آقای میرسلیم! غارت شدن میادین مشترک محصول مدیریت کیست؟
جلال میرزایی، عضو کمیسیون انرژی در گفتوگو با «انرژی امروز» میگوید در مناظرههای تلویزیونی برخی کاندیداها در مورد مسائلی صحبت میکنند که تخصصی در آن زمینه ندارند. در خصوص میادین مشترک ما پس از سالها در پارس جنوبی که از قطر عقب بودیم، توانستیم پیشی بگیریم. مسئلهای که قطریها را به تکاپو واداشته است، در اینچنین شرایطی آقای میرسلیم از غارت میادین مشترک صحبت میکند که عجیب به نظر میرسد.
میرزایی بابیان اینکه «ای کاش آقای میرسلیم توضیح میداد که چه کسی موجب این غارتشده است؟»، گفت: «به فرض در برخی از میادین مشترک مانند میدان مشترک عراق، عقب هستیم. ایکاش آقای میرسلیم توضیح میداد آنچه که ایشان با عنوان غارت از آن نام میبرند؛ محصول مدیریت چه کسانی است؟»
مدیران جهادی پول و وقت بیشتر داشتند، چرا پارس جنوبی را کامل نکردند
این عضو کمیسیون انرژی بابیان اینکه «در زمینه سیاست خارجی جز آقای روحانی در بین کاندیداها دیدگاه روشنی درزمینه سیاست خارجی ندیده است»، گفت: «درزمینه سیاست خارجی باید مشخص کنیم که اولویت سیاست خارجی ما چیست و این مسئله نیز باید معطوف به تأمین منافع باشد. آیا میخواهیم تنش با کشورهای همسایه را کاهش دهیم؟ آیا میخواهیم رابطه با کشورهای اروپایی را توسعه دهیم، اساساً اولویت کاندیداها چیست؟ برخی کاندیداها بهجای اینکه درباره اولویتهای خود در سیاست خارجی توضیح دهند من دیدم که به تعریف مفاهیم روی آوردهاند. که دیپلماسی چیست، انواع دیپلماسی، دیپلماسی اقتصادی و… این تعاریف پاسخ سؤال پرسیده شده نبود.»
وی ادامه داد:«آقایان به مدیریت جهادی معتقد هستند. در دوره گذشته همه چیز مهیا بود و پول کلانی در دست داشتند چر در آن دوره طرح پارس جنوبی را کامل نکردند. آنها هشت سال فرصت داشتند و به گفته خودشان 50 درصد پروژه را کامل کردند و دولت یازدهم در چهار سال 50 درصد پروژه را انجام داده و کامل کرده و این خود یعنی نمره قبولی به این دولت. از سویی معمولا ابتدای کار سخت نیست و 50 درصد پایانی کار نیز دشوارتر است. وقتی خود آقایان می گویند 50 درصد طرح در این دولت انجام شده است، یعنی خودشان به توفیق این دولت اعتراف می کنند.»
میرزایی در ارتباط با نقش برجام در توسعه پارس جنوبی گفت: «درزمینه ارتباط توسعه پارس جنوبی نیز دکتر روحانی به نقش برجام اشاره کردند. کمپرسورهایی باید وارد کشور میشد تا پروژه به اتمام برسد. اگر این تجهیزات در گمرکات میماند و به ایران اجازه صادرات نمیدادند، این طرح قطعاً بهپایان نمیرسید.»
دولت، بازارهای سنتی نفت را از رقیبان سرسخت منطقهای پس گرفت
این نماینده مجلس با تأکید بر اینکه درزمینه رشد اقتصادی با کلمات بازی میکنند، گفت: «رشد اقتصادی از 88 تا 92 را در تحت مدیریت جناح اصولگرا در نظر بگیرید، مرتب رو به افول بوده است. یعنی از منفی 5 شروعشده و به نزدیک رشد منفی هفت درصد رسیده است.نمیتوان نادیده گرفته که در شرایط فعلی نفت موتور محرکه اقتصاد ایران است. اینکه دولت توانسته است با کمک آقای زنگنه صادرات نفت را افزایش دهد، بازارهای سنتی را که ازدسترفته بود بار دیگر از رقبای سرسخت منطقهای بهدست بگیرد و با استفاده از درآمدهای نفتی به سمت سرمایهگذاری در پروژههای ناتمام حرکت کنیم، نمره مثبتی برای دولت است.»
وی در پایان گفت: «اینکه شرایط ایده آل نیست را دولت نیز قبول دارد. در حال حاضر تلاش دولت این بوده که موازنهای بین صادرات و واردات به وجود بیاورد کما اینکه این کار نیز در سال 95 انجام شد و پس از سالها ما در تجارت خارجی تراز مثبت داشتیم. یعنی صادرات بیش از واردات بوده است. بنابراین جا دارد که دوستان واقعیات را در نظر بگیرند و توضیح بدهند که آنها در این زمینهها چهکاری میتوانند انجام دهند. متأسفانه رقبای دکتر روحانی برنامهای ندارند و تنها به وجوه صلبی تکیه کردهاند و تاکنون خود برنامهای ارائه نکردهاند.»