شناسایی 11 شرکت برای همکاری با E&P خارجی

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت اعلام کرد: 11 شرکت ایرانی شناسایی شده‌اند تا در آینده شریک E&amp.P های خارجی باشند.

به گزارش خبرنگار نفت و گاز «انرژی امروز»، حبیب‌الله بیطرف، معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، عصر امروز در نشست خبری خود در بیست‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: در دو سال گذشته 9 قرارداد میدان محور با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی امضا شده است. در این راستا، در هر دانشگاه یک انستیتتوی تخصصی بالادستی ایجاد می‌شود که متخصصان داخلی و خارجی از آن استفاده می‌کنند.

وی افزود:  در چارچوب این قرارداد، وزارت نفت مطالعات پژوهشی یک میدان را به هریک از دانشگاه‌ها واگذار کرده است. در زمستان ۹۴ قراردادی مبادله شد و در ۹۵ بازنگری شد. فاز یک قراردادها ۲۴ میلیارد تومان برای 9 قرارداد است و پنج میلیون دلار هم بخش ارزی قراردادهاست و قرارداد ۱۰ ساله خواهد بود.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: انتظار ما این است که دانشگاه‌ها بخش مشاوره مخزن را تا پایان مخزن برعهده داشته باشند.

بیطرف با بیان اینکه «ما تا حال حاضر شرکت ایرانی E&amp.P که مستقلا میادین را اکتشاف و توسعه دهد، نداشتیم»، اعلام کرد: برای توانمندسازی شرکت‌ها برای توسعه میدان بنا را بر این گذاشتیم که قرارداد بین‌المللی نقتی مشروط به همکاری با E&amp.P ایرانی باشد.

وی افزود: اقدام به فراخوان در سال ۹۵ کردیم و 11 شرکت بالقوه شناسایی شد که در آینده به‌عنوان شریک ایرانی E&amp.P خارجی در قراردادها مشارکت داده می‌شوند.

بیطرف با بیان اینکه «شرکت‌های E&amp.P باید فناوری، توان مدیریت پروژه‌های بزرگ و مهندسی مخزن و تجهیز مالی را داشته باشند»، اینها نباید به فعالیت‌های پایین‌تر بپردازند.

وی درعین‌حال افزود: این، به آن معنا نیست که ظرفیت این شرکت‌ها بلااستفاده بماند؛ اما مهم این است که از ظرفیت آنها در E&amp.P منطقه‌ای و سپس بین‌المللی استفاده شود.

سامانه یکپارچه وزارت نفت فعال شد

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت همچنین اعلام کرد: سامانه یکپارچه وزارت نفت فعال شده است تا سامانه‌های کالا و تجهیزات شرکت‌های اصلی نفت بطور مستقل فعال نباشند و تمام منابع و ظرفیت‌ها به سیستم یکپارچه منتقل شود.

به گفته وی، طراحی، برنامه ریزی و استقرار این سامانه انجام شده و اسامی کالاها در سایت جدید هست. کالاهایی که مصرف نمی‌شوند؛ از لیست حذف خواهند شد. در مورد شرکت‌های سازنده، وسواس خاصی داریم تا آنهایی که واقعا توان ساخت دارند، مطرح شوند.

بیطرف با بیان اینکه «فرآیند ارزیابی و قرارگیری در سامانه نفت به‌خوبی در حال انجام است»، درعین‌حال یادآور شد: استقرار این سامانه زمانبر است. این سامانه، مرجع معتبری برای شرکت‌های پیمانکاری خواهد بود که می‌خواهند کالایی را بیابند و طراحی و یا خرید انجام دهند.

معاون وزیر نفت یادآور شد: گفته شده بود تمامی کالاها در سامانه وجود داشته باشند. اما من دیدم کار پردردسری است. خرید لوازم اداری، آب معدنی و از این دست موارد اصلا ضروری نیست که در سامانه بیاید و به همن جهت، بین کالاهای اساسی و عمومی تفکیک شد.

وی اعلام کرد: ارزیابی و تعیین موارد موردنیاز به عهده خود شرکت‌ها است و خرید برعهده شرکت ملی نفت هست که موارد را تایید می‌کند.

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت درباره دلایل تاخیر در راه‌اندازی این سامنه گفت: مشکل منابع مالی داشتیم که دراین‌باره، تابع سیاست‌های وزارتی هستیم.

وی یادآور شد: طبق سیاست‌های وزارت نفت، برای صنعت پتروشیمی نهادی بنام شرکت پژوهش و فناوری زیرمجموعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایجاد شد که شرکت مستقلی است و مورد حمایت ملی پتروشیمی قرار دارد.

بیطرف درباره سیاست‌های وزارت نفت برای خرید کالا گفت: ما کالاهایی را که در داخل تولید نمی‌شود، از خارج و از طریق نمایندگان انحصاری شرکت‌ها تامین کردیم. اما از آنجا که عملا ارزش افزوده این کالاها خارج از ایران بوده؛ وزارت نقت ملزم شد فرآیند ساخت در داخل انجام شود. در این جهت، تجمیع نیاز صورت گرفت و برای آن مناقصه بین سازندگان داخلی برگزار شد که آنها با شرکت‌ها مذاکره کنند و قرارداد ببندند.

وی اعلام کرد: با سازندگانی که از همکاری برند بهتری استفاده کرده بودند، قرارداد خرید بسته شد.

اجرای سه قرارداد تامین تجهیزات سرچاهی

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت در ادامه از اجرا و رو به پایان بودن سه قرارداد ساخت تجهیزات سرچاهی خبر داد و گفت: در این قراردادها، 10 درصد سازندگان پیش‌پرداخت را دریافت می‌کنند و پرداخت مابقی قرارداد، منوط به تحویل کالاست.

به گفته وی، اکثر صنایع داخلی که در مناقصات شرکت می‌کنند؛ تا به حال پایبند به تعهدات بوده‌اند؛ اما یکی از مشکلات سازندگان داخل نداشتن گواهینامه کیفیت موسسات بین‌المللی است.

بیطرف توضیح داد: کالاهایی که هولوگرام E&amp.P داشته باشند؛ معتبرند. اما شرکت‌های ایرانی. در هفت هشت سال گذشته نتوانستند بخاطر تحریم‌ها این هولوگرام را دریافت کنند و خارجی‌ها هم اطمینانی از کیفیت این کالاها ندارند.

وی افزود: سازندگان با E&amp.P مذاکراتی انجام دادند تا موسسه بتواند به ترتیبی گواهینامه بدهد. وزارت نفت هم می‌خواهد نهادی که  باید گواهینامه کیفیت محصول را بدهد؛ تشکیل شود که کارهای آن در حال انجام است تا از اعتبار لازم برخوردار شوند. هم خود سازندگان تلاش کنند گواهینامه بین‌المللی را بگیرند و هم تشکیل چنین موسساتی در داخل در حال انجام است.

نظام پژوهش و فناوری وزارت نفت در حال بازنگری است

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت همچنین درباره این معاونت گفت: در سال ۹۵ در ساختار ستاد نفت اصلاح صورت گرفت و بخش‌های مهندسی، استاندارد و پژوهش و قناوری ادغام و معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری تاسیس شد.

وی افزود: نظام پژوهش و فناوری وزارت نفت در حال بازنگری است و در این زمینه، رویکردهای توسعه فناوری مطرح است.

به گفته وی، بخش دیگر حوزه فناوری است که مولفه مهم قدرت در سطح جهان است. سیاست جذب فناوری طبق فرمایشات رهبری. مجلس و دولت به عنوان یکی از مولفه‌های اقتدار ایران مورد حمایت قرار دارد.

یک میلیارد و سیصد میلیون یورو قرارداد در دستور کار داریم

معاون وزیر نفت تاکید کرد: حمایت از ساخت داخل یکی از جهت‌گیری‌های مهم ماست که وزیر محترم نفت نیز امروز بر آن تاکید کردند.

وی با بیان اینکه «بحث گروه‌بندی کالاهای وارداتی برای ساخت آنها در داخل مطرح بوده»، گفت: در این چارچوب ده گروه کالای پرمصرف، مثل پمپ‌ها، تجهیزات سرچاهی مورد توجه است و یرنامه ‌یزی شده و مناقصات آن برگزار شده است. قرارداد با سازندگان ایرانی دارای شریک خارجی به شرط انتقال فناوری منعقد خواهد شد.

بیطرف دراین‌باره اعلام کرد: ۵۲ قرارداد با مبلغ یک میلیارد و سیصد میلیون یورو در دستور کار داریم که بیشتر در خصوص لوله‌های  CRA نقت و گاز است.

وی افزود: با ایجاد راهکارها و حمایت از شرکت‌های داخلی کار را دنبال می‌کنیم که جزو حوزه‌های مغفول است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن