تاکید بر لزوم تبدیل تهدیدهای ناشی از تغییر اقلیم به فرصت
پنجمین همایش منطقهای تغییر اقلیم عصر سهشنبه با برگزاری آیین اختتامیه و قرائت بیانیه 9 بندی در هتل المپیک تهران به کار خود پایان داد.
پنجمین همایش منطقهای تغییر اقلیم در بیانیه پایانی خود بر آمایش سرزمینی و سیاستگذاری کلان کشور باتوجه به پیامدهای این پدیده و تبدیل تهدیدها به فرصت تاکید کرد.
در این بیانیه برخی ضرورتهای مدیریت صحیح تغییر اقلیم برای تبدیل این تهدید به فرصت مواردی مانند جایگزین کردن انرژیهای تجدیدپذیر با فسیلی در برنامه ششم توسعه، در نظر گرفتن پیامدهای تغییر اقلیم در برنامه آمایش سرزمینی و سیاستهای کلان، به پایان رساندن تحقیقهای ویژه در بخش مسکن و شهرسازی با هدف افزایش بهرهوری انرژی در اقلیم های مختلف و طراحی و توسعه مدل گردش عمومی ملی از سوی سازمان هواشناسی با همکاری معاونت علمی و فنی ریاست جمهوری اعلام شد.
تعیین یک متولی مشخص برای پیگیری امور مرتبط با تغییر اقلیم در کشور، افزایش قابلیتهای سازگاری در برابر اثرهای نامطلوب تغییر اقلیم، بازنگری اسناد برنامه آمایش سرزمین با رویکرد توجه به این اثرها در حوزههای مختلف و لحاظ کردن آن در برنامه ششم توسعه، ارائه آموزش و آگاهسازی عمومی در این زمینه، حمایت از همکاری پویای سازمانهای مردمنهاد در برنامههای سازگاری با اقلیم و کاهش انتشار گازهای گلخانهای همزمان با توسعه پایدار، از مفاد این بیانیه بود.
در این بیانیه بر برنامهریزی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان برای ارتقای دانش نیروگاههای تولید انرژی تجدیدپذیر خورشیدی، امواج دریا، باد و… همچنین تعیین راهکارهایی از سوی دولت به منظور کاهش پیامدهای ناشی از خشکسالی تاکید شد.
شرکتکنندگان در این همایش بر لحاظ کردن امر تغییر اقلیم در برنامههای چشمانداز و برنامه ششم توسعه کشور و اجرا شدن سیاستهای کلان و اسناد بالادستی مرتبط با این موضوع تاکید کردند.
از مجموع 250 مقاله دریافت شده برای پنجمین همایش منطقهای تغییر اقلیم، 39 مقاله به طور شفاهی و 105 مقاله به صورت پوستر ارائه شد. همچنین متخصصان، دانشگاهیان و مسئولان در 6 کارگاه علمی حضور یافتند.