بومی‎سازی فناوری نمک زدا در پژوهشگاه صنعت نفت

مسئول طرح توسعه فناوری نمک زدایی نفت خام پژوهشگاه صنعت نفت گفت: فناوری نمک زدایی نفت خام با موفقیت در پژوهشگاه صنعت نفت بومی سازی شده و در مرحله ساخت پایلوت نیز پیشرفت داشته است.

به گزارش انرژی امروز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، بر اساس استانداردهای تعریف شده، میزان آب و نمک دو عامل اساسی تعیین کننده کیفیت نفت خام تولیدی محسوب می شوند که در اثر انجام فرایند مناسب این عوامل، از بروز معضلاتی نظیر خوردگی خطوط لوله در تجهیزات پایین‌دستی و همچنین از مسمومیت کاتالیست‌های پالایشگاهی جلوگیری شده و با تضمین کیفیت نفت خام صادراتی، از افت قیمت فروش نفت خام نیز پیشگیری می شود.

مسئول طرح توسعه فناوری نمک زدایی نفت خام پژوهشگاه صنعت نفت، با بیان اینکه نفت استخراج شده از چاه‌های نفت به دلیل همراه داشتن مقدار زیادی گاز و ناخالصی‌ باید در تأسیسات سطح­الارضی فرآورش شود گفت : بخشی از آب شور به روش ثقلی ، قابل جداسازی است که تنها با استفاده از روش الکتروستاتیک قابل انجام است.

وی همچنین بومی سازی فناوری نمک زدا، شناسایی گلوگاه های تکنولوژی و تلاش در جهت دستیابی به دانش را از اهداف این فرایند برشمرد و گفت: قطعه بوشینگ ورودی ولتاژ بالا به مخزن نمک زدا از مهم ترین بخش های این تکنولوژی به شمار می آید که طراحی و ساخت این قطعه حیاتی (در ابعاد صنعتی) در پژوهشگاه انجام و عملکرد آن نیز با موفقیت تست شده و مورد تأیید قرار گرفته است.

محمدی با بیان اینکه این طرح در مرحله ساخت پایلوت نیز پیشرفت داشته تصریح کرد: این داده‌گیری ها از یک سو عملکرد موفق پایلوت با راندمان جداسازی بسیار بالا را تأیید می کند و از سوی دیگر با توجه به بررسی تأثیر شرایط عملیاتی مختلف و نوع نفت خام، منجر به ایجاد دانش­فنی این فرآیند در مقیاس نیمه صنعتی می شوند.

وی افزود: این پیلوت دارای قابلیت ها و کاربردها ی مختلفی در صنعت است که تست عملکرد شرایط عملیاتی برای انواع نفت‌خام و انتخاب شرایط عملیاتی بهینه و یا برای بررسی عملکرد و انتخاب ماده شیمیایی مصرفی دمولسیفایر از آن جمله است.

محمدی به موفقیت‌های به دست آمده در بخش نرم افزار نیز اشاره کرد و با توجه به استفاده از نتایج و توابع ریاضی منطبق بر داده های پایلوتی گفت: این نرم افزار در کشور منحصر به فرد است و در هیچیک از نرم افزارهای تجاری شبیه ساز فرآیند، برنامه ای که بتواند عملیات نمکزدایی را شبیه سازی نماید وجود ندارد.

وی در ادامه به دستاوردهای این طرح پژوهشی برای صنعت نفت نیز اشاره کرد و افزود: پژوهشگاه صنعت نفت با توجه به تجربیاتی که تاکنون در بخش‌های مختلف سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این فناوری و از جمله در ساخت پایلوت نمک‌زدا کسب نموده است قادر است تا در تأمین این فناوری در صنعت نفت کشور و رفع مشکلات عملیاتی در واحدهای نمکزدایی موجود در خدمت صنعت باشد.

مسئول طرح توسعه فناوری نمک زدایی نفت خام پژوهشگاه صنعت نفت در خاتمه خاطر نشان کرد: این طرح چه به لحاظ دانشی در پژوهشگاه و چه به لحاظ توانمندی ساخت در شرکت‌های داخلی، به خوبی از ویژگی های بالقوه دستیابی به خودکفایی برخوردار است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن