خودروهای برقی عامل جدید نگرانی غول‌های نفتی

نه فقط شرکت تسلا، بلکه بسیاری از شرکت‌های سازنده خودرو به تولید خودروهای الکتریکی و برقی روی آورده‌اند. آن‌ها سعی دارند با افزایش توان باتری‌های این خودروها، آن‌ها را به وسیله‌ای همگانی در دست مردم تبدیل کنند.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل «انرژی امروز»، ویتانا پراسکوا، تحلیل‌گر اویل‌پرایس، دراین‌باره نوشت: حالا دیگر نه تنها خودروسازان بلکه بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده نفت نیز به افزایش اهمیت این خودروها اقرار می‌کنند.

مدیرعامل شرکت توتال در گفت‌وگو با بلومبرگ پیش‌بینی کرده که خودروهای الکترونیکی تا سال 2030 حدود 30درصد افزایش پیدا کنند. هر چه سهم این خودروها بیشتر شود تقاضا برای نفت نیز تغییر پیدا می‌کند. تحلیل‌گر بلومبرگ معتقد است نظر مدیرعامل توتال در مورد افزایش تعداد این خودروها بسیار مهم است و تا کنون سابقه نداشت مدیر یک شرکت نفتی در مورد افزایش خودروهای برقی بگوید.

پیش‌بینی‌ها در مورد خودرو و انواع آن روی پیش‌بینیِ تقاضا برای نفت تأثیر بسیاری دارد. البته برخی از تحلیل‌گران معتقدند بخش زیادی از ماجرا به سیاست‌ها و انگیزه‌های دولتی مربوط می‌شود. در این بین بسیاری از تولیدکنندگان خودرو امید دارند که فروش خودروهای برقی در آینده افزایش چشمگیری پیدا کند.

شرکت آلمانیِ فولکس‌واگن که هنوز جریمه تقلب گذشته‌اش را به خاطر انتشار کربن، پرداخت می‌کند اکنون به صورت جدی به دنبال ساخت خودروهای برقی است. برخی دیگر از سازندگان خودرو نیز اعلام کرده‌اند که به زودی نخستین خودروی برقی خود را تولید خواهند کرد.

طبق آخرین آمار، انتظار می‌رود بازار خودروهای برقی امسال رشد 25.6درصدی را تجربه کند و به 950هزار دستگاه برسد. بیشترین فروش نیز مربوط به خودروهای شورلت و تسلا خواهد بود. هرچه توان باتری‌ها بیشتر و هزینه‌ها کمتر می‌شود، افراد بیشتری به این خودروها روی می‌آورند.

چالش‌های خودروی برقی مانع افزایش فروش آنها می‌شود؟

اما هنوز بسیاری از مصرف‌کنندگان با چالش‌هایی روبه‌رو هستند که به پیشرفت تکنولوژی نیاز دارد. به صورت کلی، تحلیل‌گران معتقدند هرچه هزینه‌ها کمتر و انگیزه‌ها بیشتر بشود، بازار رشد بیشتری را تجربه خواهد کرد. توتالِ فرانسه این پتانسیل بازار خودروهای برقی را در بازار نفت بسیار موثر می‌داند.

اما بن ون بوردن مدیرعامل شل معتقد است تقاضا برای نفت خام حداقل تا یک دهه آینده افزایش می‌یابد. او در مصاحبه با تلگراف گفته‌است: «کسانی وجود دارند که می‌گویند تقاضا برای نفت، برای همیشه در حال افزایش خواهد بود اما ما معتقدیم این روند تا یک دهه دیگر ادامه پیدا می‌کند.»

شرکت بی‌پی (بریتیش پترولیوم) نیز پیش‌بینی کرده که افزایش خودروهای الکتریکی، باعث کاهش تقاضا برای نفت خام بشود. مدیرعامل آرامکو نیز گفته‌است: «تقاضا برای نفت افزایش پیدا می‌کند؛ در این مسئله جای تردیدی نیست. من اطمینان دارم که حداقل تا چند دهه آتی خبری از کاهش تقاضای نفت نخواهد بود.»

هرچند خودروهای برقی در کشورهای غربی مورد استقبال قرار گرفته اما در کشورهای مانند هند و چین که اقتصادهای نوظهوری دارند هنوز وقت بسیار است؛ در این کشورها جمعیت تازه در حال رشد است. به هر حال خودروهای برقی واقعیتی هستند که شرکت‌های تولیدکننده نفت باید آن را بپذیرند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن