته باشند، گزینش می‌کند.

فاینانس به معنی تامین منابع مالی طرح‌های تولیدی از سوی موسسه‌های مالی مانند بانک هاست که بازپرداخت آنها به اعتباردهنده توسط شرکت‌های بیمه اعتبار صادرات تضمین می‌شود.

چیت چیان تصریح کرد: صادرات خدمات فنی و مهندسی، تجهیزات، صادرات برق و… در سال‌های گذشته با مشکل اساسی انتقال درآمدها به داخل کشور روبه‌رو بود که امروز، راه برای انتقال منابع و تجهیزات پیمانکاران به خارج و ورود درآمدهای صادراتی باز شده است.

او انتقال فناوری‌های نو را دیگر دستاورد لغو تحریم‌ها برشمرد و ادامه داد: برای نمونه تاکنون امکان ساخت توربین‌های کلاس F در کشور وجود نداشت اما امروز کشورهای آلمان و ایتالیا در تدارک انتقال این فناوری به ایرانند.

وزیر نیرو اضافه کرد: این امکان همچنین در زمینه تصفیه خانه‌های آب و فاضلاب، خطوط آب و برق، میکروتوربین‌ها و… به وجود آمده است.

او گفت: قراردادهای امضا شده تازه امکان صادرات محصولات ایرانی را همراه با انتقال فناوری به بازارهای بین‌المللی فراهم کرده است.

چیت چیان همچنین درباره تاثیر کاهش قیمت جهانی نفت بر صادرات برق کشور به ایرنا گفت: قیمت صادراتی برق در برخی قراردادهای گذشته با سازوکاری مرتبط با قیمت نفت بود و طبیعی است با کاهش قیمت نفت، آنها نیز تقلیل یابند اما برخی دیگر از قراردادها ارتباطی با قیمت نفت ندارند.

وزارت نیرو در دهه فجر 56.3 هزار میلیارد ریال پروژه افتتاح می‌کند

وزیر نیرو گفت: ارزش پروژه‌های قابل افتتاح این وزارتخانه در دهه فجر امسال افزون بر 56 هزار و 300 میلیارد ریال است که از جمله مهم‌ترین آنها بهره برداری از چهار سد است. بهره برداری از این پروژه‌ها گام موثری در توسعه خدمات رسانی به جامعه است.

به گفته این مقام مسئول، افتتاح بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی گنو در استان هرمزگان، کلنگ‌زنی 2 نیروگاه در چابهار و ماهشهر، افتتاح خطوط انتقال و پست‌های جدید، بهره برداری از چهار هزار و 553 پروژه در شبکه توزیع به ارزش هشت هزار و 500 میلیارد ریال و بهره برداری از برق رسانی به 319 روستا با اعتبار 360 میلیارد ریال، از جمله این طرح‌ها محسوب می‌شود.

او تصریح کرد: بهره برداری از 6 تصفیه خانه و تاسیسات آب شیرین کن در کنار دریا ( چهار پروژه آن با سرمایه‌گذاری 632 میلیارد ریالی بخش خصوصی انجام شده) و 20 طرح آبرسانی به شهرها به ارزش پنج هزار و 100 میلیارد ریال و بهره برداری از 352 کیلومتر خطوط انتقال که در مجموع پنج هزار و 726 لیتر در ثانیه به ظرفیت آبرسانی شهرها اضافه می‌کند، از جمله پروژه‌های بخش آبفا است که در این ایام افتتاح می‌شوند.

چیت‌چیان افزود: بهره‌برداری از 7 تصفیه خانه فاضلاب در مجموع با ظرفیت 96 هزار و 900 متر مکعب در شبانه‌روز، آب‌رسانی به 161 روستا و 47 مجتمع آبرسانی روستایی و افتتاح سدهای «تالوار» استان کردستان، بخش برقابی سد «سیمره» ایلام، سد «سراب» گیلانغرب و سد «تنگه حمام» در قصرشیرین از دیگر پروژه‌هایی است که در ایام‌الله دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسند.

 افزایش 60 درصدی بارش‌های سال آبی جاری

وزیر نیرو ضمن تشریح آخرین وضعیت بارش‌ها در سال آبی 95- 1394، خاطرنشان کرد: 144 میلیمتر بارندگی از ابتدای سال آبی تا هفتم بهمن ماه گذشته به ثبت رسیده که در همسنجی با پارسال 60 درصد و در مقایسه با مدت مشابه متوسط 47 ساله 25 درصد افزایش نشان می‌دهد.

به گفته وی، بررسی هشت استان اصفهان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سمنان، سیستان و بلوچستان، یزد، مازندران و چهارمحال و بختیاری در مقایسه با متوسط سال‌های گذشته، کاهش بارندگی به ثبت رسید.

او یادآور شد: بیش از 14 میلیارد متر مکعب آب ورودی به مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی تاکنون به ثبت رسید که در همسنجی با پارسال 86 درصد رشد نشان می‌دهد.

چیت چیان، بارندگی در ارتفاعات را دلیل اصلی افزایش حجم آب ورودی به مخازن دانست و گفت: سال‌های گذشته اکثر بارندگی‌ها در دشت‌ها و کوهپایه‌ها اتفاق افتاده بود.

او افزود: اینک 48 درصد از مجموع 49.3 میلیارد متر مکعب گنجایش کل سدهای کشور پُر شده است.

چیت چیان اضافه کرد: 15 سال خشکسالی پیاپی و آثار تجمعی آنها، سبب شده تا با وجود شرایط خوب و ترسالی امسال، شرایط گذشته،قابل جبران نباشد.

چیت چیان پیرامون وضعیت دریاچه ارومیه گفت: پیش از اجرای طرح احیای این دریاچه، سالیانه 40 تا 45 سانتیمتر کاهش سطح آب دریاچه پدید آمد، اما امسال با وجود کاهش 55 درصدی بارش‌ها در این حوضه آبریز، سطح افت آب به 11 سانتیمتر رسید.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: رهاسازی 110 میلیون متر مکعب آب از سد «شهید کاظمی» بوکان و رهاسازی 70 میلیون متر مکعب دیگر از همین حوزه در روزهای آینده، این دریاچه را کم کم به شرایط تثبیت آبی نزدیک خواهد کرد.

او ضمن یادآوری افزایش میزان آب ورودی به دریاچه سدهای پنجگانه (لتیان، لار، کرج، طالقان و ماملو)، تصریح کرد: ورودی آب به این دریاچه‌ها در سال آبی جاری 46 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

چیت چیان، تداوم صرفه جویی آب از سوی شهروندان تهرانی و دیگر هموطنان را خواستار شد و ضمن هشدار درباره وجود پاره‌ای از مشکلات در تامین آب برخی شهرها، افزود: آثار بارندگی‌های مناسب امسال، حداقل با یک سال تاخیر در منابع آبی ظاهر می‌شود و باید برنامه صرفه جویی‌ها کماکان ادامه یابد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن