نفت فلات‌قاره یک میلیارد دلار می‌خواهد

‍ مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: این شرکت با ظرفیت بیست درصد از تولید کل کشور از ظرفیت خوبی برخوردار است و در کلیه کارهای حوزه بالادستی نفت منحصر به فرد است.

به گزارش خبرنگار نفت «انرژی امروز»، حمید بورد عصر امروز در نشست خبری بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی افزود: هر شش نوع نفتی که در جهان تولید می‌شود؛ در میادین مختلف فلات قاره ایران تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه «همه امور بالادستی شامل حفاری، مهندسی حفاری، بهره‌برداری، تزریق آب و گاز، مهندسی مخزن و صادرات نفت و گاز را نیز به‌نوعی داریم»، اعلام کرد: 200 سازه دریایی در حوزه فعالیت فلات قاره ایران به طول ۱۲۰۰ کیلومتر و عرض 200 کیلومتر وجود دارد و با عمان و قطر مرز مشترک دریایی داریم.

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با اشاره به دشواری‌های کار تولید نفت در دریا و هزینه‌های سنگین نگهداشت پرسنل و تجهیزات گفت: در مقایسه با هزینه‌های تولید نفت در دریا، نفت فلات قاره ایران وضعیت مناسیی دارد و هزینه تولید ما نصف است؛ درحالیکه مثلا عربستان بای تولید هر بشکه نفت از دریا ۱۵ دلار هزینه نگهداشت می‌پردازد.

وی با اشاره به اینکه نفت فلات قاره ایران قبل از انقلاب یک شرکت مشترک امریکایی، ایتالیایی و فرانسوی بود که در سال 1359 دستخوش تغییرات شد، تصریح کرد: در حال حاضر، شصت مخزن را مدیریت می‌کنیم. ظرفیت خوبی در خلیج‌فارس داریم و حضور ما در خلیج‌فارس اثیات حضور ایران است.

بورد با بیان اینکه «به دلیل موانع مالی محدودیت‌هایی در روند تولید نفت در سال‌های اخیر داشتیم»، افزود: اما چیزی که برای حاکمیت ایران مهم است، حضور در خلیج فارس است.

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره، میزان اعتبار لازم برای احیای بخشی از ۲۰۰ هزار بشکه نفت از دست رفته در این شرکت را حداقل یک میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: فلات قاره، به دوران گذشته بر خواهد گشت.

حمید بورد  افزود: برنامه دیگر در راستای بازگشت به سطح تولید قبل از تحریم، استحصال نفت از چاه‌های مرده است. به همین منظور، با شرکت‌های مختلف به منظور انتقال فناوری‌های جدید مذاکره کرده‌ایم تا بتوانیم چاه‌هایی که به میزان تولید قبل خود بازنگشته اند، احیا شوند.

بورد با اشاره به اینکه «برای احیای بخشی از تولید میادین سروش و درود مشکلاتی سخت وجود داشت»، اظهار داشت: هم‌اکنون فلات قاره به طور گسترده و دقیقی کار مطالعه را آغاز کرده است و امیدواریم به‌زودی، مشکل تولید از این میادین نیز برطرف شود. پیش‌بینی می‌کنیم با سیاستگذاری‌های لازم در کوتاه‌ترین مدت، رقم ۲۰۰ هزار بشکه‌ای که از تولید خود جا مانده‌ایم، جبران کنیم؛ مشروط بر اینکه بودجه لازم را دریافت کنیم.

وی در تشریح اعتبارات مورد نیاز خاطرنشان کرد: اگر حدود یک میلیارد دلار به نفت فلات قاره تزریق شود، می‌توان میزان تولید را افزایش داد و با جرات گفت در سال ۹۶ می‌توانیم ۴۰ تا ۵۰ هزار بشکه را از رقم ۲۰۰ هزار بشکه‌ای در روز جبران کنیم. به این ترتیب، اگر بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده پیش رویم، می‌توانیم طی دو تا سه سال آینده این میزان ۲۰۰ هزار بشکه را جبران کنیم.

به گفته بورد، از طرفی باید دقت داشت که هزینه تولید در خشکی و دریا بسیار متفاوت است. برای جبران عقب‌ماندگی‌های موجود در تولید نیز، باید با ورود دکل‌های حفاری٬ چند ده حلقه چاه حفر شود و لوله‌گذاری‌های جدید هم در دستور کار قرار بگیرد.

وی درباره اینکه «آیا در انتخاب مخازن نفت برای کاهش اشتباهی رخ داده یا خیر؟»، گفت: در دوران تحریم‌ها که مکلف به کاهش تولید شدیم، بنده مدیرعامل مناطق نفتخیز جنوب بودم که در آن زمان مجبور بودیم، یک میلیون کاهش تکلیفی داشته باشیم؛ لذا با کمک متخصصان یک برنامه استراتژیک برای کاهش تولید تکلیفی تدوین شد و اگر اکنون توانستیم این حجم کاهش را بازیابی کنیم، مدیون برنامه‌ریزی دقیق و استراتژیک آن دوره است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن