غیر از جهانگیری و روحانی، کاندیدایی برنامه نفتی ندارد
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درمورد برنامه کاندیداهای ریاست جمهوری درمورد نفت، اظهار کرد: غیر از آقایان روحانی و جهانگیری، ندیدم کاندیدای دیگری برنامه مشخصی برای نفت داشته باشد.
به گزارش خبرنگار «انرژی امروز»، علی کاردر در نشست خبری در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در پاسخ به خبرنگار ما، مبنی براینکه برنامه کدام کاندیدا باعث تحول در صنعت نفت میشود، گفت: ندیدم کاندیداها برنامه مشخصی داشته باشند؛ عزیزان جهانگیری و روحانی درگیر مسایل اجرایی هستند و مدل کاری ما را می دانند اما عزیزان دیگر فکر نمیکنم خیلی برنامهای برای نفت داشته باشند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه نفت در اقتصاد پیشران است، طبیعتا کاندیداهای ریاست جمهوری باید برای نفت برنامه داشته باشند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درمورد تاثیر نتیجه انتخابات بر نفت و مسیری که این صنعت باید طی کند، گفت: باید از حوزه تعامل به توسعه برسیم. با بررسی مدل کشورهای قابل مقایسه با ایران، میبینیم که عموما در تعامل بین المللی و جذب سرمایه گذاری توانستند رشد اقتصادی بلندمدت داشته باشند. یک نمونه مشخص، کشور چین است.
کاردر تاکید کرد: هماکنون دو مدل روی میز است، هرکدام انتخاب شود ادامه کار همانگونه خواهد بود خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه در سال جدید نسبت به قبل با توجه به دستاوردهای برجام، استقبال بیشتری از نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی شده است، گفت: امیدواریم نگرانیهایی که خارجیها دارند کمکم رفع شود.
آغاز اجرای فاز دوم پارس جنوبی
کاردر با اشاره به سختی و موفقیتهای سال گذشته، اظهار کرد: در سال گذشته اکثر اکثر فازها ی باقیمانده پارس جنوبی افتتاح شد، ظرفیت برداشت در پارس جنوبی با قطر برابر شد و ظرفیت تولید نیز در ماههای آینده برابر میشود؛ از سوی دیگر فازهای باقی مانده (فازهای 13، 14، 22، 23 و 24)نیز در نیمه دوم سال جاری یا درنهایت نیمه اول سال 97 افتتاح خواهد شد. فاز 11 نیز که باقیمانده امیدواریم منجر به عقد قرارداد شود. سپس کارمان در فاز یک پارس جنوبی تمام می شود و می رویم که فاز 2 را شروع کنیم.
وی با اشاره به اینکه اجرای فاز دوم پارس جنوبی نیاز به 30 میلیارد دلار سرمایه دارد، گفت: امیدواریم در فاز دو بتوانیم در حوزه تاسیسات دریایی کار را پیش ببریم. پس از اجرای فاز یک و حدود 4 سال تولید وارد فاز دو می شویم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر تاثیرات مثبت پیوند دانشگاهها و بخش پژوهش با صنعت، گفت: در بخش میعانات گازی نیز شاهد افتتاح فاز یک خلیج فارس (پالایشگاه ستاره خلیج فارس)` href=`http: www.iranenergy.news taxonomy term 1193` target=`_blank`>.پالایشگاه ستاره خلیج فارس بودیم؛ فاز دوم این پالایشگاه در سال 96 و فاز سوم در سال 97 به بهرهبرداری میرسد. با توجه به بهرهبرداری از خلیج فارس (پالایشگاه ستاره خلیج فارس)` href=`http: www.iranenergy.news taxonomy term 1193` target=`_blank`>.پالایشگاه ستاره خلیج فارس و سپس سیراف، انتظار میرود مازاد میعانات زیادی برای صادرات نداشته باشیم.
توتال و 6 شرکت دیگر پروپوزال دادند
کاردر یادآور شد: هماکنون میزان تولید نفت خام به حدود چهار میلیون بشکه رسیده است و حال باید به سمت عقد قراردادهای جدید برویم. تاکنون تعداد نسبتا خوبی mou امضا کردیم و شش ماه مهلت به شرکتهای خارجی برای ارائه پروپوزال فنی دادهایم؛ الان هفت شرکت از جمله توتال، لوک اویل، اینتکس، CNPC، زاروبژنفت و پتروچاینا، پروپوزال ارائه شده که پر از ایدههای جدید و متفاوت است. برخی از این شرکتها جوینت ونچر ایرانی خود را درنظر گرفتهاند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه در بخش MOUها شش تا هشت ماه زمان برای مسایل فنی و اختلافات نظریهای درنظر گرفتهایم، گفت: اکنون منتظر دریافت پروپوزال سایر MOUها هستیم که پیشنهادات فنی را ارائه دهیم، اجرای همه این موارد سرمایه گذاریهای زیادی را می طلبد.
وی با اشاره به همراهسازی گروههای دانشگاهی با صنعت، گفت: درحال حاضر به ازای کار هر میدان، دانشجویان نیزبا ما هستند، ایدههای خود را پرورش میدهند و اطلاعات دقیقتری از وضعیت میدان پیدا می کنند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه از طریق نوسازی میتوانیم ظرفیت را افزایش دهیم، گفت: برای این امر پکیجهای فراورشی آماده کردیم که در حوزه میدان نیستند. الان موقعیت خوبی است که شرکتها جوینت ونچرهای EPCکار پیدا کنند. یکی از ضعفهای شرکتهای ایرانی مدیریت مالی است و جوینت شدن با شرکتهای خارجی باعث میشود که قویتر شوند.
کاردر با اشاره به مجوزهای قانونی درنظر گرفته شده برای حمایت از شرکتها ارائه تسهیلات از طریق صندوق توسعه ملی، گفت: صندوق توسعه ملی به EPCFها که جوینت ونچر دارند کمک میکنند.
گاز فرزاد بی باید تبدیل به میعانات شود
وی درمورد پروژه فرزاد بی، گفت: درحال اخذ مشاور برای این پروژه هستیم که تحت عنوان EPCF فعال شود؛ همچنان منتظریم و هر شرکتی در مدل قراردادهای جدید میتواند پیشنهاد خود را ارائه دهد. لازم است که گاز بدست آمده باید تبدیل به میعانات شود، برخیها علاقهمندند که گاز را در داخل ایران بفروشند، این کار صورت نمیگیرد چرا که ما به اندازه کافی گاز داریم.
اقتصاد را تحتالشعاع سیاست قرار نمیدهیم
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درمورد عقد قرارداد با شرکت توتال، گفت: مراحل آخر را طی می کنیم که به فاینال قراردادی برسیم. به دور از مسایل انتخاباتی هستیم و عجله ای برای عقد قرارداد پیش از برگزاری انخابات نداریم؛ ما می خواهیم کاری حرفهای و تکنیکی انجام دهیم؛ نمی خواهیم اقتصاد تحت تاثیر سیاست باشد. اکنون در مراحل آخر پیش از عقد قرارداد هستیم و به صورت جدی موضوع پیگیری میشود.
کاردر درمورد حمایت از سازندگان داخلی نیز با اشاره به پیگیری موضوع در سه لایه، گفت: در لایه های دوم و سوم، تولیدکنندگان و صنایع داخلی و حوزه پیمانکاری قرار دارند؛ در گذشته در حوزه دریایی خیلی سطح پایین بود، اما الان هنگامی که ورود میکنیم لذت می بریم. یک لایه دیگر، E&.P است که خیلی دنبال آن نبودیم اما الان به دنبال توانمندی شرکتهای ایرانی در این حوزه هستیم.
وی تاکید کرد: شرکتهای ایرانی باید از روز اول در طول فرآیند تصمیمگیری با شرکتهای خارجی باشند؛ بدین شکل دانش شرکتهای خارجی نیز منتقل می شود. لایه EPCکارها را باید دوباره اجرا کنیم. تعداد این شرکتها زیاد است و از شرکتهای E&.P، کار دریافت میکنند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، تصریح کرد: تا زمانی هم که تجهیزات و کار در داخل موجود است باید از داخل کشور تامین شود، تاسیساتی که نیاز است از خارج وارد شود نیز باید با مشارکت جوینت خارجی باشد؛ جوینت خارجی باید لایسنسور و تولیدکننده داخلی را قبول داشته باشد.
کاردر با تاکید بر اینکه قبل ز عقد قرارداد با شرکتهای خارجی، همچنان کار ادامه دارد و در آزادگان جنوبی با تمام تلاش کار می کنیم، گفت: کار را به صورت EPCF به دلیل مشکل مالی درنظر گرفتیم، که باز همین EPC کارها در EPCF ها باشند و بتوانند کار بگیرند. درواقع در 4 جبهه کاری، فعالیت میشود. درصورت تامین مالی میتوانیم تا 10 میلیارد دلار کار در بازار تعریف کنیم.
وی در مورد کرسنت در پاسخ به سوال خبرنگاران، به دلیل منع شورای امنیت و برداشتها منفعت طلبانه از این موضوع حرفی نزد و گفت: اطلاع رسانی نمیکنیم چراکه هر نکتهای گفته می شود یک لایحهای مینویسند که برای کشور سودی نخواهد داشت.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین درمورد عرضه اوراق مشارکت ارضی، گفت: امسال مجوز برای بازپرداخت بدهیهای قبل از طریق عرضه این اوراق داده شده است. براین اساس سه میلیارد دلار اوراق ارضی میتوانیم عرضه کنیم که تلاش میشود بخشی از آن در خارج فروخته شود.
کاردر ادامه داد: در حال مذاکره برای انتشار اوراق ارضی در بازار سرمایه و بازار بین المللی هستیم؛ اگر بتوانیم ریتمان را دوباره احیا کنیم میتوانیم اوراق را در خارج عرضه کنیم در غیر این صورت باید جوینت خارجی داشته باشیم.
وی درمورد ارائه تسهیلات به شرکتهای ایرانی از طریق صندوق توسعه ملی، اظهار کرد: اصل سرمایه و وام صندوق توسعه از بین نمی رود؛ توسعه نفت هم سرمایه را باز میگرداند هم اشتغالزایی دارد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درمورد ارائه صکوک هم تصریح کرد: در صکوک، بحث مالکیت مطرح بوده بنابراین به فکر برخی تاسیسات و پروژهها هستیم که میتوانیم در این قالب بگنجانیم.
کاردر درمورد قرارداد شرکت اتریشی OMB منعقد شده، گفت: این قرارداد در باب فروش نفت است و IPCنیست.
پیش از این رسانه ترند اعلام کرده بود که ایران با شرکت اتریشی قرارداد IPC منعقد میکند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درمورد توسعه میدان آرش نیز، اظهار کرد: این موضوع به شورای امنیت ارجاع شده است؛ سهم ایران در این میدان زیاد نیست؛ باید مقامات در حوزه جغرافیایی و دریایی مساله را بررسی کنند. اطلاعات تکنیکالی و جغرافیایی میدان آرش هنوز دقیق نیست و باید بازنگری شود.
کاردر درمورد انتقال دکل فرستاده شده به میدان آرش، یادآور شد: فرستادن دکل کاری ندارد، هر زمان که مباحث جغرافیایی مشخص شود و اعلام کنند، دوباره دکل میفرستیم.
مطالبات نفتی درحال وصول است
این مقام مسوول درمورد مطالبات نفتی ایران که حدود 4.5 میلیارد یورو ذکر میشود، گفت: مطالباتمان در حال وصول است؛ در برخی موارد با مشکل مواجه شدیم که به مرور مطالبات را وصول باید میکنیم؛ ممکن است برخی موارد به صورت قضایی پیگیری شود اما امیدواریم پیش از اقدام قضایی بتوانیم مطالباتمان را وصول کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران پاسخ به این پرسش که آیا پول ایران در چین بلوکه شده، گفت: حدود 20 میلیارد از مطالبات ایران باقی مانده که ضمانت فاینانسهای چین است. علاقمندیم خودشان آن را برگردانند.
کاردر درمورد اروندان نیز، یادآور شد: این پروژه نیاز به سرمایه سنگین دارد که اکنون شرکت ملی نفت نمیتواند آن سرمایه را تامین کند و باید از طرق مختلف کار پیش رود.