ایسلند از ماگما انرژی تولید میکند
ایسلند میتواند از ماگما انرژی بیشتری به دست آورد. و به این ترتیب یک کابل برق از ایسلند به بریتانیا کشیده میشود.
به گزارش «انرژی امروز» به نقل از دیلیمیل، اگر این پروژه موفق شود، ایسلند میتواند ده برابر بیشتر از آنچه که امروزه از گاز یا نفت برق تولید میکند، انرژی بهدست آورد: یعنی تولید برق از حرارتی در زیرِ زمین در مناطق آتشفشانی.
در 25 ژانویه گذشته، حفاری این پروژه به عمق 4659 متری زمین رسید. در چنین عمقی، مهندسان امیدوارم به مایعات بسیار داغ تحت فشار بالا برسند که دمای آنها تا 427 درجه سانتیگراد هم میرسد و میتوانند بخار لازم برای به حرکت درآوردن توربینهای تولید برق پاک را بهدست آورند.
سابقه ایسلند در استحصال انرژی ژئوترمال به بحران نفتی سال 1970 برمیگردد. اما انرژی ژئوترمال جدید میتواند انرژی بیشتری تولید کند، بهطوری که حرارت حاصل از آن میتواند آب را به سیالی آماده انفجار تبدیل کند که نه گاز است نه مایع!
اگر ایسلندیها میخواهند برق و حرارت مورد نیاز شهر 212 هزار نفری ریکجاویک را به دست بیاورند باید حداقل 30 تا 35 چاه حرارتی متداول حفر کنند، در حالی که در این روش فقط کافی است سه تا چهار چاه داشته باشند. از طرفی هزینه این پروژه هم بسیار کمتر است.
این پروژه که به نام پروژه حفاری عمیق ایسلند IDDP شناخته میشود، در منطقه Thor این کشور است و دو سال زمان لازم دارد تا موفقیت و امکانپذیری اقتصادی آن آزمایش شود.
در این منطقه وجود آبهای گرم سالانه میلیونها توریست را جذب خود میکند و حالا این پروژه در جایی اجرا میشود که 700 سال پیش یک آتشفشان در آن فوران کرد.
از طرفی این منطقه زمینی شبیه به چشمانداز ماه دارد و در سالهای 1965 و 1967 ناسا فضانورادان خود را برای آشنایی با چشماندازهایی که در ماه با آنها برخورد خواهند داشت به این مکان میآورد.
این جزیره نوردیک مملو از چشمههای آب گرمی است که مثل جت آب و بخار از آنها خارج میشود و از این رو ایسلند تبدیل به تنها کشوری شده است که 100 درصد از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده میکند.
انرژی ژئوترمال 25 درصد انرژی مصرفی ایسلند را تشکیل میدهد و بقیه انرژی از سدهای برقآبی تامین میشود.
اما آیا ایسلند میتواند یک کشور نمونه در مصرف انرژیهای پاک باشد؟
جواب این سوال اندکی پیچیده است. هرچند انرژی ژئوترمال فعلا به گاز، زغال سنگ و نفت ترجیح داده میشود، اما یک انرژی به طور کامل تجدیدپذیر و بدون مشکلی هم نیست.
به هنگام حفاری، انتشارات مربوط به سولفور و دیاکسید کربن آغاز میشود و باید برای مقابله با آن چارهای اندیشیده شود.
هر چند بسیاری از کارشناسان بر این باورند که این انتشارات بخش بسیار کوچکی از انتشاراتی هستند که نفت و گاز طبیعی تولید میکنند.
به هر حال ایسلند به این افتخار میکند که در استحصال انرژیهای پاک یک کشور پیشرو است و هنوز زود است که در سطح بینالمللی به عنوان تولید کننده گازهای گلخانهای شناخته شود.