آسیا همچنان رکورددار اوراق کشتی
موسسه غیردولتی Shipbreaking Platform اعلام کرد که در 3ماهه ابتدایی سال 2017 میلادی در مجموع 128 فروند کشتی جهت اوراق به یاردهای واقع در سواحل جنوب آسیا فروخته شده اند.
به گزارش «انرژی امروز»، در مجموع 169 فروند کشتی که در این مدت روانه اوراق شدهاند، نزدیک به 65 درصد از کشتیها به یاردهایی در بنگلادش، هند، و پاکستان اعزام شده اند.
طی 3ماهه نخست امسال 22 فروند کشتی برای اوراق به یاردهای Gadani در پاکستان سپرده شده اند که یکی از خطرناک ترین مکان های جهان برای کار کردن است. این در حالی است که تعداد زیادی حادثه در این یارد ثبت شده از جمله انفجار در کشتی نفتکش Aces در ماه نوامبر 2016، آتش گرفتن کشتی حمل LPG، و سقوط قایق نجات در کشتی Snowdown که در مجموع منجر به کشته شدن 34 کارگر شده است.
علاوه بر این، 37 فروند کشتی به یاردهای اوراق شهر چیتاگونگ روانه شده اند، جائیکه در 3ماهه نخست امسال شاهد حداقل 6 حادثه بود و منجر به کشته شدن 3 نفر و مجروح شدن 3 نفر دیگر شد.
اما سواحل آلانگ با اختلاف بسیار زیاد، در زمستان 2017 یکی از جذاب ترین سواحل برای کشتی هایی بود که در آخر عمر خود به سر میبردند. در این مدت 69 فروند کشتی برای اوراق به یاردهای این منطقه روانه شدند. یاردهای اوراق این منطقه در مقایسه با یاردهای پاکستان و بنگلادش طی چند وقت اخیر سعی در بهبود عملکرد خود داشته اند. با وجود این بر اساس گزارش Shipbreaking Platform شرایط پر مخاطره اوراق کشتی در این یاردها همچنان وجود دارد به گونه ای که حوادث به وقوع پیوسته در این منطقه طی 3ماه گذشته منجر به کشته شدن 2 نفر شده است.
در گزارش Shipbreaking Platform آمده است: `این یاردهای اوراق گرچه ارزان هستند، اما اوراق را به شیوهای پرخطر و آلوده کنندهای انجام می دهند. مالکان کشتی اکنون 20 سال است که از شیوههای به گلاندازی کشتی در این یاردها و خطرات آن آگاه هستند، اما قوانین سهلگیرانه محیط زیستی اجازه میدهد صنعت کشتیرانی برای کسب اندکی سود بیشتر، بدترین روندهای اوراق را ادامه دهد.`
نیمی از کشتیهای اوراق شده در یاردهای آسیایی در این مدت متعلق به شرکت های اروپایی بوده است. برای نخستین بار مالکان آلمانی با 26 فروند کشتی در صدر فهرست قرار گرفتند، و یونانیها با 17 فروند کشتی در رتبه بعدی ایستادند.