توپخانه انتخاباتی علیه کارنامه نفتی دولت

فضای رسانه ها به شدت عطر و بوی انتخابات به خود گرفته است. آمارهای گوناگون گاه در حمایت از دولت و گاه در انتقاد به عملکرد دولت کم نیست و با نگاه به  هر خبرگزاری، سایت و تورق هر مجله و روزنامه ای شروع فعالیت‌های انتخاباتی  قابل اثبات است اما موضوع مهمی که در میان این گزارش ها و گفتگوها به چشم می خورد تاکید ویژه رسانه ها به فعالیت های نفت و انرژی دولت است. چنانچه می توان اذعان داشت که عملکرد دولت در این حوزه نقش کلیدی در نتایج انتخابات آینده خواهد داشت.

به گزارش انرژی امروز، دولت با موفقیت در مذاکره با کشورهای عضو 5+1 فضا را برای پیگیری برخی اهدافش در عرصه اقتصادی باز کرد. دیپلماسی نفتی و موفقیتش در بازگرداندن سهم ایران در تولید نفت را در کنار افتتاح پروژه های عظیم گازی همچون افتتاح فازهای مختلف پارس جنوبی، افتتاح قریب الوقوع پالایشگاه ستاره خلیج فارس و بستن قراردادهایی با شرکت‌های بزرگ نفتی از جمله توتال و گازپروم روسیه را می توان حتی برگ برنده ای برای ایجاد انگیزه و حمایت مردمی در انتخابات پیش رو دانست. بنابراین جریان های مخالف دولت به هر شکلی به دنبال حقیر و کوچک نشان دادن این فعالیت های دولت هستند.

توپخانه کیهان وزارت نفت دولت را نشانه رفت

تیترهای چند روز اخیر روزنامه کیهان، خبرگزاری‌های فارس و مهر و مشرق گویای این موضوع هست.توپخانه کیهان بیش از گذشته فعال شده است و به هر نحوی تلاش می کند فضای تحسین و تقدیری را که از دولت یازدهم در قبال عملکردش در حوزه نفت و دیپلماسی ایجاد شده است، از بین ببرد چنانچه فردای افتتاح 5 فاز پارس جنوبی در روزنامه کیهان با تیتر بزرگ «عکس یادگاری با  پروژه هایی که دیگران ساخته‌اند» به دنبال بی ارزش کردن تلاش ها در این زمینه و در این دولت بوده است، بعد هم که تیتر جنجالی «سپاه با افتتاج پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در تولید بنزین ایران را خودکفا کرد» تمام فعالیت وزات نفت و دولت را زیر سئوال برد. البته به فاصله اندکی جواب ها و تشریح و توضیحات در این زمینه صورت گرفت که زهر عمل این روزنامه را بگیرد. چنان در گفتگو با سایت انرژی امروز، بسیاری از نمایندگان از جمله حسین امیری خامکانی نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس، اسدالله قره خانی، سخنگوی این کمیسیون، جلال میرزایی، عضو این کمیسیون و بسیاری دیگر از نمایندگان پاسخ این ادعا را دادند و این موضوع را یادآوری کردند که این پروژه ها در دولت نهم و دهم رها شده بود و بخشی از آن به دولت هشتم و مابقی به دولت فعلی مرتبط است و پیشرفت و توسعه این پروژه ها در 3 سال اخیر را هم گوشزد کردند  در نهایت وزیر نفت هم با بیان اینکه احتیاجی به اقدامات نمایشی نداریم و مردم در انتخابات تصمیم می گیرند که سرنوشت صنعت نفت در دولت دوازدهم چگونه باشد تصریح می‌کند: هر وقت که توانستیم به تولید مطمئن و مستمر بنزین برسیم و مقدارش مشخص شد، اعلام می کنیم.

 دولت یازدهم در بدعهدی دولت احمدی نژاد مجرم شناخته شد

داستان به همین جا ختم نشد، خبرگزاری فارس در گزارشی با تیتر «امضای تنها یک قرارداد صادرات گاز در دولت یازدهم» دولت یازدهم را به خاطر شکست در دادگاهی بر مبنای اختلافات پیش آمده بر سر قرارداد کرسنت متهم کرد. دادگاهی که به علت بدعهدی دولت دهم و بی تفاوتی به مفاد قرارداد با شرکت اماراتی و عدم پیگیری برای تغییر یا ابطال قرارداد ایران را  جریمه کرد. همچنین با وجود بهبود وضعیت طی سال های گذشته، ترمیم چهره ایران و بدون نگاه به مشکلات موجود پیش پای دولت برای امضای قرارداد حکم به ناکارآمدی این دولت در حوزه نفت داده است.

درآمد نفتی به ریال یا دلار

علاوه بر آن خبرگزاری‌های مخالف دولت با بررسی آماری بدون توجه به درآمدهای نفتی به دلار و تنها با تاکید بر فروش ریالی نفت به ظن خود از کشفی بزرگ پرده برداشته اند که مثلا درآمد نفتی دولت در سال 95 بالاترین رقم از لحاظ ریالی بوده است و بر این مبنا هزینه کرد دولت یازدهم از این درآمدها را در بودجه بیش از دولت‌های قبل دانسته اند. اما متاسفانه به این موضوع اشاره نکرده اند که اگر این هزینه کردها بیشتر شده باید در کنارش دو معیار دیگر را نیز مطرح کنند اول قیمت دلار و دوم وضعیت بازار فروش نفت کشورمان در سطح جهانی است.

کاهش تولید و فروش نفت در کشور ما همزمان با تحریم ها صورت گرفت و در نهایت با افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش پول ما به یک سوم، درآمدی در کار نبود که بخواهیم بر سر هزینه کردش چانه بزنیم. همین موجب مصرف درآمدهای واریز شده به صندوق ذخیره ارزی و بدهی فراوان دولت به این صندوق شد. در یک سال اخیر به لطف برجام و دیپلماسی نفتی دولت فروش نفت ما به پیش از تحریم ها برگشت و همین موجب شد که به نسبت دولت دهم اوضاع بهتر شده و درآمد نفتی ما بیشتر شود اما این میزان در معیار بین المللی اینگونه نبود. یعنی درآمد ریالی ما بیشتر شده اما درآمد دلاری ما همچنان به پای دولت نهم نمی رسد. چون در آن دوران هم ارزش پول کشور و هم قیمت نفت بالاتر بود. به عبارتی اگر میزان فروش ما با همان نرخ ریالی آن زمان انجام گیرد نتیجه اش یک سوم درآمد آن زمان است.

متاسفانه از این قبیل تحلیل‌ها و گزارش‌ها در عرصه رسانه ای کشور کم ندیده‌ایم. خوشبینانه این است که چنین نگارش هایی عامدانه نیست که البته قلم به دستان باید مراقب باشند و شرافت قلمشان را حفظ کنند. اما با توجه به اینکه انتخابات تجلی توسعه سیاسی است و نباید به دنبال تضعیف آن باشیم خوب است واقع بینی و انصاف را سر لوحه عمل قراردهیم. حوزه نفت و انرژی در کشور ما بسیار حساس و اثرگذار است. هیچ دولتی تا به امروز در حوزه انرژی عملکردی نداشته که از نقد مبرا باشد و طبیعتا انتقاداتی به عملکرد دولت کنونی نیزوارد است اما اینکه تلاش کنیم موفقیت های ملی را تضعیف کنیم از انصاف و اخلاق به دور است است.. تکمیل فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس، راه اندازی 12 واحد پتروشیمی،صادرات گاز ایران به عراق و پاکستان، افزایش تولید نفت از میادین مشترک غرب کارون و افزایش تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی نمونه هایی از موفقیت این دولت است که این رسانه ها خوب است در کنار انتقاداتشان، اشارتی به آنها نیز داشته باشند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن