روسیه به دنبال چاه‌های نفتی سوریه

مسکو اخیراً قراردادهای نفتی با دولت سوریه داشته و این قراردادها نشان می‌دهد روسیه از پیروزی بشار اسد در این میدان نبرد کاملاً مطمئن است.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل «انرژی امروز» به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، دیمیتری راگوزین، معاون نخست‌وزیر روسیه، در ماه نوامبر به دمشق سفر کرد تا در مورد قراردادهای مرتبط با سوخت فسیلی مذاکره کند.

بشار اسد رییس‌جمهوری سوریه گفته‌است: «بعد از دیدار راگوزین، چند شرکت، فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. بازار سوریه در حال حاضر برای شرکت‌های نفتِ روسی کاملا باز است. این شرکت‌ها می‌توانند به این بازار ملحق شوند و در ساختِ دوباره سوریه، شریک شوند. آنها می‌توانند به راحتی در این بازار سرمایه‌گذاری کنند.»

این‌ها صحبت‌هایی است که اسد هفته پیش داشته‌است. او همچنین گفته‌است: «فرایند نهایی شدن امضای قراردادها نیز در جریان است. در واقع آخرین قدم‌ها را در این زمینه برمی‌داریم.»

این نخستین خبری نیست که علاقه روسیه به منابع سوخت‌های فسیلیِ سوریه را نشان می‌دهد. در ماه فوریه بود که دیمیتری سابلین به‌عنوان حقوق‌دان اعلام کرد اسد برای آغاز پروژه‌های انرژیِ مسکو در کشورش، چراغ سبز نشان داده‌است.

سابلین دراین‌باره می‌گوید: «او (اسد) معتقد است کشورهایی مانند چین، شرکت‌هایی با اعتبار جهانی در حوزه تولید نفت و گاز ندارند اما روسیه از این شرکت‌ها برخوردار است. به همین خاطر است که اسد راه را برای شرکت‌های روسی باز گذاشته‌است.»

البته ایران هم جزو کشورهای مدنظر اسد بوده، اما سال‌هایی که این کشور در تحریم گذرانده باعث شده دست آن از چنین بازارهایی دور بماند. حالا که تحریم‌ها برداشته شده، احتمال اینکه ایران هم به میدان بیاید وجود دارد.

چین بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت دنیاست و سعی دارد به سوختی که در منطقه تولید می‌َشود دسترسی پیدا کند تا برای فعالیت‌های داخلی و مصرف روزانه نفت، به میزان کافی سوخت داشته‌باشد. اما تلاش‌های پکن بیشتر روی کشورهای افریقایی نظیر آنگولا، نیجریه و سودان متمرکز بوده‌است.

راگوزین کمتر از دو هفته بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوریِ امریکا به سوریه سفر کرد. او در واقع به خاطر نگرانی در مورد قدرت گرفتنِ ترامپ، این سفر را انتخاب کرده‌بود. انتقال قدرت از دموکرات‌ها به جمهوری‌خواهان در امریکا باعث شد مسکو برای دخالت در سوریه زودتر دست به کار شود.

دخالت‌های روسیه در بازار سوریه بیشتر به بخش انرژی مربوط خواهد شد. آنها در واقع سعی دارند منافع اقتصادی خود را از طریق بازار انرژی در سوریه محکم کنند. اما برخی از تحلیلگران معتقدند منافع اقتصادی روسیه در سوریه ممکن است به قیمت از دست رفتن دولت اسد تمام شود. البته مسکو قوانینی را در نظر گرفته تا هزینه‌ها را برای دمشق کاهش بدهد. ارزش قراردادهایی که بین دو کشور به امضا رسیده، برابر با 904میلیون دلار است که به گفته اسد در آینده افزایش نیز خواهد یافت.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن